Κάψιμο του Ιούδα μέσα στη θάλασσα στον Τυρό (vd)
Δεν είναι εύκολο να περιγράψει κανείς με λέξεις τι συμβαίνει την Ανάσταση στον Τυρό της Κυνουρίας. Πρόκειται για ένα φαντασμαγορικό θέαμα που όμοιό του δεν έχετε ξαναδεί!
Τη στιγμή της Ανάστασης του Κυρίου, στις δύο ενορίες της κωμόπολης οι Τσάκωνες μπουρλοτιέρηδες φωτίζουν τον Αναστάσιμο ουρανό με εκατοντάδες πυροτεχνήματα.
Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και φαντασμαγορικά έθιμα της Ελλάδας, το κάψιμο του Ιούδα μέσα στη θάλασσα πάνω σε ειδική σχεδία από τους Τσάκωνες πυρπολητές με την συνοδεία φαντασμαγορικών βεγγαλικών και τρομερών δυναμιτών που φωτίζουν τον Τυρό από άκρη σε άκρη, ένα έθιμο που άρχισε από την εποχή της Τουρκοκρατίας και που φτάνει έως τις μέρες μας.
Tags:
Πάσχα στον Τυρό,Σχετικά Άρθρα
- Βίλα Τουρκοβασίλη | Εγκρίθηκε με διαφωνίες η κοπή τριών δένδρων στον περιβάλλοντα χώρο - "Έχουν κριθεί επικίνδυνα να πέσουν"
- Αγρότες | Σκέψεις για μπλόκα την Παρασκευή σε διόδια Νεστάνης και κόμβο ΒΙΠΕ
- Αυξάνουν την πίεση οι αγρότες με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους – Κλείνουν παρακαμπτήριους
- 11 + 1 Αρκάδες στον τομέα αυτοδιοίκησης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής
- Εορταστική εκδήλωση «Φῶς ἐκ Φωτός» στη Μεγαλόπολη






