Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα νέα του Συλλόγου Ζώνης Μεγαλόπολης

Τα νέα του Συλλόγου Ζώνης Μεγαλόπολης
[#] Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά και η οικονομική κρίση, δεν επέτρεψαν σε αρκετούς απόδημους Ζωναταίους να έρθουν τις γιορτινές μέρες στο χωριό μας. Ο Σύλλογός μας πάντως φρόντισε να
στολιστούν αρκετές κολώνες και η πλατεία μας με φωτεινά στολίδια, δίνοντας έναν γιορτινό τόνο στη Ζώνη. Επίσης το τριήμερο (31/12, 1 και 2/1) που η ταβέρνα έμεινε κλειστή, η αίθουσά μας στ’ Αλώνια ήταν ανοικτή 6 με 9 το βράδυ, προσφέροντας δωρεάν ζεστά ροφήματα και γλυκίσματα, σε όποιον συγχωριανό μας το επιθυμούσε.
 
[#] Τα Μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του κ. Σόλωνα Ι. Βοσκού, ο οποίος απεβίωσε αιφνιδίως μετά τα Χριστούγεννα στην Κύπρο. Μας είχε επισκεφτεί με την αποστολή των Κυπρίων από την Ζώδια, ως εκπρόσωπος της Κοινότητας της Άνω Ζώδιας. Η απώλειά του στερεί από τον Σύλλογό μας και το χωριό μας έναν σπουδαίο φίλο από τη Μεγαλόνησο.
 
[#] Αρκετό χιόνι έπεσε το χωριό μας το Σάββατο 7 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι στα λευκά. Ακόμα μεγαλύτερη ήταν η χιονόπτωση το βράδυ της 9ης Ιανουαρίου και η επόμενη μέρα βρήκε τη Ζώνη με αρκετό χιόνι παντού. Καταπληκτικές εικόνες και μοναδική ομορφιά χαρήκαμε τριγυρνώντας στους δρόμους του χωριού μας. Ένα καταπληκτικό φωτογραφικό οδοιπορικό αποτύπωσε με την κάμερά του ο Πρόεδρος της Εξελεγκτικής μας Επιτροπής Γιάννης Παν. Γαϊτανάκης, το οποίο μπορείτε να το δείτε στο Αρχείο φωτογραφιών του ιστολογίου του Συλλόγου μας. Ο φετινός χειμώνας πέρα από τα χιόνια είχε επίσης πολλές βροχές, παγετούς, ομίχλες και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.
 
[#] Την Κυριακή 8 Ιανουαρίου, στις 11 το πρωί, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του. Φέτος για πρώτη φορά αποδεσμεύτηκε η κοπή της πίτας από την Αποκριάτικη εκδήλωσή μας, ώστε να είμαστε πιο κοντά στις γιορτές και στο κλίμα των ημερών. Τα δώρα που συνόδευαν τα τρία φλουριά, ήταν επιταγές για την ταβέρνα του χωριού μας «Τα πλατάνια» (την μία προσέφεραν οι ιδιοκτήτες της Παναγιώτης και Μαρία Μανιάτη και τις άλλες δύο ο Σύλλογός μας). Το φλουρί της μεγάλης πίτας κέρδισε η Γραμματέας μας Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη, η οποία το επόμενο βράδυ προσέφερε κέρασμα στην ταβέρνα σε όσα μέλη του Δ.Σ. μπορούσαν. Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης κ. Διονύσης Παπαδόπουλος, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, ο Αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Γιώτης και  εκ μέρους της παρατάξεως του κ. Παναγιώτη Μπούρα οι υποψήφιοι δημοτικοί του σύμβουλοι κ. Αγγελής Αγγελόπουλος και κ. Δημήτρης Σιέμπος. Εκπροσωπώντας τον σύζυγό της κ. Βασίλη Χίνη (Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης) παρέστη η κ. Κλαίρη Χίνη και τα παιδιά της.  Μας τίμησαν επίσης η Πρόεδρος του Συλλόγου Ψαραίων Τρικολώνων κ. Κων/να Μηλιώνη με το μέλος του Δ.Σ. κ. Ευθύμιο Γκαρδιακό και ο εκκλησιαστικός επίτροπος Παλαμαρίου κ. Γιώργος Παν. Χίνης, ο οποίος προσέφερε – μέσω του Συλλόγου μας – δύο εικόνες ως τάμα στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Ζώνης. Μετά την κοπή και τη διανομή της πίτας, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να γευτούν τις νοστιμιές του μπουφέ που είχαν ετοιμάσει μέλη του Συλλόγου μας, περνώντας μερικές ευχάριστες ώρες στην πάντα φιλόξενη αίθουσά μας στ’ Αλώνια. Και του χρόνου να είμαστε καλά να ξαναβρεθούμε και να περάσουμε όμορφα ανταλλάσσοντας ευχές.
 
          
                        
[#] Ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά βιβλίων τους, τον διαπρεπή Νομικό και Λογοτέχνη Δρ. ΓΙΩΡΓΟ Ι. ΜΠΟΤΗ, τη δασκάλα, ζωγράφο και ποιήτρια κ. ΔΕΣΠΟΙΝΑ Χ. ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, τον δάσκαλο και συγγραφέα κ. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΚΑΡΑΒΟΥΛΙΑ, τον εκδότη της εφημερίδας «Νέα της Μεγαλοπόλεως» κ. ΚΩΝ/ΝΟ ΦΙΛΑΝΔΡΟ, την συμπατριώτισσά μας κ. ΧΡΙΣΤΙΝΑ Ι. ΣΙΑΜΠΑΝΟΥ, τον κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝ. ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ, τη ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΠΑΝ. ΓΑΪΤΑΝΑΚΗ και την κ. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ (από Μεγαλόπολη) για τα εκλεκτά βιβλία που επίσης προσέφεραν για τον εμπλουτισμό της Δανειστικής Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας, η οποία αριθμεί 700 βιβλία και σύντομα θα γίνει μια μεγάλη προσπάθεια για να φτάσουμε τα 1000 βιβλία ως το καλοκαίρι.
 
                       
[#] Παρακαλούμε τα μέλη μας να εξοφλήσουν εγκαίρως τις συνδρομές τους για το 2017 ώστε ο Σύλλογός μας να μπορεί να ενημερώσει τα βιβλία του και να προγραμματίσει τα έργα που θα κάνει. Χορηγίες και δωρεές είναι καλόδεχτες, γιατί δεν έχουμε πόρους από άλλες πηγές. Οι συμπατριώτες μας και οι φίλοι μας του χωριού μας είναι η δύναμή μας για να προχωρήσουμε μπροστά.
 
[#] Για συνεχή ενημέρωση των συμπατριωτών μας και των φίλων του Συλλόγου μας, το ιστολόγιό μας:
παρουσιάζει όλα τα νέα του τόπου μας με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, παρέχει πολλές χρηστικές πληροφορίες, άρθρα, ποίηση για τη Ζώνη, λαογραφικά στοιχεία και πολλά ακόμη ενδιαφέροντα θέματα.
 
              Η Πρόεδρος                                           Η  Γραμματέας
Μαρία Λαγούδη – Καλομάλου              Ζαχαρούλα Παν. Γαϊτανάκη  

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...