Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δυνατότητα ρυθμίσεις οφειλών προς τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας

Δυνατότητα ρυθμίσεις οφειλών προς τον Δήμο Νότιας Κυνουρίας
.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι 16 Σεπτεμβρίου 2019.
.
Η  Οικονομική υπηρεσία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας ενημερώνει ότι στα πλαίσια εφαρμογής του Ν. 4611/2019 (ΦΕΚ 73/17.05.2019 τεύχος Α’) «Ρύθμιση οφειλών προς τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, τη Φορολογική Διοίκηση και τους Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού, Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις Δημοσίου και λοιπές ασφαλιστικές και συνταξιοδοτικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και άλλες διατάξεις», παρέχεται, εκ νέου, μία χρονικά προσδιορισμένη δυνατότητα στους οφειλέτες των Δήμων (ΟΤΑ α΄ βαθμού) και των νομικών προσώπων αυτών,  να ρυθμίσουν τις οφειλές τους, που έχουν βεβαιωθεί ή  θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν.4611/2019, ήτοι έως και 16.07.2019, και να τις εξοφλήσουν σε δόσεις ή εφάπαξ.
.
Προθεσμία υποβολής αίτησης: Η αίτηση του ενδιαφερόμενου για την υπαγωγή στη ρύθμιση υποβάλλεται το αργότερο μέσα σε τέσσερις (4) μήνες από την έναρξη ισχύος του Ν. 4611/2019, δηλ. έως 16-09-2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).
.
 Οφειλές προς τους δήμους δύνανται να ρυθμίζονται και να καταβάλλονται ως ακολούθως:
.
Α. Η ρύθμιση χορηγείται ύστερα από αίτηση του οφειλέτη προς την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Δήμου και απόφαση που εκδίδεται από τα αρμόδια κατά περίπτωση όργανα διοίκησης.
.
Β. Ρυθμίζονται όλες οι οφειλές ανεξάρτητα από την αιτία που αυτές έχουν προκύψει (φόροι, τέλη, δικαιώματα, εισφορές, προσαυξήσεις και πρόστιμα), και, εξοφλούνται εφάπαξ ή σε μηνιαίες ισόποσες δόσεις, παρέχονταςστους οφειλέτες, ανάλογα με τον αριθμό δόσεων που θα επιλέξουν, και την αντίστοιχη, κλιμακωτά αυξανόμενη, απαλλαγή από τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα που αποτελούν παρακολούθημα της κύριας οφειλής. [ Η απαλλαγή των προσαυξήσεων κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) δίνεται στην περίπτωση της εφάπαξ εξόφλησης. Το ποσοστό απαλλαγής βαίνει μειούμενο σε ποσοστά (80%), (70%), (60%) και (50%) και αντιστοιχεί στον αριθμό των δόσεων από (2) έως (24), από (25) έως (48), από (49) έως (72) και από (73) έως (100) δόσεις, αντίστοιχα. ].
.
Γ. Η ρυθμιζόμενη οφειλή εξοφλείται εφάπαξ ή η πρώτη δόση της καταβάλλεται μέσα σε τρεις (3) εργάσιμες ημέρες από την ημέρα υπαγωγής στη ρύθμιση, διαφορετικά η ρύθμιση καταργείται αυτοδικαίως. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του αντίστοιχου μήνα, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη ειδοποίηση του οφειλέτη.
.
Δ.  Κάθε δόση πλην της τελευταίας δεν μπορεί να είναι μικρότερη των είκοσι (20) ευρώ.
.
Ε. Σε οποιοδήποτε στάδιο της ρύθμισης παρέχεται η δυνατότητα της εφάπαξ εξόφλησης των υπολοίπων, κάθε φορά, δόσεων.
.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις ένταξης στη ρύθμιση, καθώς και για τη δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση ειδικών κατηγοριών οφειλών (όπως π.χ. όσων τελούν σε αναστολή ή  έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση ή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, στο Λεωνίδιο  ή στα τηλέφωνα 27573 602010, και 27573 60208 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
 
Ο Προϊστάμενος Διοικητικών – Οικονομικών
 
Λίζας Ιωάννης

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...