Menu
RSS
Τετάρτη, 24/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Κορωνοϊός | “Βράζει” το Κρανίδι για την δομή μεταναστών (vd)

Κορωνοϊός | “Βράζει” το Κρανίδι για την δομή μεταναστών (vd)

Διαμαρτυρία κατοίκων και επαγγελματιών, με αιχμή την δημόσια υγεία και την πιθανή απώλεια της τουριστικής περιόδου. Ακατάλληλο για διαμονή το ξενοδοχείο λένε και οι μετανάστες. Η καραντίνα έληξε δίχως επανέλεγχο για κορονοϊό, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Ερμιονίδας.

Αγωνία για πιθανή διασπορά του κορονοϊού στην περιοχή της Ερμιονίδας, αλλά και οργή για την ολιγωρία των υπευθύνων. Οι κάτοικοι της περιοχής, που αποτελεί πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό,  νιώθουν ανυπεράσπιστοι και ξεχασμένοι.

Το νέο κρούσμα σε ανήλικο προσφυγόπουλο, αμέσως μόλις έληξε η καραντίνα στη δομή φιλοξενίας στο Κρανίδι, αναζωπύρωσε τους χειρότερους φόβους, μιας και οι φιλοξενούμενοι στη δομή κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα στην περιοχή παρότι οι αρμόδιοι είχαν υποσχεθεί σε όλους τους τόνους άμεση απομάκρυνση της δομής.

Με καθυστέρηση τα τεστ

Το νέο κρούσμα κορονοϊού στο ξενοδοχείο Γαλαξίας, όπου φιλοξενούνται 450 πρόσφυγες και μετανάστες,  εντοπίστηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής. Έπρεπε να περάσει ένα ολόκληρο σαββατοκύριακο , ώστε τελικά σήμερα το πρωί κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να μεταβεί στη δομή και να ξεκινήσουν οι έλεγχοι.

Αρχικά, πολλοί από τους φιλοξενούμενους αρνούνταν να υποβληθούν σε τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, φοβούμενοι ότι μπορεί να τεθούν ξανά σε αυστηρή καραντίνα. Όμως, στη συνέχεια πείστηκαν να κάνουν τις απαραίτητες εξετάσεις, με τα αποτελέσματα να αναμένονται μέσα στο επόμενο 48ωρο. Αλλά μέχρι τότε δεν έχει προβλεφθεί κανένας περιορισμός στην κυκλοφορία των μεταναστών στην περιοχή της Ερμιονίδας, παρά το νέο κρούσμα εντός της δομής φιλοξενίας.

Και σήμερα το πρωί, όπως κατέγραψε η κάμερα του ΑΝΤΕΝΝΑ, ομάδες μεταναστών και προσφύγων έφευγαν από το ξενοδοχείο Γαλαξίας και κινούνταν ανεξέλεγκτα, χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο, όπως μάσκες και γάντια.

Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Την ώρα που εστιατόρια και καφετέριες σε όλη τη χώρα άνοιξαν και οι επιχειρηματίες του τουρισμού προετοιμάζονται για να υποδεχθούν με ασφάλεια τους επισκέπτες, στο Πόρτο Χέλι, ένα τουριστικό φιλέτο διεθνούς εμβέλειας, επικρατεί αναβρασμός. Κάτοικοι και επιχειρηματίες φοβούνται πως εάν η δομή δεν απομακρυνθεί θα χαθεί η φετινή σεζόν.

Οι κάτοικοι της Ερμιονίδας νιώθουν προδομένοι από την Πολιτεία. Αν και ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης όταν ολόκληρη η περιοχή μπήκε σε καραντίνα λόγω των 153 κρουσμάτων κορονοϊού στη δομή είχε παραδεχθεί ότι ένα ξενοδοχείο σαν κι αυτό είναι ακατάλληλο για τη φιλοξενία αυτών των ανθρώπων και ότι η δομή θα εκκενωθεί, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό.

Επιπλέον, εκφράζουν και την απορία, γιατί στη νέα ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν από λίγες ημέρες και προβλέπει την παράταση των περιορισμών στα κέντρα υποδοχής και σε δομές φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, μία δομή σε τουριστική περιοχή δεν συμπεριλήφθηκε.

Στο πλευρό των κατοίκων βρίσκονται και οι τοπικοί βουλευτές που ζητούν να κλείσει η συγκεκριμένη δομή με απανωτές ερωτήσεις τους στις Βουλή.

Κάτοικοι και τοπικοί φορείς επισημαίνουν πως εάν δεν απομακρυνθεί η δομή και δεν ελεγχθεί αποτελεσματικά η διαφαινόμενη εστία του κορονοϊού, υπάρχει ο κίνδυνος η Ερμιονίδα να πάψει να αποτελεί συνώνυμο του ποιοτικού τουρισμού.

Εν τω μεταξύ, 120 δείγματα ελήφθησαν συνολικά από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ένας ικανοποιητικός αριθμός σύμφωνα με τους γιατρούς ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσο υπήρξε διασπορά του ιού.

Και οι ίδιοι οι φιλοξενούμενοι θέλουν να φύγουν από τη δομή, κάνουν λόγο για συνθήκες που δεν ανταποκρίνονται σε τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων και πέρσι τέτοια εποχή είχαν κάνει και οι ίδιοι οι πρόσφυγες και μετανάστες πορεία διαμαρτυρίας από το ξενοδοχείο προς το Κρανίδι ζητώντας τη μεταφορά τους κάπου αλλού.

Κατήγγειλαν πως τα δωμάτια είναι μικρά και δεν χωράνε 3 και 4 άτομα που ζουν όλα μαζί, στοιβάζονται λένε, υπάρχουν καταγγελίες και για ανεπαρκή κλιματισμό ιδίως τώρα που ανεβαίνει και η θερμοκρασία.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...