Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σκέψεις για μεταπτυχιακό με αντικείμενο την Τσακώνικη Διάλεκτο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Σκέψεις για μεταπτυχιακό με αντικείμενο την Τσακώνικη Διάλεκτο στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου!

Τη συγκρότηση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί και θα εισηγηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο επί του θέματος των πρωτοβουλιών –παρεμβάσεων Δήμου Νότιας Κυνουρίας σε ότι αφορά τη Τσακώνικη διάλεκτο αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Νότιας Κυνουρίας.
Η Επιτροπή θα αποτελείται από τους:
1. Σωτηρόπουλο Μιχαήλ, Δημοτικό Σύμβουλο.
2. Ψαρολόγο Γεώργιο, Δημοτικό Σύμβουλο.
3. Μάνο Ηλία, Δημοτικό Σύμβουλο.
4. Τσουκάτο Αντώνιο, Δημοτικό Σύμβουλο.
5. Τράκα Αγγελική, Δημοτικό Σύμβουλο.
6. Χείλαρη Νικόλαο, Δημοτικό Σύμβουλο.
7. Ντουζένη Μαρία, Δημοτικό Σύμβουλο.
8. Τσιγκούνη Δημήτριο, Πρόεδρο Αρχείου Τσακωνιάς.
9. Μαρνέρη Παναγιώτη, Πρόεδρο Συλλόγου «Τσακωνοπαρέα».
10. Λίζα Ιωάννη, Δημοτικό Υπάλληλο.
Πρόεδρος ορίζεται ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σωτηρόπουλος Μιχαήλ.

Η ΣΚΕΨΗ ΨΑΡΟΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ

Στην εισηγήσή του, ο κ. Ψαρολόγος ανάφερε - μεταξύ άλλων- ότι: "Η σκέψη μου είναι μία: επειδή τα χρόνια περνάνε και το μεταπτυχιακό πλέον είναι σαν πτυχίο, να συναφθεί μία συνεργασία ει δυνατόν και με Βόρεια Κυνουρία και με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου προκειμένου να προκηρύσσονται μεταπτυχιακά κατά προτίμηση, από απόφοιτους Τσάκωνες, θα το θέλαμε αλλά δεν μπορείς να το βάλεις σαν όρο, με ένα στόχο μόνο: εμένα το μεγάλο πρόβλημα όταν έκανα τσακώνικα ήτανε ότι η διδασκαλία της τσακώνικης γίνεται όπως γινότανε η διδασκαλία των μαθημάτων πριν από το να γίνω εγώ μαθητής. Δεν μπορούν όσο καλή πρόθεση και να έχουν με το υλικό που διαθέτουμε να γίνει διδασκαλία τσακώνικης. Μένει μόνο και περισσεύει η πρόθεση. Άρα να γίνουν προτάσεις μέσα από το μεταπτυχιακό, αυτό θα είναι ο στόχος, πέρα από την ιστορία, δεν ξέρω οι τίτλοι, πώς θα το φτιάξουνε, εμείς σαν Δήμος Νότιας Κυνουρίας ζητάμε μέσα από το μεταπτυχιακό να προκύπτουν προτάσεις διδασκαλίας της τσακώνικης. Για να βοηθηθούν οι όποιοι Φορείς - Σύλλογοι διδάσκουνε τσακώνικα.

Αυτή είναι η σκέψη μου, οργανωτικά εγώ θα το έβλεπα μαζί με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας και δηλώνω αν δημιουργηθεί κάποιο οργανικό τμήμα που να επικοινωνεί με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου είμαι διαθέσιμος, παρόλο που ξέρω ότι είμαι μειοψηφία και αλλιώς γίνονται οι επιλογές. Να βοηθήσω σε αυτό τον τομέα έχοντας την εμπειρία και τη διάθεση. Στο θέμα της επαφής. Με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Από κει και μετά, εμείς θα εκφράσουμε σαν Δήμος σε όποια βοήθεια ζητηθεί στους φοιτητές που θα παίρνουν μεταπτυχιακό επ’ αυτού, επί του θέματος αυτού, φαντάζομαι ότι οι τίτλοι θα γίνουν σε ένα διάλογο, έχω κάποιους τίτλους, ένας βασικός τίτλος που τον έψαχνα όταν έκανα εγώ ερωτήματα είναι η σχέση της τσακώνικης με την αρχαία ελληνική κυρίως, αλλά όχι μόνο, και με τις άλλες γλώσσες των κατά καιρούς πολιτών που κατοίκησαν σε αυτό τον τόπο."

Διαβάστε τα πρακτικά της συνεδρίασης, ΕΔΩ!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...