Menu
RSS
Σάββατο, 18/05/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Οι προτάσεις Μπούζα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Οι προτάσεις Μπούζα για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Στη δημοσιότητα έδωσε η περιφερειακή σύμβουλος, Αντωνία Μπούζα, επιστολή της που εστάλη από τις 12 Ιουνίου προς την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου, θέλοντας να συμβάλλει στην προσπάθεια για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
«Χαίρομαι που ο Περιφερειάρχης κ. Νικας έδωσε εντολή στους χωρικούς Αντιπεριφερειαρχες να στηρίξουν το αίτημα μου.
Η αρχή έγινε στη Μεσσηνία με συνάντηση του κ. Αναστασοπουλου με την Ομοσπονδία Πελοποννησίων Ελλάδος σχετικά με όσα προτάθηκαν.
Άλλωστε χρέος της αντιπολίτευσης, δεν είναι μόνο ο έλεγχος της διοίκησης, αλλά και η κατάθεση προτάσεων με στόχο ο τόπος να κερδίσει.» τονίζει η κα. Μπούζα.


ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ –ΜΕΣΣΗΝΙΑ Καλαμάτα 12 Ιουνίου 2020
ΠΡΟΣ : ΤΗΝ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
κ.Μαργαρίτα Σπυριδάκου
ΚΟΙΝ: 1.ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
κ.Παναγιώτη Νίκα
2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ( Για ενημέρωση
Περιφ.Συμβούλων)

ΘΕΜΑ: « Φροντίδα, συντήρηση και μέριμνα για τους εμβληματικούς τόπους της Πελοποννήσου, που συνδέονται με τα 200χρονα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821»

Βρισκόμαστε λίγο πριν τον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.
Η ανάγκη καλλιέργειας της ιστορικής συνείδησης των Ελλήνων, συντήρησης της εθνικής μνήμης και των διδαγμάτων που αυτή μας παρέχει, επιβάλλει ο κάθε ένας από εμάς και από τη θέση ευθύνης του, να συμβάλλει για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, ώστε να μεταλαμπαδεύσουμε στις νεότερες γενιές τη γνώση, το ενδιαφέρον και την ανάγκη κοινωνικής ενότητας, με συμμετοχική διάθεση στην προσπάθεια αυτή.
Παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα να αναδεικνύονται στην Περιφέρειά μας , υστερήσεις, ελλείψεις και εγκατάλειψη σε εμβληματικούς τόπους, οι οποίοι συνδέονται με τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων του 1821. Επειδή η Πελοπόννησος πρωταγωνίστησε στον απελευθερωτικό αγώνα και σε κάθε γωνιά της ξεπηδάει και η ιστορική μνήμη , είναι πολλές οι τοποθεσίες που συνδέονται με την Ελληνική Επανάσταση.
Τόποι καταγωγής ηρώων, τόποι όπου έγιναν σημαντικές μάχες που έκριναν τον απελευθερωτικό αγώνα, τόποι που συνδέθηκαν με τη διακυβέρνηση του Ελληνικού κράτους , μνημεία, αγάλματα και κάθε τι σε όλη την Πελοπόννησο, το οποίο θεωρεί η επιτροπή στην οποία έχετε αναλάβει την ευθύνη ως σημαντικό και υποβοηθητικό της συλλογικής αυτής προσπάθειας για τον λαμπρό εορτασμό των 200 χρόνων, θα πρέπει εγκαίρως και σε απόλυτη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση Α΄βαθμού, καθότι δεν αποτελεί μονοσήμαντη αρμοδιότητα, να προσεχθεί , να συντηρηθεί, να αξιοποιηθεί και να προετοιμαστεί κατάλληλα και εγκαίρως, για να μην αποπνέει εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας.
Προτείνω μετά την δική σας καταγραφή και επιτόπια αξιολόγηση, οι Περιφερειακές Υπηρεσίες σε συνεργασία με τις Δημοτικές Αρχές, να κάνουν παρεμβάσεις αποκατάστασης , καθαριότητας, συντήρησης κλπ για να αποδοθούν στην κοινωνία φροντισμένοι οι εμβληματικοί τόποι, αποδεικνύοντας εμπράκτως το δέοντα σεβασμό και τη μέριμνα που απαιτείται, ενημερώνοντας φυσικακαι το Περιφερειακό μας Συμβούλιο.

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...