Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Π. Καραφωτιάς: «Να λύσουμε το «Γόρδιο Δεσμό» και το Νοσοκομείο της Τρίπολης να καταστεί το «καμάρι» των Βαλκανίων»!

Π. Καραφωτιάς: «Να λύσουμε το «Γόρδιο Δεσμό» και το Νοσοκομείο της Τρίπολης να καταστεί το «καμάρι» των Βαλκανίων»!

Με τίτλο «Παναρκαδικό Νοσοκομείο και ο «Γόρδιος δεσμός», ο Παναγιώτης Καραφωτιάς, ο οποίος θα εκπροσωπεί την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής (για πρώτη φορά, με δικαίωμα ψήφου) στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου της Τρίπολης, παρεμβαίνει με ένα σημαντικό άρθρο το οποίο δημοσιεύει σήμερα το kalimera-arkadia.gr!

Διαβάστε το!

«Ως γνωστόν, το Παναρκαδικό Νοσοκομείο ιδρύθηκε με δωρεά των Αρκάδων της Αμερικής, ικανοποιώντας ένα παλιό και καίριο αίτημα όλων των Αρκάδων. Και σ’αυτό το αίτημα ανταποκρίθηκαν, όπως πάντα, όλοι οι Αρκάδες της Αμερικής.

 Κόστισε πολλά εκατομμύρια  που «προήλθαν» από τον ιδρώτα τους.Όλοι γνωρίζουμε με πόσo σκληρούς αγώνες και θυσίες οι Αρκάδες-όπως όλοι οι Ελληνες της Διασποράς- κατόρθωσαν , να τα συγκεντρώσουν. Το Νοσοκομείο αυτό , ανήκει στην Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής , η οποία εισπράττει, ως ενοίκιο, συμβολικά, «ένα δολάριο» το χρόνο!

Το Νοσοκομείο έχει προσφέρει και εξακολουθεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες , όχι μόνο στους Αρκάδες, αλλά ευρύτερα. Όμως, δυστυχώς, κάποιοι επιεικώς αφελείς, άσχετοι ή επιτήδειοι ολιγώρησαν από την αρχή , με αποτέλεσμα  μια σημαντική έκταση του οικοπέδου του Νοσοκομείου , να καταλήξει στα χέρια ιδιωτών, ξένων προς το Ιδρυμα, που έχτισαν σπίτια και το ζήτημα αυτό ερευνάται Νομικά αλλά, από ότι διαφαίνεται,  το «έγκλημα» έχει παραγραφεί, εξαιτίας της «παραδοσιακής» τακτικής του εν πολλοίς διεφθαρμένου συστήματος της χώρας, που βλέπουμε να συνεχίζεται αδίστακτα και στις ημέρες μας με άλλου είδους «εγκλήματα» σε βάρος τού πάντα «ευκολόπιστου και προδομένου» μας  λαού! Αλλά δεν είναι το μόνο πρόβλημα. Σε επίσκεψή του στο Νοσοκομείο φέτος την Ανοιξη, ο νέος  φέρελπις Πρόεδρος της ΠΟΑ, διακεκριμένος Δικηγόρος {και βραβευμένος} στο Σικάγο, κ. Γεώργιος Ρεβελιώτης, επισήμανε στον τότε υπουργό, καθώς και στο νυν, ορισμένα προβλήματα που εκκρεμούν όπως, π.χ., :

 1) Αποδοχή τής δωρεάς της κας Γκουντάνη, περίπου 600 χιλιάδων Ε για τη δημιουργία Αιμοδυναμικού Τμήματος στο Νοσοκομείο, που έχει αποτελματωθεί δυο περίπου χρόνια,

 2) συντήρηση του κτηρίου και πραγματοποίηση έργων αναμόρφωσής του,

 3) αξιοποίηση του παρόντος κυλικείου προς όφελος του Νοσοκομείου ή ανέγερση νέου που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του Νοσοκομείου,

 4) ίδρυση Σχολής Νοσοκόμων,

 5) δημιουργία Τραυματολογικού Κέντρου και Διαγνωστικού Κέντρου,

 6) μεταφορά τεχνογνωσίας από Ελληνες Γιατρούς του εξωτερικού,

 7) ανέγερση ναού στον περίβολο του Νοσοκομείου,

 8) ανανέωση της Σύμβασης για το Νοσοκομείο. Τουλάχιστον, ήδη- και αυτό αναδεικνύει την αξία της επιτυχούς προσωπικής παρέμβασης του νέου Προέδρου και μελών του ΔΣ της ΠΟΑ- έχουν διευθετηθεί ορισμένα θέματα που αφορούσαν στη συντήρηση του κτηρίου, καθώς και στην αποδοχή από το υπουργείο του διορισμού εκπροσώπου του Προέδρου της ΠΟΑ στο ΔΣ του Νοσοκομείου με δικαίωμα-για πρώτη φορά- ψήφου.

 Από πλευράς του υπουργείου, είναι επίσης ικανοποιητικό ότι διορίστηκε νέος Διοικητής του Νοσοκομείου καθώς και 4 νέα μέλη του ΔΣ, και αναμένεται να δραστηριοποιηθούν και να λύσουν το «Γόρδιο Δεσμό»με τη γνωστή Αλεξανδρινή μέθοδο και το Νοσοκομείο να καταστεί το «καμάρι» των Βαλκανίων ! 

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΠΟΑ, ο νέος Διοικητής και τα μέλη του ΔΣ, αλλά και όλοι οι εμπλεκόμενοι που ενδιαφέρονται ειλικρινά για την αναβάθμιση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, απευθύνουν θερμή έκκληση προς την Πολιτεία, τα ΜΜΕ και προς όλους τους φορείς που μπορούν να συμβάλλουν, να κινητοποιηθούν έγκαιρα και αποφασιστικά! «Καιροί ου μενετοί»!

Π.Ι. Καραφωτιάς, Καθηγητής Πανεπιστημίου, εκπρόσωπος ΠΟΑ»

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...