Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

ΦΟΔΣΑ | Αναβλήθηκε η απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική της διαχείρισης των σκουπιδιών

ΦΟΔΣΑ | Αναβλήθηκε η απόφαση για την τιμολογιακή πολιτική της διαχείρισης των σκουπιδιών

Η έγκριση της τιμολογιακής πολιτικής του Φορέα Διαχείρισης Στερών Αποβλήτων Πελοποννήσου για το 2020 απασχόλησε τη συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ, στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης.

Αρχικά, ο Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ κ. Αργειτάκος ανάφερε: «Μέσα στο καλοκαίρι του 2020 αναμένεται α ξεκινήσει η ολοκληρωμένη διαχείριση, εκτός απρόοπτου. Έχει εγκριθεί η πρόσληψη 4εργαομώνν και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Υπάρχουν τρία σενάρια και πρέπει να δείξουμε ομόνοια. Είναι δύσκολο το ξεκίνημα και πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όσο μπορούμε.

Να δούμε τι συμφέρει το σύνολο.»

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος είπε ότι «η ανακύκλωση πάει περίπατο και ζήτησε να εξαντλήσουμε τις πιέσεις για να διευκρινιστεί πόσα χρήματα θα κοστίσει η διαχείριση του σύμμεικτού. Θα μπορώ να κάνω εγώ ανακύκλωση; Δεν μπορώ να ακούω 70 ευρώ συν ΦΠΑ όταν εγώ έκανα διαγωνισμό και μου έδωσαν 29 ευρώ ανά τόνο. Θα υπάρχουν φασαρίες. Δεν μπορώ να κάνω τέτοιες υποχωρήσεις και δεσμεύσω τον κόσμο της περιοχής μου.»

Ο κ. Αργειτάκος είπε προς τον κ. Καμπόσο ότι «μπορείς να κάνεις ανακύκλωση και δεν θα δέχονται μη συμβατά απόβλητα. Έχει ξεκαθαρίσει ότι από τους 150.000 τόνους έχουμε πάει στα 100.000 τόνους.

Ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Βασιλόπουλος είπε ότι είναι υπέρ της κεντρικής διαχείρισης, όμως συμπλήρωσε ότι δεν πρέπει σήμερα να παρθεί απόφαση, διότι πρώτα το θέμα να συζητηθεί σε κάθε δημοτικό συμβούλιο και να δοθούν όλες οι απαντήσεις. Η κεντρική διαχείριση έπρεπε να έχει διαφορετικούς όρους, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο αυτή η λύση. Το 69,1 είναι πολύ οικονομικά για εμάς, διότι τώρα πληρώνουμε 57 και το 40% μένει στον Ταΰγετο και θα πληρώσουμε δεν ξέρω πόσα αν δεν ξεκινήσει η κεντρική διαχείριση.»

Στη συνεδρίαση αναφέρθηκε ότι πρώτα να γίνουν συνεδριάσεις σε όλα τα δημοτικά συμβούλια, να προηγηθεί μια μεγάλη ημερίδα από την ΤΕΡΝΑ, με όλες τις απαντήσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια, το θέμα αυτό να έρθει ξανά στον ΦΟΔΣΑ και να αποφασίσει.

Ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Γιώργος Λαγός είπε ότι να δοθεί αναβολή, αλλά να είναι σύντομη, διότι «στην περιοχή μα μας καίει, κάνουμε προσωρινή διαχείριση και τρώμε πρόστιμα. Ξέρω ότι αύριο το πρωί μας αναγκάσουν να μας κλείσουν και να πρέπει να βρούμε άλλο χώρο και να τρώμε ξύλο.»

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι πρέπει να συζητήσουμε τι θα κάνουμε για πάνω από 200.000 τόνους και τι θα γίνει με τα σκουπίδια που βρίσκονται δεξιά και αριστέρα σε κάθε περιοχή.

Εν τέλει και μετά από μεγάλη συζήτηση, το θέμα αναβλήθηκε και θα επανέλθει στο ΦΟΔΣΑ, αφού προηγηθεί μια ημερίδα με την ΤΕΡΝΑ.

Επιμέλεια | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...