Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μπαράζ εγκατάλειψης νεογέννητων κουταβιών στο Λεωνίδιο!

Μπαράζ εγκατάλειψης νεογέννητων κουταβιών στο Λεωνίδιο!
Αυξάνονται ανησυχητικά στο Λεωνίδιο τα περιστατικά εγκατάλειψης νεογέννητων κουταβιών σε κάδους απορριμμάτων, από ασυνείδητους συμπατριώτες μας, προκαλώντας οργή, αγανάκτηση αλλά και σοκ στους ανθρώπους που τα εντοπίζουν μέσα σε σακούλες να σπαράζουν από τον πόνο, το κρύο και την πείνα.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν σημειωθεί δύο περιστατικά εγκατάλειψης νεογέννητων κουταβιών στο Λεωνίδιο. Το πρώτο σε κάδο απορριμμάτων στην περιοχή "Κοίλασο" και το δεύτερο σε κάδο στην περιοχή "Σίος".
Ειδικά στην περιοχή "Κοιλάσο" είναι η πέμπτη φορά που καταγράφεται ανάλογη αποτρόπαια πράξη, η οποία υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το νόμο 4235/2014 είναι παράνομη και διώκεται ποινικά.
Ο νόμος 4235/2014 έχει επικαιροποιήσει τις ποινές του νόμου 1197/1981 σχετικά με αυτό το θέμα. Η μορφή αυτή κακοποίησης πλέον τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους και με χρηματική ποινή από 5.000 ευρώ έως 15.000 ευρώ.
Αυτό ορίζει το άρθρο 47 του νόμου 4235/2014 που τροποποίησε μεταξύ άλλων το άρθρο 1 (και το άρθρο του νόμου 1197/1981 που αναφέρει: «Όστις φονεύει, βασανίζει, κακοποιεί ζώα περί ων ο παρών νόμος ή εγκαταλείπει ταύτα έκθετα ή αδέσποτα τιμωρείται δια των εν άρθρ. 8 του παρόντος ποινών».
http://www.leonidion.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...