Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Η τέχνη του δρόμου», ωριαία ταξιδιωτική εκπομπή στο Λεωνίδιο (vd)

«Η τέχνη του δρόμου», ωριαία ταξιδιωτική εκπομπή στο Λεωνίδιο (vd)
 
Απόκρημνα σπηλαία, παλιά αρχοντικά, θρύλοι, αερόστατα, ο επιβλητικός κόκκινος βράχος κι ίσως η αρχαιότερη ομιλούμενη διάλεκτος, τα τσακώνικα, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα του κεντρίσουν το ενδιαφέρον.
 
Στο οδοιπορικό συμμετέχουν οι Σπηλαιολόγοι Ορειβάτες Κυνουρίας με τα χαρακτηριστικά που τους διακρίνουν, όπως και άλλοι σύλλογοι και κάτοικοι της χώρας των Τσακώνων. 
 
Ο αγαπημένος Έλληνας sreet artist Same84 επισκέπτεται την πρωτεύουσα της Κυνουρίας, με σκοπό να αιχμαλωτίσει την «ψυχή» του τόπου για να την αποτυπώσει σ' ένα καλαίσθητο graffiti. 
 
Ακολουθούμε τον καλλιτέχνη σε κάθε στάδιο έμπνευσης κι εκτέλεσης του έργου του, καθώς το Λεωνίδιο τού αποκαλύπτει τα μυστικά του. Κάθε εμπειρία που συλλέγει ο Same84 με το φώς της μέρας, μετασχηματίζεται το σούρουπο σε σχέδια και χρώματα. Εκεί όπου καταλήγει ο ελικοειδής δρόμος που «γλύφει» ο Αργολικός, στον λιμενοβραχίονα του Λεωνιδίου, σ' ένα ακόμη έργο της «Τέχνης του Δρόμου»
 
Ταξιδιωτική σειρά ντοκιμαντέρ που θα γράψει τη δική της ιστορία δια χειρός του διάσημου sreet artist Same84 σε πόλεις και σε νησιά σε όλη την Ελλάδα. Το ταξίδι συναντά την τέχνη του δρόμου αφήνοντας το ξεχωριστό της αποτύπωμα. Ακολουθούμε τον Same84 σε ένα οδοιπορικό μοναδικής δημιουργίας και κάθε τόπος γίνεται ένα μήνυμα βγαλμένο από τους ανθρώπους της για όλους μας. 
 
Οι εικόνες, οι λέξεις, οι αισθήσεις, η παρέα και η περιπέτεια θα γίνουν τέχνη μέσα από την ξεχωριστή street ''γραφή''. Στο τέλος κάθε ταξιδιού ο Same84 δημιουργεί το δικό του έργο «αλλάζοντας» την πόλη και το νησί και για πρώτη φορά μπορούμε να παρακολουθήσουμε σε κάθε στάδιο την καλλιτεχνική δημιουργία της τέχνης του δρόμου. 
 
8-1-705x529
6-705x470
Παρακολουθείστε: την ωριαία εκπομπή η τέχνη του δρόμου στο Λεωνίδιο παραγωγή ΕΡΤ3 2021

Πηγή | http://www.sokynourias.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...