Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης για την περιοχή του Λεωνιδίου!

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης για την περιοχή του Λεωνιδίου!
Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε την σύναψη Προγραµµατικής Σύµβασης, µεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του ∆ήµου Νότιας Κυνουρίας, για την πράξη: «Αναβάθµιση δικτύου ύδρευσης ∆.Κ. Λεωνιδίου ∆ήµου Νότιας Κυνουρίας».

Το αντικείµενο του έργου όσο αφορά το δίκτυο ύδρευσης ∆.Κ. Λεωνιδίου αφορά στη βελτίωση και αναβάθµιση της λειτουργίας των εξωτερικών υδραγωγείων και του εσωτερικού δικτύου διανοµής της κωµόπολης του Λεωνιδίου.

 Το υφιστάµενο δίκτυο διανοµής της κωµόπολης του Λεωνιδίου είναι αρκετά παλαιό, κατασκευασµένο κατά την µέγιστη πλειοψηφία του το έτος 1961. Έκτοτε γίνονται τµηµατικές αντικαταστάσεις και επεκτάσεις αγωγών, όπου υπάρχουν προβλήµατα λόγω παλαιότητας του δικτύου ή ανάγκη υδροδότησης νέων περιοχών αντίστοιχα. Συγκεκριµένα για την αναβάθµιση του δικτύου θα γίνει κατασκευή νέου εξωτερικού υδραγωγείου από την γεώτρηση Καµούλι έως τη ∆εξαµενή Κοκκινόβραχου, εργασίες επισκευής και συντήρησης της δεξαµενής Κοκκινόβραχου, διασύνδεση της Γεώτρησης Αγ. Χαραλάµπου µε τη νέα ∆εξαµενή Προφήτη Ηλία, κατασκευή έργων υποδοµής για την έδραση και σύνδεση νέας δεξαµενής στη θέση Προφήτη Ηλία πλησίον της υφιστάµενης δεξαµενής και τοποθέτηση δικλίδων αποµόνωσης σε διάφορους κλάδους του εσωτερικού δικτύου.

 Με την αναβάθµιση του δικτύου ύδρευσης θα εξασφαλιστεί η αύξηση του όγκου αποθήκευσης στο δίκτυο και η κάλυψη των αιχµών κατανάλωσης, η επάρκεια της τροφοδοσίας του παραλιακού τµήµατος και η εξοµάλυνση της πτώσης πίεσης στο δίκτυο σε περιόδους µεγάλης κατανάλωσης. Άµεσα ωφελούµενοι από το έργο θα είναι οι µόνιµοι κάτοικοι του Λεωνιδίου και των οικισµών του, αλλά και οι επισκέπτες.

Ο συνολικός προϋπολογισµός για την εκτέλεση του Έργου της προγραµµατικής σύµβασης ανέρχεται στο ποσό των 797.671,38 Ευρώ συµπεριλαµβανοµένου του Φ.Π.Α., εργολαβικού οφέλους, αναθεωρήσεων και απροβλέπτων.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...