Παλιά δημοτικά σχολεία στην Αρκαδία θα φιλοξενούν παιδιά ομογενών μας από την Αμερική!
Η δυνατότητα να αξιοποιηθούν τα κτήρια των παλιών Δημοτικών Σχολείων στην Αρκαδία για την ομογένεια συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, στη συνάντηση που ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου είχε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη, με εκπροσώπους της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής (ΠΟΑ).
Στην συνάντηση, παρουσία -μεταξύ άλλων-, της προέδρου της ΠΟΑ Ελένης Βουρνά, του ομογενή Δημήτρη Λογοθέτη και των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Μανώλη Σκαντζού και Διοίκησης και Οικονομίας Χρήστου Λαμπρόπουλου, επισημάνθηκε ότι στην Αρκαδία υπάρχουν δεκάδες εξόχως αξιόλογα κτήρια, κατά βάση παλιά σχολεία, που μένουν κλειστά λόγω έλλειψης παιδιών.
Οπως τονίστηκε, υπάρχει ζωηρό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα από την ομογένεια των ΗΠΑ, να διαμορφωθεί ένας χώρος αναφοράς για τους ομογενείς και φιλοξενίας των παιδιών τους όταν έρχονται στην Ελλάδα -στο πλαίσιο ήδη υφιστάμενων προγραμμάτων της πολιτείας- προκειμένου να γνωρίσουν την πατρίδα των προγόνων τους.
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης σημείωσε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια να γίνει η καλύτερη δυνατή επιλογή, σε συνεργασία της Περιφέρειας με το υπουργείο Εξωτερικών και τον δήμο της περιοχής, επισημαίνοντας ότι τα σχολεία είναι ιδιοκτησία του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και έχουν δοθεί στους δήμους κατά χρήση.
Σχετικά Άρθρα
- Πτωχός: "Χρειαζόμαστε έναν ενιαίο φορέα διαχείρισης νερού με δημόσιο χαρακτήρα"
- Συνάντηση Δένδια με Πτωχό για τη Σχολή drones στην Τρίπολη!
- Πάνω από 6.000.000 € στέλνει το Υπουργείο Ανάπτυξης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου
- Αντιπλημμυρική θωράκιση Τυρού | Προγραμματική σύμβαση για να ωριμάσουν οι μελέτες
- Πτωχός: «Η Πελοπόννησος υποδέχεται την έδρα του ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού χτυπά εδώ»





