Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο - Γέμισε μαθητές το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα (εικόνες)

Λεωνίδιο - Γέμισε μαθητές το Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα (εικόνες)
To Κέντρο Πληροφόρησης για τη χλωρίδα του Πάρνωνα (παλιό Δημοτικό Σχολείο Βασκίνας) στο Λεωνίδιο, υποδέχτηκε την Τρίτη 22 Νοεμβρίου τους πρώτους μαθητές-επισκέπτες, για πρώτη φορά ύστερα από πλέον μια πεντηκονταετία. Με ξεναγό τη χλωρίδα το Δημοτικό Σχολείο Παραλίου Άστρους ξεκίνησε ένα «ταξίδι – επίσκεψη» στην οροσειρά του Πάρνωνα μέσα από τους σύγχρονους χώρους του Κέντρου Πληροφόρησης.
Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού καλωσόρισαν τους 65 μαθητές και συνοδούς εκπαιδευτικούς του Σχολείου και μετά από μια σύντομη στάση γνωριμίας στον περιβάλλοντα χώρο μετέβηκαν στον όροφο του κέντρου όπου και παρακολούθησαν θεματική προβολή γύρω από το φυσικό πλούτο που κάνει τόσο ξεχωριστή την προστατευόμενη περιοχή του Πάρνωνα και του υγροτόπου Μουστού. Στο ίδιο πνεύμα συνεχίστηκε η επίσκεψη των μαθητών στην Αίθουσα Ερμηνείας Περιβάλλοντος με γνώμονα την επιστημονική πληροφορία αλλά και την καθημερινή εικόνα της περιοχής. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τη χλωριδική ποικιλότητα του Πάρνωνα αλλά και να περιηγηθούν στους υπόλοιπους λειτουργικούς χώρους του κέντρου (χώρος εργαστηρίου και προετοιμασίας υλικού, αίθουσα προβολής, περιβάλλοντας χώρος, κ.α.), ενώ παράλληλα θαύμασαν το αποτέλεσμα των εργασιών συντήρησης και αποκατάσταση.
Η επίσκεψη του Δημοτικού Σχολείου Παραλίου Άστρους ολοκληρώθηκε με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού του Φορέα Διαχείρισης το οποίο αναφέρεται στην προστατευόμενη περιοχή Πάρνωνα-Μουστού.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...