Menu
RSS
Τρίτη, 19/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Αυστραλία | Μεγάλη δωρεά της οικογένειας Ανδριανόπουλου (από την Τρίπολη) για τον Ευαγγελισμό

Αυστραλία | Μεγάλη δωρεά της οικογένειας Ανδριανόπουλου (από την Τρίπολη) για τον  Ευαγγελισμό

Στα τέλη Μαρτίου, όταν γιορτάσθηκε η 25η Μαρτίου στην ιστορική εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ανατολική Μελβούρνη, τιμήθηκε από την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης (ΕΚΜ) ο συμπάροικος επιχειρηματίας  Ανδρέας Ανδριανόπουλος για τη νέα δωρεά του ώστε να μπορέσουν να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα στην εκκλησία.

Το ποσόν της δωρεάςν δεν ανακοινώθηκε

Κατά την επίσκεψη ο Ανδρέας και η οικογένεια Ανδριανόπουλου διαπίστωσαν ότι η εκκλησία σε μεγάλο βαθμό ήταν ανακαινισμένη και λειτουργική, αλλά έλλειπαν βασικά στοιχεία που θα αναδείκνυαν την   παλιά της αίγλη.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Ανδρέας και η οικογένεια Ανδριανόπουλου συναντήθηκαν πρόσφατα με τον Πρόεδρο της ΕΚΜ Βασίλη Παπαστεργιάδη ΟΑΜ, την Αντιπρόεδρο Τάμυ Ηλιού, τον ιερατικώς προϊστάμενο του ναού π. Αντώνιο Βανικιώτη και μέλη της εκκλησιαστικής επιτροπής και ανακοίνωσαν πως θα χρηματοδοτήσουν την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του δαπέδου της εκκλησίας, το φωτισμό και τα καθίσματα, έτσι ώστε να είναι έτοιμη ως το 2022 για τον εορτασμό των 120 ετών από την ίδρυσής της.

Η γνωστή οικογένεια της Μελβούρνης υπήρξε σημαντικός υποστηρικτής και ευεργέτης του

έργου της ΕΚΜ εδώ και πολλά χρόνια. Η συμμετοχή τους στην ιστορική εκκλησία της Ανατολικής Μελβούρνης έχει μακρά ιστορία. Ο Ανδρέας παντρεύτηκε εκεί την αγαπημένη του Σοφία το 1957 και χρηματοδότησε για πρώτη φορά έργα στην Εκκλησία για την εγκατάσταση δαπέδου παρκέ πριν από 40 χρόνια.

Η εκκλησία υπέστη σημαντική ζημιά στην πυρκαγιά του 2016 και με τη χρηματοδότηση της ΕΚΜ και επίπονες εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, έγινε η ανακατασκευή του ημιώροφου, η αντικατάσταση παραθύρων και συνεχίζονται οι εργασίες για την αποκατάσταση και συντήρηση του τέμπλου.

Τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν τώρα από την οικογένεια Ανδριανόπουλου, περιλαμβάνουν την εγκατάσταση νέου δαπέδου στην εκκλησία, την αγορά και εγκατάσταση πολυελαίων και  στασιδίων.

Κατά την επίσκεψή του στην εκκλησία για να ανακοινώσει την νέα δωρεά του, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος είπε: «Αυτή η εκκλησία αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου και της ζωής πολλών Ελλήνων της Μελβούρνης. Για πολλά χρόνια, ήταν η μόνη εκκλησία που είχαμε, ήταν ένας τόπος συνάντησης, ένας τόπος όπου γιορτάσαμε τις μεγαλύτερες χαρές μας, και τις βαθύτερες θλίψεις μας. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα μπορέσω να δω την εκκλησία να έχει αποκατασταθεί. ”

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης συγκινημένος από την υποστήριξη της οικογένειας δήλωσε: «Τι μπορώ να πω για τον Ανδρέα, τους γιους του Χρήστο, Γιώργο, Νίκο και Δημήτρη, και όλα τα μέλη της Οικογένειας Ανδριανόπουλου; Η υποστήριξή τους προς την ΕΚΜ και τα προγράμματά της είναι σημαντική και συνεχής και αυτό το τελευταίο δώρο, είναι μόνο ένα μέρος της συνεχούς και πολύχρονης υποστήριξής τους. Είμαστε συγκινημένοι και πολύ ευγνώμονες. Η Κοινότητά μας ιδρύθηκε με την υποστήριξη ευεργετών. Η κατασκευή του Ευαγγελισμού κατέστη δυνατή στα τέλη του 1890 με τις  δωρεές των πρώτων Ελλήνων της Μελβούρνης. Θεμελιώδης για την ανάπτυξη της ΕΚΜ είναι η συνεχής υποστήριξη από ευεργέτες που εκτιμούν το ρόλο της ΕΚΜ στον περίπλοκο ιστό της παροικίας μας. ”

Ο Ευαγγελισμός

Τα έργα για ανέγερση του Ιερού Ναού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ολοκληρώθηκαν το 1901 και ήταν η πρώτη και μόνη Ορθόδοξη χριστιανική εκκλησία στη Βικτώρια για πολλά χρόνια. Το 2016 η εκκλησία υπέστη σοβαρές ζημιές από πυρκαγιά.

Η Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης

Η ΕΚΜ ιδρύθηκε το 1897 και άρχισαν αμέσως οι εργασίες για την κατασκευή του Ευαγγελισμού.  Μαζί με με τον Ευαγγελισμό, η ΕΚΜ λειτουργεί πέντε εκκλησίες στη Μελβούρνη παράλληλα με τις δραστηριότητές της στο χώρο της Εκπαίδευσης, του Πολιτισμού και της εκπροσώπης των πολλών χιλιάδων μελών της.

https://neoskosmos.com/el/

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...