Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ρουσιάς: "Θα ανακαινιστεί το εμβληματικό κτίριο του παλαιού Ελαιοτριβείου στον Τυρό"

Ρουσιάς: "Θα ανακαινιστεί το εμβληματικό κτίριο του παλαιού Ελαιοτριβείου στον Τυρό"

Ένα εμβληματικό κτήριο του Δήμου Νότιας Κυνουρίας που βρίσκεται στον Τυρό θα ανακαινιστεί με σκοπό την επανάχρησή και αξιοποίηση του από τους πολίτες ανακοίνωσε ο Σύμβουλος του Υπουργού Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρίνος Ρουσιάς.
Ο κ. Ρουσιάς αναφέρει: "Συγκεκριμένα, η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε την ένταξη του έργου «Κέντρο Αθλητικών Πολιτιστικών και Ψυχαγωγικών Δραστηριοτήτων Τυρού Δήμου Νότιας Κυνουρίας» με επιλέξιμο προϋπολογισμό 1.555.000,00 € στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας» του ΕΠΑΝΕΚ.
Στο πλαίσιο του έργου, θα χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση του παλαιού Ελαιοτριβείου στον Τυρό Αρκαδίας καθώς και η μετατροπή του σε χώρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων. Το λιθόκτιστο κτίριο συνολικής επιφάνειας 542 τ.μ παραμένει ανενεργό εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά με την κατάλληλη εσωτερική και εξωτερική διαμόρφωση του κτιρίου και την εφαρμογή της νέας του χρήσης, θα επιτευχθεί η επανάχρησή του και η λειτουργική επανένταξή του στον ιστό της πόλης. Η νέα αυτή λειτουργία εκτιμάται ότι θα συμβάλλει άμεσα και έμμεσα στην οικονομική και κοινωνική αναζωογόνηση της περιοχής. 
Θερμά συγχαρητήρια στη Δημοτική Αρχή και τους ανθρώπους που εργάστηκαν γι' αυτή την πρόταση, η μεγάλη προσπάθεια που καταβάλατε έφερε εξαιρετικό αποτέλεσμα!"

Το παρόν έργο αποτελείται από 4 υποέργα:
• Υποέργο 1: Μελέτη αποκατάστασης κτιρίου παλαιού Ελαιοτριβείου Τυρού και μετατροπή του σε κέντρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων».
• Υποέργο 2: «Αποκατάσταση κτιρίου παλαιού Ελαιοτριβείου Τυρού και μετατροπή του σε κέντρο αθλητικών, πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων».
• Υποέργο 3: «Προμήθεια εξοπλισμού «ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ».
• Υποέργο 4: «Προβολή – Προώθηση του «ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΥ ΝΟΤΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» 

1 σχόλιο

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019 22:16 Σύνδεσμος σχολίου

    Αυτο κ. ΡΟΥΣΙΑ , ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ! ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΑΤΕ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΣΑΣ ........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...