Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οικονομική υποστήριξη μαθητών του ΓΕΛ Λεωνιδίου για να πάνε εκδρομή στο CERN της Ελβετίας!

Οικονομική υποστήριξη μαθητών του ΓΕΛ Λεωνιδίου για να πάνε εκδρομή στο CERN της Ελβετίας!
Με κοινή ανακοίνωσή τους, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος και ο Διευθυντής του ΓΕΛ Λεωνιδίου Γιώργος Ψαρολόγος αναφέρουν ότι «το CERN, το μεγαλύτερο κέντρο για τη Φυσική στοιχειωδών σωματιδίων στον κόσμο, δίνει τη δυνατότητα στα ελληνικά σχολεία να το επισκεφθούν, να ξεναγηθούν στους χώρους του και να συναντηθούν με Έλληνες επιστήμονες που εργάζονται εκεί.


Το Γενικό Λύκειο Λεωνιδίου προγραμματίζει εκπαιδευτική εκδρομή στην περιοχή τον προσεχή Ιανουάριο, καθώς μαθητές και των τριών τάξεων της σχολικής μας μονάδας έχουν εκδηλώσει με ενθουσιασμό την πρόθεσή τους να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. Επιθυμία τους είναι να γνωρίσουν τα εντυπωσιακά βασικά επιστημονικά όργανα του CERN (ανιχνευτές, επιταχυντές κ.ά) και να παρατηρήσουν από κοντά πειράματα που δεν μοιάζουν με άλλα στην ιστορία της επιστήμης.

Τα προσδοκώμενα οφέλη από μια τέτοια επίσκεψη είναι πολλαπλά. Ελπίδα μας είναι τα παιδιά να μαγευτούν από τη δύναμη της γνώσης, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στον κόσμο της επιστήμης και ίσως κάποια από αυτά ονειρευτούν το δικό τους επαγγελματικό μέλλον στο χώρο των φυσικών επιστημών. Η ενίσχυση της αυτοπεποίθησης και η επαφή με το «διαφορετικό» αποτελούν επιπλέον κίνητρα για την πραγματοποίηση αυτής της εκπαιδευτικής εκδρομής.

Για τους παραπάνω λόγους, θα θέλαμε να δώσουμε τη δυνατότητα συμμετοχής σε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές μας. Ωστόσο, το υψηλό κόστος του ταξιδιού αποτελεί σημαντική πηγή προβληματισμού και το βασικότερο ίσως κριτήριο για την τελική υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει την βούληση και θα βοηθήσει σημαντικά σε αυτή την προσπάθεια. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να καλυφθεί εξ ολοκλήρου το κόστος της επίσκεψης.

Λαμβάνουμε λοιπόν το θάρρος να ζητήσουμε την οικονομική στήριξη συμπολιτών μας, που μπορούν και επιθυμούν να βοηθήσουν, προκειμένου να μπορέσουμε να προσφέρουμε στο μαθητικό δυναμικό του σχολείου μας τη δυνατότητα μιας τέτοιας εμπειρίας. Οποιαδήποτε προσφορά θα πραγματοποιηθεί απευθείας στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας και θα αφορά αυστηρά δράσεις των μαθητών.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ανταπόκριση και ευχόμαστε το ταξίδι αυτό να αποτελέσει μία μοναδική και πολύτιμη εμπειρία για τους μαθητές του ΓΕΛ Λεωνιδίου.»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...