Menu
RSS
Πέμπτη, 25/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Τα ελαιοκομικά προιόντα της Πελοποννήσου προβλήθηκαν στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Τα ελαιοκομικά προιόντα της Πελοποννήσου
προβλήθηκαν στο 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς που πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στις 6, 7 & 8 Απριλίου 2012.

Συνεπές στο ετήσιο ραντεβού του, το 5ο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς άνοιξε τις πύλες του στο κοινό το απόγευμα της Παρασκευής 6 Απριλίου όπου τελέσθηκαν τα εγκαίνια του Φεστιβάλ παρουσία πλήθους κόσμου, παραγωγών, τυποποιητών, ελαιοτριβέων και εκπροσώπων των Μ.Μ.Ε., κατά τη διάρκεια των οποίων, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και Δήμαρχος Καλαμάτας, κος Παναγιώτης Νίκας απεύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας:

>Την ιδιαίτερη συμβολή του ελαιοκομικού κλάδου στην τοπική οικονομία της Πελοποννήσου.

Την αναγκαιότητα ανάδειξης προβολής και προώθησης των προϊόντων του κλάδου στην παγκόσμια αγορά, µε ένα αποτελεσματικό και αποδοτικό τρόπο ώστε να υποστηριχθεί το συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων υψηλής ποιότητας που διαθέτει ο τόπος μας.

Την ανάληψη από κοινού δράσεων όλων των καθ’ ύλην αρμοδίων φορέων, στο πλαίσιο ενός κοινού σχεδιασμού και στρατηγικής, για τη στήριξη των ανθρώπων που μοχθούν και επιχειρούν στον τόπο μας.

Την απουσία Κυβερνητικής Πολιτικής για το λάδι & την απαράδεκτα χαμηλή τιμή

Στην έκθεση που καθώς φαίνεται εξελίσσεται σε θεσμό, η συμμετοχή των επιχειρηματιών του κλάδου και των Φορέων υπήρξε μεγάλη, αλλά και η προσέλευση του κοινού αθρόα.

Στο περίπτερο της Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου οι Δήμοι έδωσαν ένα δυνατό παρών φιλοξενώντας 70  επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, που συνέργησαν με στόχο την προβολή και προώθηση της ελιάς, του ελαιολάδου και των υποπροϊόντων τους.

Οι καταναλωτές, εξαγωγείς, έμποροι, και γενικότερα επιχειρηματίες του κλάδου της διατροφής είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες ελαιόλαδου και ελιάς, καθώς και των λοιπών προϊόντων, που παράγονται με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο της Πελοποννήσου.

Επίσης το κοινό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τους Δήμους της Πελοποννήσου, τους τοπικούς επιχειρηματίες που μέσω των Δήμων προσκλήθηκαν να προβάλλουν τα προϊόντα τους, να γνωρίσει τις ποικιλίες του ελαιόλαδου και της ελιάς, καθώς επίσης και να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα με βάση το ελαιόλαδο που πρότεινε η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου και προετοίμασαν οι ΣΕΦ, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων γαστρονομίας που έλαβαν χώρα την Κυριακή 8 Απριλίου.

Η Π.Ε.Δ, Πελοποννήσου συμμετείχε σε όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις του τριημέρου.

Το Σάββατο 7 Απριλίου στο συνεδριακό μέρος του Φεστιβάλ με την εισήγηση της Διευθύντριας του «Μανιατακείου Ιδρύματος κας Βίκυ Ιγγλέζου με θέμα : «Μεσογειακή Διατροφή - Η άϋλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας και οικονομικές προοπτικές» και με την εισήγηση του Δημάρχου Μεσσήνης κ. Στάθη Αναστασόπουλου με θέμα: «Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του Μεσσηνιακού ελαιολάδου με έμφαση στα αντιοξειδωτικά».
Η Π.Ε.Δ. Πελοποννήσου ευχαριστεί θερμά για τη συμμετοχή τους Δήμους, τους επιχειρηματίες της Πελοποννήσου, για την ανταπόκριση και τη συνεργασία που επέδειξαν για την καλύτερη δυνατή παρουσία όλων στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς καθώς και τους επισκέπτες.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...