Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Γορτύνια η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που αναλαμβάνει Κυβερνητικό πόστο στη Γαλλία!

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Γορτύνια η πρώτη Ελληνίδα στην ιστορία που αναλαμβάνει Κυβερνητικό πόστο στη Γαλλία!

Η ανακοίνωση της νέας γαλλικής κυβέρνησης κρύβει και ένα άρωμα Ελλάδας, με μια Ελληνίδα να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο, ως επιλογή του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν.

Πρόκειται για την ως σήμερα ευρωβουλευτή με το κόμμα του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου (με καταγωγή από του Σέρβου Γορτυνίας), η οποία ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο Ανάπτυξης, Γαλλοφωνίας και Διεθνών Εταιρικών Σχέσεων, που υπάγεται στο υπουργείο Ευρώπης και Εξωτερικών.

Διακεκριμένη χειρουργός -γυναικολόγος στη Γαλλία η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες γυναίκες χειρουργούς, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση της ενδομητρίωσης.

«Γεννήθηκα στην Ελλάδα, έζησα στη συνέχεια στην Ιταλία για 14 χρόνια, και εδώ και 12 χρόνια ζω και εργάζομαι στη Γαλλία, είμαι παντρεμένη με Γάλλο. Είμαι παιδί της Ευρώπης», είχε πει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου. «Γνωρίζω τι σημαίνει να είσαι Ευρωπαίος πολίτης , ξέρω τι μου έδωσε η Ευρώπη, πόσα οφείλω στην Ευρώπη και αυτήν τη στιγμή είναι δική μου υποχρέωση να βγω μπροστά και να πω ότι εμείς οι Ευρωπαίοι είναι μεγάλη τύχη να ζούμε σε αυτή την περιοχή του κόσμου που υπάρχει δημοκρατία, που υπάρχει ειρήνη».

H συνέντευξη δόθηκε με αφορμή την εκλογή της στο ευρωκοινοβούλιο τότε, με την κ. Ζαχαροπούλου να μην ξεχνά την πατρίδα της, την Ελλάδα: «Η Γαλλία μπορεί να δώσει μαθήματα δημοκρατίας και ανοικτών μυαλών, για αυτό είμαι με τον Εμμανουέλ Μακρόν. Εύχομαι και στην Ελλάδα οι προοδευτικές δυνάμεις να κερδίσουν», είπε πει τότε.

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...