Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπύρα Νotias μια Βέλγικη μπύρα με Τσακώνικο Σαφράν. «Ταν υγεία ν'άμου»

Μπύρα Νotias μια Βέλγικη μπύρα με Τσακώνικο Σαφράν. «Ταν υγεία ν'άμου»
Μία παρέα Βέλγων φίλων του Τυρού των Πέρα Μελάνων και γενικότερα της Νότιας Κυνουρίας οι οποίοι έχουν αρκετά χρόνια τώρα σπίτια στον Τυρό και αγαπούν τον τόπο μας  έχοντας ζήσει από κοντά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι σκέφτηκαν έναν τρόπο για να υπάρξει ανάπτυξη στην περιοχή της Νότιας Κυνουρίας.
 Μετά από πολύ σκέψη ο Φρανσουά και οι φίλοι του μαζί και ο δικός μας Δημήτρης Σιώρας αποφάσισαντην καλλιέργεια του κρόκου του ακριβότερου μπαχαρικού στον κόσμο.
Έτσι δημιουργήθηκε στο Βέλγιο ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός ASBL Notios από τον Φρανσουά και τους φίλους του ο οποίος οργανισμός βοήθησε στη συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων γιατην καλλιέργεια.
Ο Φρανσουά και οι Βέλγοι φίλοι του βρήκαν την πρώτη θετική ανταπόκριση από την κοινότητα των μοναχών του Αββαείου του Chimay για να ξεκινήσει η καλλιέργεια του κρόκου.
Η ιδέα ήταν η κατασκευή  μπύρας με σαφράν της οποίας η εμφιάλωση θα γίνεται στις εγκαταστάσεις της μοναστικής κοινότητας του Chimay που διαθέτει ένα από τα  πιό φημισμένα ζυθοποιεία στο Βέλγιο και παράδοση αιώνων στην παραγωγή μπύρας υψηλής ποιότητας.
Έτσι γεννήθηκε η μπύρα Νotias η οποία κερδίζει καθημερινά το Ελληνικό και Ευρωπαϊκο καταναλωτικό κοινό με μια λεπτή γεύση του κρόκου το χρώμα της είναι ένα πολύ λαμπερό και φανταχτερό κίτρινο.
 
H Εταιρεία παραγωγής της μπύρας Notias επιθυμεί την συνεργασία με αγρότες ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων του Τυρού και της Νότιας Κυνουρίας για την καλλιέργεια σαφράν ( κρόκος ).
 
Η εταιρεία προτίθεται να παρέχει δωρεάν τους βολβούς και δεσμεύεται για την αγορά του παραγόμενου προϊόντος σε ικανοποιητική τιμή.
krokos kozanis

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...