Menu
RSS
Σάββατο, 20/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο | Πεζοδρόμηση κάθε βράδυ στην κεντρική οδό

Λεωνίδιο | Πεζοδρόμηση κάθε βράδυ στην κεντρική οδό
Μετά από αίτηση του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας ενέκρινε προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την περίοδο από 7/8/2017 ημέρα Δευτέρα έως και 31/8/2017 ημέρα Πέμπτη στον οικισμό Λεωνιδίου ως εξής:

Πεζοδρόμηση κεντρικής οδού 21ης Ιανουαρίου για το διάστημα 20:00 έως 00:00 (μεσάνυχτα) από το ύψος του πρατηρίου υγρών καυσίμων κ. Δανεσή έως και το φαρμακείο κ. Βαρνάβα.

Στην αίτησή του, ο Εμπορικός Σύλλογος επισήμαινε ... «Στα πλαίσια της αυξημένης τουριστικής περιόδου και των καλοκαιρινών εκδηλώσεων, που έχουν προγραμματιστεί και λαμβάνουν χώρα στον παραδοσιακό μας οικισμό, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Λεωνιδίου αιτούμαστε την πεζοδρόμηση του κεντρικού εμπορικού δρόμου Λεωνιδίου. Τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου δεσμεύονται για την τοποθέτηση και αφαίρεση των πινακίδων σήμανσης σε καθημερινή βάση. Θεωρούμε αναγκαίο πλέον, την τουριστική περίοδο, να εφαρμόζεται η πεζοδρόμηση του εμπορικού κέντρου, κατά τις αναφερόμενες, τουλάχιστον, ώρες. Ένα τέτοιο μέτρο θα αναζωογονήσει την πόλη καθιστώντας την ελκυστικότερη στους ξένους επισκέπτες αλλά και στους ντόπιους πολίτες, μιας και προσδοκάται, ότι θα λειτουργήσει ως ένα κίνητρο για να περπατήσουν και να «γνωρίσουν» καλύτερα την Αγορά του τόπου μας. Ευγενής σκοπός μας είναι να προσδώσουμε στον οικισμό μας τον ήδη υπάρχον παραδοσιακό αλλά συνάμα και εμπορικό του χαρακτήρα προς τουριστική αξιοποίηση».

Υπέρ της ανωτέρω αποφάσεως ψήφισε με την ειδική της ψήφο η Πρόεδρος της Δ.Κ. Λεωνιδίου κα Ρουσάλη Ευγενία.

Κατά της ανωτέρω αποφάσεως ψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Χείλαρης Νικόλαος ο οποίος τάχθηκε υπέρ της πρότασής του, δηλαδή λίγες ώρες να γίνεται μονοδρόμηση στις ώρες αιχμής και να μπορούν να κυκλοφοράνε κόσμος στο κέντρο του Λεωνιδίου και να εφαρμοστεί ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...