Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Λαϊκή Συσπείρωση: "Η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία τροφοδοτεί εθνικισμούς ανάμεσα στους λαούς"

Λαϊκή Συσπείρωση: "Η απόφαση της Τουρκίας για την Αγία Σοφία τροφοδοτεί εθνικισμούς ανάμεσα στους λαούς"

Πρόταση έκδοσης ψηφίσματος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κατάθεσε η Λαική Συσπείρωση, αναφορικά με τις εξελίξεις που αφορούν την Αγιά Σοφιά.

Ειδικότερα, αναφέρθηκαν τα εξής .. "Η απαράδεκτη απόφαση - πρόκληση για μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός Μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί, αποτελεί στοιχείο της εντεινόμενης προκλητικότητας της τουρκικής αστικής τάξης. Η κίνηση αυτή της κυβέρνησης Ερντογάν ενεργοποιείται καθόλου τυχαία στις 24 Ιούλη, ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, την οποία και αμφισβητεί. Εντάσσεται στο πλαίσιο συνολικότερων αμφισβητήσεών της σε Αιγαίο, Έβρο, Κυπριακή ΑΟΖ, προώθησης του απαράδεκτου Τουρκο-Λιβυκού Συμφώνου, καθώς και των επεμβάσεών της σε Συρία, Λιβύη, Ιράκ. Η απόφαση αυτή μεταξύ άλλων τροφοδοτεί εθνικισμούς ανάμεσα στους λαούς σε μια περίοδο που η ευρύτερη περιοχή γίνεται πεδίο ανταγωνισμών.

Ο χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως "στρατηγικού εταίρου" εκ μέρους της ΕΕ, τη στιγμή που καθημερινά διεξάγει δεκάδες παραβιάσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων Ελλάδας και Κύπρου αναδεικνύει το παζάρι μεγάλων συμφερόντων που διεξάγεται. Η ευρωΝΑΤΟική πολιτική περί διαλόγου και διαπραγματεύσεων δίνει ώθηση στην τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα. ΕΕ, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ "χαϊδεύουν" την Τουρκία με δήθεν "κυρώσεις" και "καταδικαστικές αποφάσεις" ρουτίνας, επιδιώκοντας να την προσεταιριστούν ώστε να την αποσπάσουν από την επιρροή της Ρωσίας.

Η στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ, όπως και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ, στους ευρωΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς στην περιοχή εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, αφού η Ελλάδα εμπλέκεται πιο βαθιά στους ανταγωνισμούς."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...