Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ερυθρός Σταυρός | Δράσεις Αγωγής Υγείας στο  Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

Ερυθρός Σταυρός | Δράσεις Αγωγής Υγείας στο  Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

 Την Δευτέρα 11 Απριλίου  2022, κατόπιν προσκλήσεως του Δ/ντη του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου  και  εγκρίσεως από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Σ. Dr. Αντώνιο Αυγερινό πραγματοποιήθηκαν  δράσεις ¨ Αγωγή Υγείας ¨.

Υγιεινή της  ¨ Έμμηνου Ρύσεως¨

Η  εν λόγω παρέμβαση  πραγματοποιήθηκε στις μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’   τάξης του Δημοτικού Σχολείου  Λεωνιδίου, βασίζεται    στο εγκεκριμένο από το Υ. ΠΑΙ.Θ. αντίστοιχο Εκπαιδευτικό Υλικό.

 Η μεθοδολογία υλοποίησης της δράσης συνίσταται σε ενημερωτική παρουσίαση και απαντά στα βασικά ερωτήματα α)τι είναι έμμηνος ρύση  β) Υγιεινή εμμήνου ρύσεως  γ)τι να θυμάσαι από όλα αυτά?  Ακολουθεί εκπαιδευτικός αναστοχασμός με συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα και τις απορίες των μαθητριών.

Βασικές Αρχές  ¨Πρώτων Βοηθειών¨

     Οι μαθητές της Δ’ , Ε’ και  ΣΤ’ Τάξης  του Δημοτικού Σχολείου Λεωνιδίου  παρακολούθησαν βιωματική   εκπαίδευση  Πρώτων Βοηθειών .

 Ενημερώθηκαν για τον τρόπο προσέγγισης ενός συμβάντος, τι περιλαμβάνει ένα φαρμακείο,     αντιμετώπιση τραύματος, ρινορραγίας,  απώλεια αισθήσεων - Θέση Ανάνηψης και   πνιγμονής .  

Οι μαθητές  συμμετείχαν ενεργά  τόσο στη  θεωρητική όσο και στην πρακτική άσκηση τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του SARS-COV-2.  Απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των παιδιών υπήρχε μεγάλος ενθουσιασμός και με μεγάλη χαρά ανανεώσαμε  το ραντεβού μας   για τη νέα εκπαιδευτική χρονιά.

Τα εν λόγω προγράμματα πραγματοποιήθηκαν  από τη Νοσηλεύτρια-Εκπαιδεύτρια του Ε.Ε.Σ.  Τρίπολης Κας. Μαρίας Σταματοπούλου  με την παρουσία της Αντιπροέδρου και Εθελοντή του Τομέα Υγείας  Κας.  Αθανασίας  Πολυμενοπούλου.

eeslenidio2

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...