Menu
RSS
Δευτέρα, 30/11/2020
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Γιαννακούρας: "Συγγνώμη κ. Νίκα, ή ψεύδεσαι ή είσαι άσχετος ή και τα δύο!"

Γιαννακούρας: "Συγγνώμη κ. Νίκα, ή ψεύδεσαι ή είσαι άσχετος ή και τα δύο!"

Με αφορμή τις ανακοινώσεις της Πεφιφέρειας Πελοποννήσου για αθλητικά έργα, ο τέως Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας, Βαγγέλης Γιαννακούρας, προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση: "Αισθάνομαι πραγματικά άβολα να αναφέρομαι συνέχεια στη νέα περιφερειακή αρχή. Πιστέψτε με δε μου είναι καθόλου ευχάριστο, ούτε το θεωρώ εποικοδομητικό και πολύ περισσότερο δεν είναι του χαρακτήρα μου.

Είναι στιγμές, όμως, που πραγματικά αγανακτείς, γιατί αισθάνεσαι ότι προσβάλλεσαι εσύ και όλοι οι Αρκάδες.

Φτάνει πια το ψέμα, φτάνει η υποκρισία, χορτάσαμε ατέλειωτες φωτογραφίες, φτάνουν τα μεγάλα λόγια, φτάνουν οι μεγαλοστομίες και τα λόγια χωρίς αντίκρισμα.

Αν δεν γνωρίζετε κάτι κ. Νίκα,  ενημερωθείτε πριν μιλήσετε γιατί εκτίθεστε. Οι Αρκάδες δεν είναι μουζίκοι. Καταλαβαίνουν και γνωρίζουν τα πάντα.

Αφορμή για την ανακοίνωση απετέλεσαν οι χθεσινές ανακοινώσεις του κ.Νίκα για δήθεν αθλητικά έργα στην Αρκαδία καθώς και για τον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο, δώρο προς τον κ.Τζιούμη και το Δήμο Τρίπολης.

Υποσχέθηκε πάλι έργα, τα οποία όχι μόνο είναι ενταγμένα με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, όχι μόνο είναι με εξασφαλισμένες πιστώσεις, αλλά είναι και αρκετά ώριμα, ώστε άμεσα θα μπορούσε να είχαν δρομολογηθεί  και να είχε ολοκληρωθεί η εκτέλεσή τους από το Σεπτέμβριο η που ανέλαβαν (αν θέλετε  κ.Νίκα απευθυνθείτε στον κ.Σμουδιάνη, Προϊστάμενο Τεχνικών Υπηρεσιών στην ΠΕ Αρκαδίας  να σας ενημερώσει).

Και επειδή εμένα μου αρέσει να μιλάω με στοιχεία, παραθέτω τα ακόλουθα για την ιστορία των συγκεκριμένων έργων τα οποία ξανα-ανακοινώθηκαν και έχει ο Θεός μήπως ξανα-ανακοινωθούν (όλα να τα περιμένεις από αυτά που βλέπουμε και ζούμε).

Έργα.

 1. Βελτίωση εγκαταστάσεων και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στο γήπεδο Δημητσάνας Δ.Γορτυνίας, ύψους 250 χιλιάδων ευρώ. Έχει ενταχθεί με κωδικό ΣΑΕΠ 2017 ΕΠ 52600005, αριθμός υποέργου 1/2018.
 2. Ανακατασκευή γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου Δ.Γορτυνίας, προϋπολογισμού 17 χιλιάδων ευρώ. Έχει ενταχθεί με κωδικό ΣΑΕΠ 2017 ΕΠ 52600005, αριθμός υποέργου 2/2018.
 3. Βελτίωση αθλητικών εγκαταστάσεων γηπέδου Νυμφασίας. Κωδικός έργου 16004 χρηματοδότηση με 18 χιλιάδες ευρώ από το Πρόγραμμα Ιδίων Πόρων.
 4. Ολοκλήρωση συντήρησης και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς Οστρακίνα-Χιονοδρομικό κέντρο από το Πρόγραμμα ΣΑΕΠ 2014 ΕΠ52600001, υποέργο 68/ 2019 με 200 χιλιάδες ευρώ. (Το περασμένο Καλοκαίρι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος του έργου και με το ποσό αυτό θα γίνει η ολοκλήρωση του έργου).

