«Πολιτικός πολιτισμός», μόνο στα λόγια …

Όσοι παρακολούθησαν την τελετή παράδοσης – παραλαβής στον Δήμο Τρίπολης, ανάμεσα σε Κώστα Τζιούμη και Δημήτρη Παυλή, αντιλήφθηκαν τι εστί «πολιτικός πολιτισμός».
Μπορεί οι δύο άνδρες την τελευταία 5ετία, αλλά και προεκλογικά, να συγκρούστηκαν σκληρά, όμως από τη στιγμή που υπήρξε η ετυμηγορία του λαού του Δήμου Τρίπολης, σεβάστηκαν απόλυτα το αποτέλεσμα.
Κανείς όμως δεν μπορεί να ισχυριστεί το ίδιο για τα όσα συνέβησαν στην Περιφέρεια.
Εκεί, όπου ποτέ ως τώρα ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης δεν έπραξε το αυτονόητο, να συγχαρεί δηλαδή τον πολιτικό του αντίπαλο για τη νίκη του.
Τι κι αν ο Παναγιώτης Νίκας έριξε τους τόνους και είπε ότι δεν μηδενίζει το έργο κανενός, η απέναντι πλευρά συνέχιζε να μην αποδέχεται την εκλογική της ήττα.
Για να φτάσουμε στο πρωινό της Κυριακής (1/9/2019) όταν ο Π. Νίκας πηγαίνει να εγκατασταθεί στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας κι εκεί δεν υπάρχει … κανείς από την προηγούμενη διοίκηση.
Αυτό δηλαδή το οποίο συνέβη στον Δήμο Τρίπολης και που συμβαίνει παντού στην Ελλάδα, δηλαδή ο απερχόμενος να παραδίδει τυπικά στον νεοεκλεγμένο, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, είναι τόσο δύσκολο να συμβεί.
Απόλυτα κατανοητά όλα τα συναισθήματα που γεννά η πολιτική και δη όταν πρόκειται για ήττες. Η πίκρα, η στενοχώρια, ο εγωισμός, η μη αποδοχή του αποτελέσματος, είναι έως ένα βαθμό ανθρώπινα συναισθήματα που θα μπορούσαν να «γεννηθούν» στον καθένα.
Αλλά, αυτός ο … «πολιτικός πολιτισμός», αυτός ο «σεβασμός στη Δημοκρατία και στο εκλογικό αποτέλεσμα» για πόσο ακόμα θα μένουν στα λόγια;
Αυτή είναι η εικόνα που αξίζει να εκπέμπει προς τα έξω η Περιφέρεια Πελοποννήσου;
«Καλημέρα Αρκαδία»
1 σχόλιο
-
Απαράδεκτος ο Τατούλης, θύμισε Σαμαρά που δεν παρέδωσε στον Τσίπρα. Αλλά και το να παίρνει ο βουλευτής τον περιφερειάρχη από το χεράκι και να τον πηγαίνει στο νέο το πόστο... έλεος κάπου!