Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Νότια Κυνουρία: Θα προχωρήσει μελέτη δημιουργίας Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Νότια Κυνουρία: Θα προχωρήσει μελέτη δημιουργίας Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων

Κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας, ενέκρινε τους όρους του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης και τη συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε Προγραμματική Σύμβαση, με την Αναπτυξιακή Πάρνωνα. Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α., για την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη δημιουργίας Σημείου Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση της ΕΕΛ», προϋπολογισμού 15.000,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της εκτέλεσης των προβλεπόμενων της Σύμβασης υπηρεσιών και εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 15.000,00€.
Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου της παρούσας σύμβασης αφορά σε διάστημα 12 μηνών, από την υπογραφή της.

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Χ. ΛΥΣΙΚΑΤΟΥ

«…θα πρέπει να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης, έτσι είναι και ο Περιφερειακός Σχεδιασμός που εγκρίθηκε πλέον και από τον Υπουργό και πολύ σύντομα ο ΦΟΔΣΑ θα καλεστεί για να ψηφίσει την αντίστοιχη Προγραμματική Σύμβαση για τη συνέχιση του έργου.

Να θυμίσω ότι έχουμε υποβάλει και πρόταση χρηματοδότησης στο ΥΜΕΠΕΡΑΑ και στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων προβλέπεται και στον ΠΕΣΔΑ προβλέπεται η δημιουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης στην περιοχή μας και οι πληροφορίες λένε ότι μάλλον θα χρηματοδοτηθούνε και κάποιοι Δήμοι, που στον ΠΕΣΔΑ τουλάχιστον μέσα σ’ αυτούς είμαστε και εμείς για τη δημιουργία ενός Σταθμού Μεταφόρτωσης, άρα νομίζω θα πρέπει εμείς να είμαστε έτοιμοι και να σπεύσουμε να κάνουμε τη μελέτη και την τεχνική και την οικονομοτεχνική για τη δημιουργία ενός τέτοιου χώρου που όπως έχουμε κρίνει η κατάλληλη θέση είναι το οικόπεδο της ΕΕΛ.

Έχουν γίνει και οι απαραίτητες συνεννοήσεις για το αν είναι εφικτή η χωροθέτηση ενός ΣΜΑ στο χώρο της ΕΕΛ, έχουμε μιλήσει και με τους αρμόδιους φορείς που θα αδειοδοτηθούμε και νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε.»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ν. ΧΕΙΛΑΡΗ

Με την απόφαση της μελέτης διαφώνησε ο κ. Χείλαρης ο οποίος κατάθεσε την εξής πρόταση:
  • «Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται από ενιαίο Δημόσιο Φορέα, χωρίς καμία ανάμειξη ιδιωτών, για να μπορούν οι δήμοι να κάνουν την διαχείριση προς όφελος των δημοτών. Όταν λέμε δημόσιο σύστημα διαχείρισης απορριμμάτων εννοούμε για 100% δημόσιο όπου όλες οι υποδομές, τα εφόδια, κλπ., θα ανήκουν στο κράτος, χωρίς καμία επιβάρυνση των δημοτών. Μόνιμο προσωπικό με πλήρη δικαιώματα.
Ο Φορέας αυτός με επιστημονικά κριτήρια θα κάνει τις χωροθετήσεις, χρησιμοποιώντας την αιχμή της σύγχρονης τεχνολογίας, ελαχιστοποιώντας τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και μεγιστοποιώντας τα οικονομικά οφέλη για λογαριασμό των λαϊκών στρωμάτων που πρέπει να απαλλαγούν από τη φορολογία των λεγόμενων ανταποδοτικών τελών και από αλλά πάσης φύσεως χαράτσια
  • Το μικρό υπόλειμμα θα θάβεται σε χωροθετημένους από το κράτος χώρους όπου θα έχουν παρθεί από πριν όλα τα μέτρα νια την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων (δενδροφυτεύσεις , στεγανοποιήσεις κλπ.)
  • Σε αυτά τα πλαίσια μπορεί να αναπτυχθεί και διαδημοτική συνεργασία. Την παραπάνω πρόταση την καταθέτω για ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...