Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Φωκιανός: Θα ληφθούν μέτρα για σκηνές και τροχόσπιτα - "Δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει"!

Φωκιανός: Θα ληφθούν μέτρα για σκηνές και τροχόσπιτα - "Δεν θα κάνει ο καθένας ό,τι θέλει"!
Το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας συζήτησε και ομόφωνα αναγνώρισε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή «Φωκιανός» της Τ.Κ. Πηγαδίου με εγκατάσταση σκηνών και στάθμευση τροχόσπιτων ανεξέλεγκτα.

Ζητά να τοποθετηθούν πινακίδες απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να ειδοποιηθούν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες, ήτοι: Αστυνομία, Αυτοτελές Γραφείο Δημόσιας Περιουσίας, Λιμεναρχείο, προκειμένου να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες σύμφωνα με το Νόμο.
Υπέρ της ανωτέρω αποφάσεως ψήφισε με την ειδική του ψήφο και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Πηγαδίου κ. Στάγιας Κωνσταντίνος.
Μάλιστα ο κ. Στάγιας τόνισε σε τοποθέτησή του… «Δηλαδή, είμαστε μπροστά, κάτω από τα μαγαζιά, αριστερά επιτρέπεται να παρκάρεις, δεξιά επιτρέπεται, μες στο χωράφι του αλλουνού απαγορεύεται, απάνω στην παραλία απαγορεύεται, ρε παιδιά. Εδώ πάει και κάνει ο καθένας ό,τι θέλει. Παρκάρουνε ανεξέλεγκτα, κλέβουνε νερό από την εκκλησία, παίρνουνε νερό από τις τουαλέτες, χίλια δύο. Άστο αυτό, αυτό είναι για τους κατασκηνωτές, Ηλία. Οι κατασκηνωτές τώρα πάνε κατασκηνώνουν στην άκρη δεξιά εκεί πέρα, το έχουνε δει εκεί ότι είναι τσιφλίκι τους, μπαίνουν μες στα χωράφια του αλλουνού συν τη σκηνή μες στο χωράφι σου – στο χωράφι μου, τραβάνε, σπάζουν τις ελιές, τα κλαριά για να βάλουνε φωτιά, να ψήσουν το βράδυ και χίλια δύο. Από ό,τι γνωρίζω το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται, έτσι δεν είναι;»
Ενώ, ο κ. Καρδάσης σημείωσε … «υπάρχει χώρος να παρκάρουν, τώρα που γίναν τα έργα στον Φωκιανό στο ποτάμι, που έγινε η διάνοιξη του δρόμου, υπάρχει χώρος να παρκάρουνε γύρω στα 50 τροχόσπιτα. Δεν νομίζω ότι έχουμε και παραπάνω. Απλά τώρα παρκάρει ο καθένας όπου θέλει, ανεβαίνουνε μπροστά στην παραλία, βάζουνε φαρδιά-πλατιά το τροχόσπιτο, βγάζουνε τα εσώρουχά τους, λούζονται, δίπλα στο μαγαζί του αλλουνού, αφήνει το τροχόσπιτο ο άλλος ένα μήνα εκεί και γυρίζει μετά από έναν άλλο μήνα, δηλαδή, εντάξει, υπάρχει μία κατάσταση ανεξέλεγκτη.»

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΗΓΑΔΙΟΥ

«ΘΕΜΑ 1ο: Περί αυθαίρετων κατασκηνώσεων στην περιοχή Φωκιανός.
ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 02/2017
Ο Πρόεδρος είπε ότι στην περιοχή Φωκιανός έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με τις σκηνές που στήνονται από παραθεριστές με αποτέλεσμα να διαμαρτύρονται έντονα οι ιδιοκτήτες παρακείμενων αγροκτημάτων τα οποία χρησιμοποιούν ως τουαλέτες. Επίσης πρόβλημα υπάρχει και με τα τροχόσπιτα που παρκάρουν οπουδήποτε και ανεξέλεγκτα στην παραλία με αποτέλεσμα να εμποδίζεται η πρόσβαση προς τη θάλασσα.
Το συμβούλιο μετά από διαλογική συζήτηση αφού έλαβε υπόψη του όλα τα ανωτέρω
Αποφασίζει ομόφωνα
Ζητεί από το Δήμο να τοποθετηθούν άμεσα πινακίδες σήμανσης απαγόρευσης των σκηνών σε τρία τουλάχιστον σημεία της περιοχής. Επίσης να τοποθετηθούν πινακίδες ώστε τα τροχόσπιτα να μην παρκάρουν οπουδήποτε αλλά στον προκαθορισμένο χώρο. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης να επιβάλλονται οι προβλεπόμενες κυρώσεις από τα αρμόδια όργανα».
ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: https://diavgeia.gov.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...