Menu
RSS
Τετάρτη, 15/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

«Ναι» από το Υπουργείο Πολιτισμού για το έργο ανάπλασης της κεντρικής οδού στον Τυρό Κυνουρίας!

«Ναι» από το Υπουργείο Πολιτισμού για το έργο ανάπλασης της κεντρικής οδού στον Τυρό Κυνουρίας!

Η 25η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων απάντησε με έγγραφό της προς το Δήμο Νότιας Κυνουρίας και επισημαίνει  ότι από πλευρά της «δεν  υπάρχει, κατ’ αρχήν, αντίρρηση για την εκτέλεση των αιτούμενων εργασιών  ανάπλασης της Κεντρικής Οδού Δ.Ε. Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας, Περιφερειακής  Ενότητας Αρκαδίας,  δεδομένου ότι  στο άμεσο περιβάλλον του προτεινόμενου έργου δεν εντοπίζονται ορατές  αρχαιότητες ή κηρυγμένα μνημεία αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση του έργου αποτελεί η πιστή

τήρηση των ακόλουθων όρων:

1. Τις εργασίες θα παρακολουθήσει ο αρμόδιος φύλακας αρχαιοτήτων της  Εφορείας Χ. Μακρής (ο οποίος θα πρέπει να  ειδοποιηθεί έγκαιρα, τουλάχιστον πέντε (5) εργάσιμες ημέρες από την έναρξη των  εργασιών. Τα συνεργεία οφείλουν να ακολουθούν τις οδηγίες του υπαλλήλου της  Υπηρεσίας ως προς τον τρόπο και τα μέσα εκσκαφής.

2. Σε περίπτωση αποκάλυψης αρχαιοτήτων κατά τη διάρκεια των  απαιτούμενων εκσκαφικών εργασιών, αυτές θα διακοπούν άμεσα και θα  ακολουθήσει ανασκαφική έρευνα, από τα αποτελέσματα της οποίας θα εξαρτηθεί η  συνέχιση ή μη των εργασιών. Τη δαπάνη της ανασκαφικής έρευνας θα αναλάβει ο  φορέας του έργου σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 3028/02 «Για την προστασία των  Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

3. Κατά τη διάρκεια της ενδεχόμενης ανασκαφικής έρευνας θα ληφθεί  μέριμνα από τους κυρίους του έργου για την αντιστήριξη πρανών και παρακείμενων  οδών, την ασφάλεια των διερχομένων και την προστασία των αρχαιοτήτων.

4. Οι εργασίες θα πραγματοποιούνται σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, ώστε να  είναι δυνατή η εποπτεία των έργων από τον αρμόδιο υπάλληλο της Υπηρεσίας μας.

Σε διαφορετική περίπτωση θα προηγηθεί η έγκαιρη έγγραφη ενημέρωση της  Εφορείας και η σύμφωνη γνώμη μας.

Για την έναρξη του εν λόγω έργου απαραίτητη είναι η γνωμοδότηση της συναρμόδιας ΛΘ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, προς την  οποία κοινοποιείται το παρόν.

Το παρόν έγγραφο δεν αντικαθιστά οποιαδήποτε άδεια απαιτείται από  άλλη Δημόσια Αρχή.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...