Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Το Λεωνίδιο εόρτασε την Πολιούχο του ''Παναγία Έλωνα'' (εικόνες)

Το Λεωνίδιο εόρτασε την Πολιούχο του ''Παναγία Έλωνα'' (εικόνες)

Λεωνίδιο | Δήμητρα Παναγοπούλου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα  και την πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάστηκε σήμερα 21 Νοεμβρίου 2019, η Θεομητορική εορτή των Εισοδίων της Θεοτόκου ενώπιον της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Παναγίας Ελώνης στο Μετοχιακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεωνιδίου.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’,  συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας κ. Αλεξάνδρου και Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τεγέας κ. Θεοκλήτου.

Να αναφερθεί ότι η θαυματουργός ιερά εικόνα της Παναγίας της 'Ελωνας μεταφέρθηκε χθες μεγαλοπρεπώς εκ της Ιστορικής και σεβασμίας αυτής Μονής που σαν αετοφωλιά στέκει αγέρωχη για αιώνες στον Πάρνωνα.

Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας απονεμήθηκαν από την τοπική Εκκλησία σε αριστούχους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης χρηματικά βραβεία.

Ακολούθησε η λιτάνευση της Θαυματουργού εικόνος στους δρόμους του Λεωνιδίου υπό το παιάνισμα της Φιλαρμονικής του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, συνοδεία σχολείων της Πόλης και πλήθος προσκυνητών οι οποίοι προσήλθαν από νωρίς το πρωί από κάθε γωνία της Αρκαδίας, της Λακωνίας και της ευρύτερης περιοχής της Πελοποννήσου.

Στο Μνημείο Πεσόντων Ηρώων της κωμόπολης τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως και η θαυματουργή εικόνα κατέληξε στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης, όπου και τελέστηκε δέηση εις την Υπεραγία Θεοτόκο.

Προ της απολύσεως ο Σεβ. Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ ευχαρίστησε τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Αλέξανδρο και τον Θεοφ. Επίσκοπο Τεγέας κ. Θεόκλητο για την πρόσκληση να συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλεως του Λεωνιδίου.

Στις πανηγυρικές εκδηλώσεις παρέστησαν επίσης ο Βουλευτής ΝΔ κ. Κώστας Βλάσσης, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας κ. Χαράλαμπος Λυσίκατος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπρόσωποι της Ελληνικής Αστυνομίας.

https://www.romfea.gr

Εορτασμός Πολιούχου Λεωνιδίου

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...