Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εορτάστηκε η άλωση της Τριπολιτσάς στο Μόντρεαλ

Εορτάστηκε η άλωση της Τριπολιτσάς στο Μόντρεαλ

Την Κυριακή 29/09 έλαβε χώρα η πρώτη εκδήλωση της νέας περιόδου 13/14, για την άλωση της Τριπολιτσάς, στο Μόντρεαλ. Η δοξολογία έγινε στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου, χοροστατούντως του Αρκά (από το Καστρί Κυνουρίας) Ιερέα Νικόλαου Παπαγεωργίου. Παρόντος σύσσωμου του Δ/Σ του Συλλόγου με επικεφαλή τον Πρόεδρο κύριο Αθανάσιο Παπαβασιλείου, καθώς και του Γενικού Προξένου του Καναδά στο Μόντρεαλ, επίσης Αρκά (από τα Λαγκάδια Γορτυνίας), κυρίου Θάνου Καφόπολου.

 

Παρόντες επίσης ήταν ο Πρόεδρος του Ελληνο-Καναδικου Κογκρέσου του Κεμπέκ κύριος Γιάννης Θεοδοσόπουλος, από το Πικερνι της Μεγαλουπόλεως, η εκπρόσωπος του Δήμου του Μόντρεαλ κυρία Μαίρη Ντερου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεαλης, καθώς και πλήθος κόσμου!

Μετά το πέρας της δοξολογίας, όπως κάθε χρόνο, πήρε το λόγο ο Παπανικολας και με τη βροντερή και κρυστάλλινη φωνή του, με εθνικό παλμό, έβγαλε πύρινο λόγο για την ιστορική αυτή επέτειο, εξυμνώντας τον Γέρο του Μοριά και τα παλικάρια του που απελευθέρωσαν την Τριπολιτσά και όλη την Ελλάδα από τον τουρκικό ζυγό.

Στο ίδιο κλίμα, και με τον ίδιο παλμό μίλησε και ο Αρκάς Γενικός πρόξενος της Ελλάδος στον Καναδά, καταχειροκροτούμενοι αμφότεροι από όλο το εκκλησίασμα! Μετά την θεία λειτουργία, το Γυναικείο Τμήμα του Συλλόγου με επικεφαλή την Πρόεδρό του Μαρία Μιχοπούλου υποδέχτηκε στην λέσχη όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.

Εκεί, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θανάσης Παπαβασιλείου πήρε το λόγο και αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, απεύθυνε έκλυση σε όλους τους Αρκάδες του Μόντρεαλ να είναι ενωμένοι και να στηρίζουν το Σύλλογό, δίνοντας το παρόν σε όλες τις εκδηλώσεις που διοργανώνει.

Μίλησε και για τη νεολαία και τα χορευτικά και έκανε για ακόμα μια φορά έκλυση στους γονείς των μελών να εγγράψουν τα παιδιά τους στα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, όπου παραδίδονται δωρεάν μαθήματα Ελληνικών χορών.

Τέλος ευχαρίστησε το Γυναικείο Τμήμα για τον άψογο στολισμό της αίθουσας, καθώς και την άψογη υποδοχή που επιφύλαξαν στα μέλη και τους φίλους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή!

(Κώστας Καπετάνιος: Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων & επικοινωνίας του συλλόγου)

 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...