Menu
RSS
Πέμπτη, 02/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ελεγκτικό Συνέδριο | Απόφαση κρίνει "μη νόμιμο" το σχέδιο σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της εταιρείας "Β. Τατούλης & Σία Ο.Ε."

Ελεγκτικό Συνέδριο | Απόφαση κρίνει "μη νόμιμο" το σχέδιο σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και της εταιρείας "Β. Τατούλης & Σία Ο.Ε."

Μία απόφαση (της 4/6/2019) του 5ου τμήματος του ελεγκτικού συνεδρίου που αναφέρει ότι κωλύεται η υπογραφή του σχεδίου σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας και του οικονομικού φορέα "Β. ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΟΕ" για την εκτέλεση έργου που αφορά το δρόμο "Ισθμού - Επιδαύρου" έφερε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα http://supertvkorinthos.gr.

Στην απόφαση γίνεται λόγος για τη συγγενική σχέση μεταξύ προσώπων της αναθέτουσας αρχής (Περιφερειάρχης) και της αναδόχου εταιρείας (αδελφός περιφερειάρχη) και επισημαίνεται: ""...ο μεν ανάδοχος παραβίασε την υποχρέωσή του να γνωστοποιήσει τυχόν ύπαρξη κατάστασης σύγκρουσης συμφερόντων, η δε αναθέτουσα αρχή παραβίασε την υποχρέωσή της να λάβει τα μέτρα εκείνα που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των συμμετασχόντων. Και τούτο, πολλώ δεν μάλλον ενόψει και του υψηλού ποσοστού έκπτωσης που πρόσφερε ο αναδειχθείς ανάδοχος. Οι ως άνω δε διαπιστωθείσες πλημμέλειες παρίστανται κατά την κρίση μας ουσιώδεις και για το λόγο αυτό κρίνεται ότι η κατακύρωση  του ελεγχόμενου έργου στον οικονομικό φορέα "Β. Τατούλης & Σία Ο.Ε." είναι μη νόμιμη"."

Με την απόφαση μειοψήφησε η Πρόεδρος του Κλιμακίου η οποία είπε ότι η συγγενική σχέση μεταξύ των προσώπων αυτών δεν εμπίπτει στο πεδίο του Νόμου 4412/2016, αφού ο Περιφερειάρχης δεν μετέχει στην Οικονομική Επιτροπή, ήτοι το όργανο διοίκησης εκείνο που είναι αρμόδιο για την κατάρτιση των όρων, τη σύνταξη των διακηρύξεων, τη διεξαγωγή και κατακύρωση κάθε μορφής δημοπρασιών και διαγωνισμών και δεν στοιχειοθετείται, υπό τις περιστάσεις της υπό κρίσης υπόθεσης, παραβίαση των αρχών της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης των συμμετασχοντων. 

2 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 19:42 Σύνδεσμος σχολίου

    ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ , ΚΥΡΙΟΙ !

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2019 15:20 Σύνδεσμος σχολίου

    Μόνο σε αυτό το έργο βρήκαν τη σύγκρουση συμφερόντων; Τόσα άλλα που έχει πάρει γιατί τα αγνοούμε;

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...