Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μελέτες θα «τρέξουν» για το σεισμόπληκτο κτίριο του Γυμνασίου Λεωνιδίου

Μελέτες θα «τρέξουν» για το σεισμόπληκτο κτίριο του Γυμνασίου Λεωνιδίου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας ενέκρινε τους όρους του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης και τη συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε Προγραμματική Σύμβαση, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., για την υλοποίηση της πρότασης με τίτλο «Υπηρεσίες εργαστηριακών ελέγχων – δοκιμών και εξαγωγή  στατικών δεδομένων κτιρίων Γυμνασίου Λεωνιδίου ΔΚ Λεωνιδίου», προϋπολογισμού 40.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου - Λυκείου - ΕΠΑΛ του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, κατόπιν της δημοσιευμένης έρευνας του Ινστιτούτου Τεχνικής Σεισμολογίας & Αντισεισμικών Κατασκευών (Ι.Τ.Σ.Α.Κ.) που ακολούθησε τον σεισμό του Λεωνιδίου (Μ=6,5 στις 06/01/2008), έχει χαρακτηρισθεί σεισμόπληκτο. Το συγκρότημα βρίσκεται σε οικόπεδο επιφάνειας 10.240,15 τμ. εντός ορίων του οικισμού Λεωνιδίου και αποτελείται από 1 κυλικείο, έναν ημιυπαίθριο χώρο, 1 τουαλέτα, 9 αίθουσες διδασκαλίας, 1 υπόστεγο, 2 αίθουσες εκδηλώσεων (ισόγειο), γραφεία καθηγητών (Α' όροφος) και 1 στέγαστρο που συνδέει τις αίθουσες με τα κτίσματα του κυλικείου και των τουαλετών. Έχει έντονες ρηγματώσεις και αρκετές μικρορηγματώσεις που μπορεί να μην δημιουργούν προβλήματα στατικής επάρκειας, χρήζουν όμως άμεσης επισκευής. Με βάση τα παραπάνω στοιχεία, οι εργασίες επικεντρώνονται στην μελέτη στατικής επάρκειας των επιμέρους κτισμάτων του

σχολικού συγκροτήματος καθώς και στη μελέτη αποκατάστασης του διώροφου κτίσματος που στεγάζει την αίθουσα εκδηλώσεων στο ισόγειο και τα γραφεία των καθηγητών στον Α’ όροφο, καθώς και του γειτονικού υπόστεγου.

Βάσει των παραπάνω, ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας έχει προγραμματίσει να προβεί σε διαδικασία ωρίμανσης του έργου «Στατική Ενίσχυση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου - Λυκείου - ΕΠΑΛ της Δ.Κ. Λεωνιδίου του Δήμου Νότιας Κυνουρίας».

Για την ωρίμανση του έργου απαιτούνται ενέργειες σχεδιασμού του έργου, εκπόνησης των αναγκαίων τεχνικών μελετών, υποστήριξη στην εξασφάλιση των απαιτούμενων εγκρίσεων και των αδειοδοτήσεων από τις αρμόδιες και συναρμόδιες υπηρεσίες, με απώτερο σκοπό την ορθή και έντεχνη υλοποίηση του έργου.

O Δήμος Νότιας Κυνουρίας συμβάλλεται με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση, προκειμένου να επιτευχθεί η ορθή, εμπρόθεσμη και άρτια υλοποίηση του παραπάνω αντικειμένου καθώς και του σκοπού που η υλοποίηση αυτού εξυπηρετεί.

Με την παρούσα Προγραμματική Σύμβαση υλοποιείται η συνεργασία των συμβαλλομένων για την παροχή υπηρεσιών εργαστηριακών ελέγχων – δοκιμών και εξαγωγή στατικών δεδομένων κτιρίων Γυμνασίου Δ.Κ. Λεωνιδίου. Τα παραπάνω στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν από το Δήμο Νότιας Κυνουρίας με σκοπό την εκπόνηση Στατικής Οριστικής Μελέτης και Τευχών Δημοπράτησης για την ενίσχυση των κτιρίων Γυμνασίου Δ.Κ. Λεωνιδίου, από αρμόδιους φορείς του Δημοσίου (Υπουργείο Παιδείας, Περιφέρεια Πελοποννήσου, Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. κ.λπ) με στόχο την ωρίμανση του έργου για την υποβολή και ένταξή του σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014- 2020.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της παρούσας σύμβασης αφορά σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών, από την υπογραφή της.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...