ΥΓ 1. Και μη βιαστεί ο κακόβουλος, γνωστός σε εμάς, αν και ανώνυμος σε εσάς, σχολιαστής, να γράψει με την αρνητική διάθεση και με το γνωστό υφάκι, «γιατί δεν τα κάνατε εσείς»;. Του απαντώ ευθέως «εμείς κάναμε πολλά , μακάρι να κάνουν και οι σημερινοί τα μισά από αυτά που κάναμε εμείς και του λέω πως τα έργα αυτά εντάχθηκαν την τελευταία διετία της θητείας μας και θα τα είχαμε ολοκληρώσει αν είχαμε επανεκλεγεί».

ΥΓ 2. Για να καταλάβετε την αποτελεσματικότητα της νέας περιφερειακής αρχής και επειδή μιλάμε για αθλητικές εγκαταστάσεις, αναφέρω ως παράδειγμα το γήπεδο της Τεγέας. Εμείς διαμορφώσαμε με έργο 200 χιλιάδων ευρώ νέο χλοοτάπητα και νέες υποδομές. Υπολείπονταν ελάχιστες εργασίες για να δοθεί προς χρήση και είχαμε εντάξει έργο 30 χιλιάδων ευρώ το Καλοκαίρι του 2019 για τις εργασίες αυτές και ακόμα δεν κατόρθωσαν να τις υλοποιήσουν, αν και βρήκαν και τα χρήματα και τις μελέτες.

ΥΓ 3. Ρητορική ερώτηση πού αποσκοπούν άραγε οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του κ.Νίκα; Περιμένω απαντήσεις.

Επιτέλους, δουλέψτε και εύχομαι να έχετε τη δυνατότητα μέσα από εξοικονόμηση πόρων, που θα εξασφαλίσετε οι ίδιοι, να κάνετε έργα και να βγάζετε σωστά δελτία τύπου και όχι ψευδεπίγραφα. Και εγώ θα χαρώ, γιατί πάνω από όλα με ενδιαφέρει η πρόοδος του τόπου μου.

Βαγγέλης Γιαννακούρας

τ. Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Πελοποννήσου"

9 σχόλια

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 14:12 Σύνδεσμος σχολίου

  ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ.....ΟΡΑΣ , Ο ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΠΗΡΕ 70% ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ . ΚΑΙ ... ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΡΙΚΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΨΗΦΩΝ ΕΧΑΣΕ . ΕΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΟΣ ΚΟΜΜΑΤΟΣ .........

 • Ο  ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ
  Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΡΑ Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 12:35 Σύνδεσμος σχολίου

  ΒΑΓΓΕΛΗ είσαι ενας καλός και άξιος πατριώτης . Θα μπορούσες να είσαι ο επόμενος Δήμαρχος της Τριπολιτσάς και να προσφέρεις στον τόπο σου ! Με μία προυπόθεση βέβαια θα γίνει αυτό . Να αποκοπείς από τον ομφάλιο λώρο του Τατουλαίικου ! Αν πας σε εκλογική διαδικασία ως παραφυάδα του πέτρου τότε θα έχεις την ίδια τύχη με αυτόν . Στα αζήτητα! Γιαυτό προ΄χωρα μόνος σου και είμαστε όλοι μαζί σου . Γερά και δυνατά !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 11:07 Σύνδεσμος σχολίου

  ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑ . ΤΟΥΣ ΧΑΛΑΤΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ . ΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΕΤΕ ΑΡΧΕΙΟ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΑΣ . ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΕΡΓΩΝ .

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 11:02 Σύνδεσμος σχολίου

  ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ....ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗΣ...ΤΟ ΕΠΙΤΙΜΙΟ ΠΕΦΤΕΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΚΩΣΤΑ ΒΛΑΣΗΣ...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 21 Μαϊος 2020 08:56 Σύνδεσμος σχολίου

