Menu
RSS
Σάββατο, 27/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο αποφυγής πλημμυρικών φαινομένων στον Τυρό!

Προσωρινός ανάδοχος για το έργο αποφυγής πλημμυρικών φαινομένων στον Τυρό!

Η Οικονομική Επιτροπής της Περιφέρειας ενεκρινε κατά πελιοψηφία το πρακτικό της Επιτροπής Διαγωνισμού του Έργου «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΑΠΟΡΡΟΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ Ε.Ο. ΑΣΤΡΟΥΣ – ΛΕΩΝΙΔΙΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΩΡΙΩΝ ΤΗΣ Τ.Κ. ΤΥΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΛΗΜΜΥΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕ- ΝΩΝ» προϋπολογισμού: 270.000,00 € με ΦΠΑ και όρισε προσωρινό ανάδοχο του έργου την ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΑΦΟΙ Β ΚΑΡΑΛΕΚΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με προσφερόμενο ποσοστό έκπτωσης 42,33 % , σύμφωνα με την εισήγηση της Επιτροπής Διαγωνισμού.

Με την εργολαβία προβλέπεται να γίνουν εργασίες για την Κατασκευή αγωγού απορροής ομβρίων υδάτων, επί της Επαρχ. Οδού Αστρούς – Λεωνιδίου εντός της Τ.Κ. Τυρού για την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Η κατασκευή του αγωγού θα γίνει κατά μήκος τη οδού και στην ανάντι πλευρά του , στο τμήμα Α-Β-Δ-Γ-Δ. Μήκους περίπου 1.100,00 μ.
Όπου “ Α,Β,Γ,Δ” είναι η διασταύρωσή της οδού με τα φυσικά ρέματα της περιοχής ,όπου θα απορρεουν τα ομβρία ύδατα του αγωγού. Ο ανάδοχος του έργου θα έχει την υποχρέωση να συντάξει κατάλληλη τοπογραφική / χωροσταθμήκη μελέτη, προκειμένου να τοποθετηθεί ο αγωγός σωστά, έχοντας τις κατάλληλες κλίσεις , για να συλλέγονται τα όμβρια ύδατα και να απορρέουν στου τελικούς δέκτες (ρέματα) ομοιόμορφα.
Στις συμβολές του αγωγού με τις ανάντι κάθετες οδούς , στον αγωγό θα τοποθετούνται κατάλληλες σχάρες υδροσυλόγης για την συλλογη των ομβρίων υδάτων που ρέουν σε αυτές τις οδούς, και την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων στην επαρχιακή οδό, σύμφωνα με τις οδηγίες της Δ/νσας Υπηρεσίας και την συνημμένη Τομή του αγωγού.
Τα όμβρια ύδατα της Επαρχιακής Οδού Άστρους- Λεωνιδίου θα συλλέγονται, από φρεάτια με κατάλληλη σχάρα υδροσύλογης τα οποία θα κατασκευάζονται ανά πενήντα μέτρα περίπου , συμφωνά με τις οδηγίες της Δ/νσας Υπηρεσίας και την συνημμένη Τομή του φρεατίου.
Στο τμήμα Α1 – Α2 της επαρχιακής οδού, μήκους περίπου 200,00 μ θα κατασκευαστεί κατάλληλη επενδεδυμένη τάφρος σύμφωνα και με τις οδηγίες της Δ/νσας Υπηρεσίας.

 ΧΩΜΑΤΟΥΡΓΙΚΑ
Στην Ομάδα των χωματουργικών περιλαμβάνονται οι εργασίες εκσκαφής και επίχωσής με κατάλληλα υλίκα του αγωγού.

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ
Θα γίνει η εκσκαφή των θεμελίων.
Θα κατασκευαστεί επενδεδυμένη τάφρος στο τμήμα της οδού Α1-Α2 με σκυρόδεμα C16/20.
Θα κατασκευαστεί ο αγωγός απορροής ομβρίων υδάτων με οπλισμένο σκυρόδεμα C16/20.
(Η άνω πλακά του αγωγού θα σκυροδετηθεί ξεχωριστά και μετέπειτα θα τοποθετηθεί στην υπόλοιπη κατασκευή του αγωγού προκειμένου να σκεπαστεί κατάλληλα).

 ΟΔΟΣΤΡΩΣΙΑ - ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ
Όπου απαιτηθεί , θα γίνει τομή του οδοστρώματος με ασφαλτοκόπτη , και θα αποκατασταθεί μετέπειτα με ασφαλτική ισοπεδωτική στρώση.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ
Η συνολική προθεσμία που πρέπει να τελειώσει το έργο καθορίζεται στο άρθρο 4 της Ε.Σ.Υ και είναι ΕΚΑΤΟΝ ΠΕΝΗΝΤΑ ημερολογιακές ημέρες (Αριθ. 150) από την υπογραφή της Σύμβασης χωρίς ενδιάμεσες τμηματικές αποκλειστικές προθεσμίες.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...