Menu
RSS
Πέμπτη, 18/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μάγεψε την Αυστραλία ο διεθνούς φήμης Αρκάς τενόρος Ιωάννης Φράγκος!

Μάγεψε την Αυστραλία ο διεθνούς φήμης Αρκάς τενόρος Ιωάννης Φράγκος!
Στο πλαίσιο του 11ου Ελληνικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ Αδελαΐδας «Οδύσσεια» -που άνοιξε τις πόρτες του την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου-, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, η πρώτη εκδήλωση με τίτλο «Κλασσικό». 


Επρόκειτο -σύμφωνα με το neoskosmos.com, για μια μουσική βραδιά που παρουσίασε στην κεντρική αίθουσα της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας Ολύμπικ Χωλ, ο ελληνικής καταγωγής τενόρος Ιωάννης Φράγκος, ο οποίος ερμήνευσε μουσικά κομμάτια καλλιτεχνών παγκοσμίου φήμης, όπως του Λουτσιάνο Παβαρότι, του Μάνου Χατζηδάκι, του Αντρέα Μποτσέλι και του Μίκη Θεοδωράκη. Μαζί του στη σκηνή και η, επίσης ελληνικής καταγωγής, ερμηνεύτρια Πολυξένη Αραμπατζή. 

Ο Ιωάννης Φράγκος, γεννήθηκε στην Αδελαΐδα από μετανάστες γονείς που έφτασαν στην Αυστραλία τη δεκαετία του 1960. Ο πατέρας του Παυλίκος Φράγκος, κατάγεται από την Μαρμαριά Αρκαδίας και η μητέρα του Φρειδερίκη, το γένος Χιώτη, από το Βλαχιώτη Λακωνίας. Ο ταλαντούχος μουσικός σπούδασε Μουσικό και Κλασικό Θέατρο στην Δραματική Σχολή Νότιας Αυστραλίας (Centre of Performing Arts), απ' όπου αποφοίτησε πρώτος στην τάξη του. 

Λίγο μετά συμμετείχε ως τενόρος σε παραγωγές της Όπερας Νότιας Αυστραλίας, «Ιλ Τροβατόρε» του Βέρντι, «Τόσκα» του Πουτσίνι και «Πάρσιφαλ» του Βάγκνερ. Σημαντική είναι, επίσης, η παρουσία του στο μουσικό θέατρο με επιτυχημένες εμφανίσεις σε διάφορες παραγωγές, όπως «Οκλαχόμα», «Ο Βιολιστής στη Στέγη», «Les Miserables» («Οι Άθλιοι»), «Ο Κύκλος με την Κιμωλία» του Μπρεχτ κ.ά. 

Ως ηθοποιός έχει εμφανιστεί σε παραγωγές όπως «Ο Έμπορος της Βενετίας» και «Όνειρο Θερινής Nυκτός» του Σαίξπηρ, «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ και «Ρικ» του Τόνι Μουρ. Πριν μερικά χρόνια επέστρεψε στη γενέτειρα και συνεργάστηκε με τα μεγάλα ονόματα του είδους, με κύριο μέντορα τον Ανδρέα Πυλαρινό, γι' αυτό και σήμερα το καλλιτεχνικό αυτό αστέρι λάμπει έντονα και στην Ελλάδα. 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...