Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη Μονή Καλτεζών και το Κάστρο της Καρύταινας

Σύσκεψη στην Περιφέρεια για τη Μονή Καλτεζών και το Κάστρο της Καρύταινας

Η ανακατασκευή της ιστορικής μονής Καλτεζών καθώς και του κάστρου της Καρύταινας αποτέλεσαν αντικείμενο σύσκεψης που είχε σήμερα Πέμπτη στην Τρίπολη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, με τη συμμετοχή και της αρχαιολόγου Αννας – Βασιλικής Καραπαναγιώτου, προϊσταμένης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αρκαδίας.

Η σημερινή σύσκεψη αποτελεί συνέχεια προηγούμενης επαφής που είχε στις αρχές Οκτωβρίου ο περιφερειάρχης με την ΕΦΑ Αρκαδίας για το συγκεκριμένο θέμα με στόχο να ξεπεραστεί η όποια γραφειοκρατία και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την όσο το δυνατόν συντομότερη έναρξη των δύο εν λόγω έργων, δεδομένου ότι υπάρχουν διασφαλισμένες πιστώσεις για την υλοποίησή τους”.

Τόσο η Μονή Καλτεζών -στην οποία, στις 26 Μαΐου του 1821 συγκροτήθηκε η Πρώτη Πελοποννησιακή Γερουσία, ενώ τον Μάιο του 1819 είχε προηγηθεί η πρώτη συνέλευση των οπλαρχηγών με τους προεστούς που σκοπό είχε την έναρξη του Αγώνα-, όσο και το συνδεδεμένο με την δράση του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη κάστρο της Καρύταινας, θα αποτελέσουν ορισμένα από τα καίρια σημεία των εορτασμών που θα γίνουν το 2021 για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 που σηματοδότησε την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον οθωμανικό ζυγό.

4 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 19:50 Σύνδεσμος σχολίου

    Κανει και ξανακανει συσκεψεις για τα αυτονοητα . ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΑ ΤΑΤΟΥΛΗΣ _ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ . Κ Α Τ Ι Α Λ Λ Ο ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΝΙΚΑ ;

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 17:40 Σύνδεσμος σχολίου

    Εγω που τα παντα ορω .............θα σου πω ρε....... τι ειναι τουτοι .......

  • ΡΕ  ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ
    ΡΕ ΤΙΝΤΟΥΤΟΙ Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 15:00 Σύνδεσμος σχολίου

    o Πέτρος καθότι μεγάλος θρήσκος ( κάνει και μεγάλους σταυρούς στις εκκλησίες τρομάρα του) , δεν αφησε καμπαναριο και μανουάλι πουθενα που να μην το φτιάξει !!! Ελα όμως που ο καλός Θεούλης " ος τα πανθ΄ ορά " που έβλεπε πιο πέρα από τον Πετράν, μας απάλλαξε μέσω του λαού της Πελοποννήσου από αυτόν τον νεοφανή "σωτήρα " ! Και του είπε παληκρι μου άντε άραξε στο Καστρί και άσε την καρέκλα της Τρίπολης ! Αρκετά !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019 13:37 Σύνδεσμος σχολίου

    160.000 ΕΥΡΩ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ τ. ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ κ. ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ Η Κ. ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΑΤΟΥΛΗ ΕΓΙΝΑΝ ΕΚΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...