Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αρκαδία παντού ... Όταν χόρεψαν Τσακώνικο μέσα στον Λευκό Οίκο! (vd)

Αρκαδία παντού ... Όταν χόρεψαν Τσακώνικο μέσα στον Λευκό Οίκο! (vd)
Ένα παλιό βίντεο από το 2017 αναδημοσιεύει το "Καλημέρα Αρκαδία".
Τότε που την Εθνική Επέτειος της Ελλάδας τίμησε ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ, σε μία εκδήλωση που διοργανώθηκε, στον Λευκό Οίκο για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα.
«Η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας για τον ελληνικό λαό. Μνημονεύει τον αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου 1821. Μετά από σχεδόν 400 χρόνια εξωτερικού ζυγού, οι Έλληνες πόθησαν να επανακτήσουν την κυριαρχία τους», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.
Υπογράμμισε ότι η αγάπη αυτή για την ελευθερία και τη δημοκρατία δημιούργησε ένα διαρκή δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο οποίος έχει την καταγωγή του στην Αρχαία Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτής της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί Ελληνικοί χοροί. Μεταξύ αυτών, παρουσιάστηκε και ο Τσακώνικος (από την περιοχή της Κυνουρίας) με τη νεολαία της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Maryland να χορεύει στους ρυθμούς του Τσακώνικου τραγουδιού «σου 'πα μάνα πάντρεψέ με».
Δείτε το υπέροχο βίντεο!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...