Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λεωνίδιο | Νέα δεξαμενή για τις ανάγκες ύδρευσης τοποθετήθηκε στην έξοδο προς Βασκίνα

Λεωνίδιο | Νέα δεξαμενή για τις ανάγκες ύδρευσης τοποθετήθηκε στην έξοδο προς Βασκίνα

Μια νέα δεξαμενή που θα λύσει πολλά προβλήματα στην έξοδο του Λεωνιδίου (προς Βασκίνα) τοποθετήθηκε στη Νότια Κυνουρία, με τον Δήμαρχο Μ. Λυσίκατο να επισημαίνει ότι πρόκειται για ένα έργο που γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας είχε εγκρίνει  τη συμμετοχή του Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε Προγραμματική Σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Ύδρευση Βασκίνας – Αη Γιάννη – Παλαιόχωρας, Δήμου Νότιας Κυνουρίας (Α Φάση)» και ενέκρινε την σκοπιμότητα των όρων αυτής.

Το έργο αφορά την κατασκευή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης των οικισμών της Βασκίνας και της Παλαιόχωρας που βρίσκονται στο οροπέδιο της Βασκίνας Λεωνιδίου, του Δήμου Νότιας Κυνουρίας, σε υψόμετρο περί τα 800μ. (Φάση Α΄)

Το εσωτερικό δίκτυο του οικισμού του Αη Γιάννη καθώς και μικρά τμήματα του εσωτερικού δικτύου της Βασκίνας θα υλοποιηθούν με άλλη εργολαβία (Φάση Β΄). Μέχρι την εξεύρεση ικανών ποσοτήτων νερού στην ευρύτερη περιοχή του Οροπεδίου της  Βασκίνας και την κατασκευή των εξωτερικών δικτύων τροφοδοσίας, θα κατασκευαστούν τα εσωτερικά δίκτυα με μία μεταλλική προκατασκευασμένη δεξαμενή στον κάθε οικισμό. Η τροφοδότηση των δεξαμενών θα γίνεται με βυτιοφόρο όχημα από τις υφιστάμενες γεωτρήσεις του Δήμου.

Λόγω της μεγάλης διασποράς των καταναλωτών και των υψομετρικών αποστάσεων, οι δεξαμενές τοποθετούνται σε τέτοιες θέσεις ώστε να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες καταναλώσεις με το μικρότερο δυνατό μήκος υδραγωγείου και τους λιγότερους δυνατούς μηχανισμούς (μειωτές πίεσης, πιεζοθραυστικά φρεάτια κλπ). Θα εγκατασταθεί μία δεξαμενή στην περιοχή της Βασκίνας και μία δεξαμενή στην περιοχή της Παλιόχωρας. Το δίκτυο ύδρευσης θα χρησιμοποιείται για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών των μόνιμων και μη μόνιμων κατοίκων των οικισμών, των κτηνοτροφικών μονάδων, των φωτοβολταϊκών πάρκων και της πυρόσβεσης.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...