Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Πελετά - Παρουσιάστηκε το έργο του ομογενειακού Συλλόγου "Αθηνά" (vd)

Πελετά - Παρουσιάστηκε το έργο του ομογενειακού Συλλόγου "Αθηνά" (vd)

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Αυγούστου η ημερίδα με θέμα: Η ιστορία του ομογενειακού Συλλόγου "Αθηνά", που διοργάνωσε ο Σύλλογος Απανταχού Πελετιωτών "Οι Άγιοι Απόστολοι" στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού των Αγίων Αποστόλων στα Πελετά.

Στη διάρκεια της ημερίδας παρουσιάστηκε η ιστορική πορεία του Συλλόγου των Ομογενών του τέως Δήμου Μαρίου (Αμυγδαλιά, Κουνουπιά, Μαρί, Πελετά, Πηγάδι, Πούλιθρα, Πυργούδι και Χούνη) που ιδρύθηκε στη Νέα Υόρκη της Αμερικής, ενώ παράλληλα αναδείχτηκε το κοινωφελές του έργο σε όλες τις Κοινότητες.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν τα μέλη του Συλλόγου "Αθηνά", ο Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Απανταχού Πελετιωτών, ο κ. Πέτρος Σπανός για τη δράση του και ανακηρύχτηκε Επίτιμος Γραμματέας του Συλλόγου ο κ.Εμμανουήλ Κατσουράνης
Στη συνέχεια τιμήθηκε και η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Πελετών κα Κωνσταντίνα Καθαροπούλου για τη συμβολή της στην προαγωγή των γραμμάτων στην περιοχή.
Τέλος, προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ με τίτλο: "Ο τόπος μου: από το τότε... στο τώρα" που επιμελήθηκαν οι μαθητές και η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου κα. Κωνσταντίνα Καθαροπούλου. 
Με τη βοήθεια της δασκάλας τους, οι μαθητές του χωριού επισκέφθηκαν επαγγελματίες της περιοχής, οι οποίοι παρά τη φθορά του χρόνου, συνεχίζουν να ασχολούνται με μεράκι και αγάπη σε εργασίες που η σύγχρονη τεχνολογία τείνει να περιορίσει. 
Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση:

































Ντοκιμαντέρ: "Ο τόπος μου: από το τότε... στο τώρα" 


http://www.leonidion.gr/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...