Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζώνη Μεγαλόπολης - Εκδήλωση μνήμης για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο

Ζώνη Μεγαλόπολης - Εκδήλωση μνήμης για τα 43 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
Πολιτιστική εκδήλωσης για την επέτειο της συμπλήρωση 43 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Ζώνης Αρκαδίας και την Επιτροπή για την Κύπρο του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017, στην Τοπική Κοινότητα Ζώνης.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εκφώνηση ομιλιών από κατάλληλους ομιλητές, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών σχετικά με την τουρκική εισβολή και κατοχή της Κύπρου, παρουσίαση παραδοσιακών χορών από το Χορευτικό Όμιλο Πανεπιστημίου Κύπρου και το Χορευτικό Όμιλο Μεγαλόπολης.

Κύριος ομιλητής θα είναι ο Ομοτ. Καθηγητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας (με έμφαση στην Αρχαία Κυπριακή Γραμματεία) του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η εκδήλωση έχει σκοπό:

-Την πολιτιστική ανταλλαγή και σύσφιξη των σχέσεων των πολιτών και των κατοίκων των δύο χωρών (ειδικότερα της Αρκαδικής Ζοιτ(ε)ίας, σημερινής κοινότητας Ζώνης, με την κατεχόμενη κυπριακή Ζωτ(ε)ία).

-Την προβολή του Δήμου σε μακρινή περιοχή, με ελληνικής καταγωγής πολίτες καθώς επίσης ως υπεύθυνου φορέα ενίσχυσης και συμβολής στα πανανθρώπινα ιδανικά ειρήνης και πολιτισμού.

-Τη συμμετοχή των δημοτών σε πολιτιστική εκδήλωση υψηλού επιπέδου με ύψιστο ηθικό όφελος, εφόσον με τέτοιου είδους εκδηλώσεις προάγεται η εθνική μνήμη και η προσήλωση στα ιδανικά της δημοκρατίας, του πατριωτισμού και της συναδέλφωσης των λαών

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...