Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δήμος Νότιας Κυνουρίας – Ζητά χρηματοδότηση για ολοκληρωμένο εξοπλισμό ελέγχου του νερού

Δήμος Νότιας Κυνουρίας – Ζητά χρηματοδότηση για ολοκληρωμένο εξοπλισμό ελέγχου του νερού

Με κατά πλειοψηφία, απόφασή του, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας, ενέκρινε την υποβολή πρότασης από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας για το έργο με τίτλο «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού για την ορθολογική και αποδοτική διαχείριση ποσίμου νερού του Δήμου Νότιας Κυνουρίας» προϋπολογισμού 798.500,00 € πλέον ΦΠΑ.
Κατά της ανωτέρω αποφάσεως και υπέρ της πρότασης του κ. Αθανασόπουλου ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αθανασόπουλος Δημήτριος, Τράκα Αγγελική, Μάρκος Νικόλαος, Ξερακιάς Παναγιώτης.
Κατά της ανωτέρω αποφάσεως και υπέρ της πρότασης του κ. Χείλαρη ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος.
Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση, η υλοποίηση της προτεινόμενης πράξης θα συνδράμει σημαντικά στην αύξηση της αποδοτικότητας των πόρων, στην εξασφάλιση της επάρκειας, ποσοτικά και ποιοτικά, του παρεχόμενου νερού που με τη σημερινή λειτουργία των εν λόγω δικτύων παρουσιάζει αποδεδειγμένα προβλήματα ποιότητας ενώ η παρακολούθηση των ποιοτικών χαρακτηριστικών του νερού και η διαδικασία απολύμανσης κρίνεται ελλιπής.
Βασικός στόχος είναι η προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για τον ποιοτικό και ποσοτικό έλεγχο του ύδατος το οποίο διανέμεται από τις διάφορες υφιστάμενες υποδομές, την ορθολογική διαχείριση του συνολικού προσφερόμενου ύδατος προς τους τελικούς καταναλωτές, την συνεχή και σε πραγματικό χρόνο παρακολούθηση των κρίσιμων φυσικοχημικών παραμέτρων του παρεχόμενου νερού, τον ενεργό εντοπισμό των διαρροών του δικτύου καθώς επίσης και τον άμεσο έλεγχο και περιορισμό των βλαβών στο εσωτερικό δίκτυο με σκοπό την εξασφάλιση ποιοτικά και ποσοτικά της επάρκειας του νερού ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες κατά τους οποίους η ζήτηση πολλαπλασιάζεται λόγω της έντονης τουριστικής ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών του Δήμου.
Τα αποτελέσματα της προτεινόμενης πράξης θα προσδώσουν στην υπηρεσία τα εργαλεία εκείνα που είναι απαραίτητα για τον ολοκληρωμένο έλεγχο του παρεχόμενου νερού έτσι ώστε να διασφαλίζεται ποσοτικά και ποιοτικά η επάρκεια στα εν λόγω δίκτυα.
Πιο αναλυτικά με την προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία εξοπλισμού απομακρυσμένου ελέγχου και διαχείρισης του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Νότιας Κυνουρίας θα δημιουργηθεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης υδατικών πόρων. Το σύστημα περιλαμβάνει έναν (1) Κεντρικό Σταθμό Ελέγχου (ΚΣΕ) ο οποίος θα εγκατασταθεί σε υφιστάμενο στεγασμένο χώρο γραφείων της Υπηρεσίας. Το σύστημα θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται δεδομένα από τους Τοπικούς Σταθμούς Ελέγχου (Τ.Σ.Ε.) και από τα καταγραφικών θορύβου των Φορητών Σταθμών Ελέγχου Διαρροών (Φ.Σ.Ε.).

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...