Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ζήτημα με κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών προέκυψε στον Τυρό - Τι αφορά!

Ζήτημα με κατεδαφίσεις αυθαίρετων κατασκευών προέκυψε στον Τυρό - Τι αφορά!
Προσφάτως, έφτασε στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας έγγραφο από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας και Κοινωφελών Περιουσιών, Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, Αυτοτελές Γραφείο Αρκαδίας, το οποίο καλεί το Δήμο «Κλήση σε ακρόαση». Πρόκειται για ένα θέμα που έχει προκύψει για κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών στον Τυρό, που φτιάχτηκαν πριν από 42 χρόνια, επί Χούντας!
Το έγγραφο αναφέρει: «Ύστερα από αυτοψία που διενεργήσαμε στη Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Τυρού Σαπουνακαιΐκων στο Δήμο μας διαπιστώσαμε την ύπαρξη αυθαιρέτων κατασκευών, εξεδρών αμμοκρατών, εντός του αιγιαλού, όπως αναφέρονται στις συνημμένες τεχνικές εκθέσεις και φαίνονται στο τοπογραφικό διάγραμμα της Υπηρεσίας μας. Παρακαλούμε όπως προσέλθετε για ακρόαση στις 18/10/2016, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00, στην Υπηρεσία μας, Ουάσιγκτον 36, Τρίπολη, προκειμένου να εκθέσετε τις απόψεις σας προτού εκδηλώσουμε πρωτόκολλο κατεδάφισης των αυθαίρετων κατασκευών».

Για το θέμα αυτό, ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας, Χαράλαμπος Λυσίκατος φιλοξενήθηκε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και είπε: «Δεν είναι τόσο τραγικό, όσο ακούγεται. Μας κάλεσε η κτηματική να εκθέσουμε τις απόψεις μας. Το θέμα αφορά κάποιες τσιμεντένιες εξέδρες στον παραλιακό δρόμο οι οποίες έχουν κατασκευαστεί πάνω από 40 χρόνια. Πρόκειται για μία τυπική διαδικασία».

Είχε προηγηθεί συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της περιοχής, που κράτησε αρκετή ώρα.

Ο Αντιδήμαρχος Μιχάλης Σωτηρόπουλος είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας, που συζήτησε για το θέμα αυτό, με διάθεση για χιούμορ αρχικά ότι .. «Καταρχήν να δώσω τα συγχαρητήριά μου στην Κτηματική Υπηρεσία η οποία έγκαιρα μετά από 42 χρόνια κατασκευής των τσιμεντένιων προβλητών προχώρησε με αυτές τις τάχιστες διαδικασίες και διαπίστωσε αυτές τις αυθαίρετες κατασκευές»!
Ενώ, στη συνέχεια, τόνισε ότι «είναι μια κατάσταση η οποία είναι ένα “στάτους κβο” το οποίο προφανώς αν βγει ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης και κατεδαφιστούνε καταλαβαίνετε ότι θα δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα στη Δημοτική Ενότητα του Τυρού. Να πω και ένα παράδειγμα, π.χ., για μια προβλήτα για την οποία πρόκειται να βγει πρωτόκολλο κατεδάφισης, απ’ ό,τι λένε εδώ πέρα, ο τέως Δήμος Τυρού την ενοικίαζε και εισέπραττε τέλη και κατ’ επέκταση εισέπραττε τέλη και η Κτηματική Υπηρεσία η οποία τη θεωρεί παράνομη. Άρα λοιπόν, πώς εισέπραττε τέλη; Δηλαδή, δημιουργούνται τέτοια ζητήματα.»

Από την πλευρά του, ο κ. Δημήτρης Αθανασόπουλος ζήτησε από τον Αντιδήμαρχο να θέσει την παράμετρο στο τέλος, ότι «με τη μη νομιμοποίησή τους -έχουμε και αυτό το πρόβλημα σαν Δήμος- δεν μπορούμε να εισπράξουμε τέλη».
Ο Πρόεδρος του Τυρού, Κωνσταντίνος Δολιανίτης, είπε ότι «εάν γίνεται να νομιμοποιηθούν κανένα πρόβλημα».
 

(Φωτογραφία αρχείου)

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...