  23.01 φάσκεις και αντιφασκεις

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 23:01 Σύνδεσμος σχολίου

  όσο τον σεβάστηκε και η νυν περιφερειακή αρχή το θεσμό όταν ήταν ο Τατούλης περιφερειάρχης. θεσμός είναι και η μειοψηφία και η αντιπολίτευση και η περιφερειακή αρχή όταν οικειοπείται τη δουλειά που έχει γίνει και δεν τοποθετεί τα πράγματα στην σωστή τους βάση τότε πού είναι ο σεβασμός. Η ψευτοευγένεια δε σημαίνει σεβασμό... ή η ειρωνεία που διακατέχει τόσο τον Περιφερειάρχη Νίκα όσο και τους συνεργάτες του σε πολλές των περιπτώσεων. για αυτό φίλε μου άσε τη δήθεν ευαισθησία για το θεσμό. Οι πρώτοι διδάξαντες είναι η περιφερειακή αρχή του Νίκα. όσο για το ρητό μάλλον αυτό ισχύει και για τη σημερινή αρχή της Περιφέρειας που νομίζει ότι επειδή είναι στην εξουσία έμαθε ξαφνικά να άρχει .. Η αλαζονεία της φαίνεται από πολλά πράγματα που δεν είναι του παρόντος να αναλυθούν. Και προσωπικά θεωρώ πως δεν γίνεται οι προηγούμενοι να ήταν απατεώνες και να ήρθαν οι τωρινοί να μας σώσουν και να μας φέρουν τον παράδεισο. Και δεν είναι οι εν λόγω κύριοι της περιφερειακής αρχής από παρθενογένεση. ΤΟυς ξέρουμε και ποιοι είναι και πώς έχουν πορευτεί μέχρι σήμερα .. ας είναι. ο καιρός θα δείξει. το θέμα είναι να μην χάνει ο τόπος

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 22:30 Σύνδεσμος σχολίου

  Το να λες ψεύτη και άσχετο τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου δεν είναι ύβρις ??????? Τότε τι είναι ? Φιλοφρόνηση !! Εκτός και εάν οι λέξεις έχουν χάσει το νόημα τους επειδή χάσατε στις εκλογές εσείς !!!! Ολίγος σεβασμός δεν βλάπτει στον θεσμό . Στον όποιο θεσμό ! Δεν με ενδιαφέρει ο Νίκας !!! Και επειδή σου αρέσουν τα αρχαία σου λέω και κάτι ακόμη που το ξεχάσατε νωρίς ( και δεν αναφέρομαι στον κ. Γιαννακούρα τώρα ) γιατί περάσατε και δεν ακουμπήσατε στην Περιφέρεια Πελοποννησου........................" άρχεσθαι μαθών , άρχειν επιστήσει"....................... σου λέει κάτι αυτό ??????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 21:54 Σύνδεσμος σχολίου

  Αγαπητέ μου, που υπογράφεις με φράση αρχαία.. μάλλον εσύ μωραίνεσαι... πού βλέπεις στο παραπάνω κείμενο ύβρεις και εκφράσεις πεζοδρομίου. Για πες μας ποιες είναι οι εκφράσεις πεζοδρομίου ή λέξη ψεύδος ή η λέξη ασχετοσύνη. αλλά επειδή δεν έχεις να πεις κάτι επί της ουσίας του κειμένου, όπως άλλωστε γίνεται σχεδόν πάντα , γράφεις ό,τι γράφεις για να δικαιολογήσεις το σχόλιό σου. Στο κείμενο εμείς διαβάζουμε συγκεκριμένα στοιχεία, όπως ποσά, πόρους και πράγματα που συμβαίνουν. Άλλωστε χθες βγήκε η ανακοίνωση της περιφερειακής αρχής. Τα βλέπουμε τα δελτία τύπου που βγαίνουν πού είναι λοιπόν το πεζοδρόμιο στο παραπάνω κείμενο. Αλλά και πάλι η αλήθεια είναι πικρή και πονάει...

 • ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ
  ΜΩΡΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΟΣ ΟΝ ΒΟΥΛΕΤΑΙ ΑΠΩΛΕΣΑΙ Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 21:16 Σύνδεσμος σχολίου

  ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΑΡΑΣΥΡΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΣΑΙ ΑΠΡΕΠΩΣ ! ΑΚΟΥΣΤΕ ΝΕΟΙ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΔΕΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΣΑΣΤΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΤΩΝ 2 ΘΗΤΕΙΩΝ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΙΘΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ! ΜΕ ΥΒΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΝΕΝΑΣ .

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...