Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Περιφερειακό Συμβούλιο | Τέθηκε ζήτημα αποπομπής του επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής στην Πελοπόννησο"

Περιφερειακό Συμβούλιο | Τέθηκε ζήτημα αποπομπής του επικεφαλής της "Ελληνικής Αυγής στην Πελοπόννησο"

Μετά τη δικαστική καταδίκη της Χρυσής Αυγής και το χαρακτηρισμό της ως «εγκληματική οργάνωση», περιφερειακοί σύμβουλοι της Πελοποννήσου ζήτησαν την αποπομπή του επικεφαλής ης παράταξης «Ελληνική Αυγή» κ. Τζεμπετζή.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τζεμπετζής λόγω σοβαρής επαγγελματικής υποχρέωσης δεν συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση.

Πρώτος ο κ. Κάτσαρης ζήτησε την αποπομπή του περιφερειακού συμβούλου κ. Τζεμπετζή και τόνισε ότι πρέπει να κινηθούν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Μανώλης Σκαντζός εξήγησε ότι δεν έχει δικαίωμα να αφαιρέσει ή να προσθέσει κάποιον από το περιφερειακό συμβούλιο.

Ο Θανάσης Πετράκος ζήτησε να παρθεί μια πολιτική απόφαση ότι δεν έχει ρόλο η Χρυσή Αυγή στο περιφερειακό συμβούλιο και να κληθεί ο κ. Τζεμπετζής να παραιτηθεί και να μην έρθει άλλος στη θέση του. Ο Γιώργος Δέδες συμφώνησε με το αίτημα που έθεσε ο Θανάσης Πετράκος.

Ο Γιάννης Κελλάρης ζήτησε πολιτική απόφαση αποκλεισμού από κάθε όργανο και κάθε εκδήλωση της Περιφέρειας.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης ζήτησε να παρθεί απόφαση και να υπάρξει αίτημα από το Υπουργείο Εσωτερικών να πάρει πρωτοβουλίες. Τόνισε δε ότι πρέπει να υπάρχει συνεχής εκπαίδευση της κοινωνίας στη λογική ότι αυτά τα μορφώματα δεν μπορεί να υπάρχουν σε μια ευνομούμενη κοινωνία. 

Από την πλευρά του ο κ. Μαλτέζος είπε ότι ο Νόμος προβλέπει κάτω από ποιες προϋποθέσεις μπορεί να υπάρξει παύση προσώπου από το περιφερειακό συμβούλιο κι αυτό πρέπει να κριθεί από τα αρμόδια όργανα. Αυτή είναι η Δημοκρατική διαδικασία.»

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας είπε ότι «δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο που να προβλέπει ότι μπορούμε να εκδιώξουμε κάποιον από αυτή την αίθουσα. Όποιος θέλει μπορεί να κάνει αίτηση στα αρμόδια θεσμικά όργανα. Εγώ με τον κ. Τζεμπετζή δεν χαιρετιέμαι καν και οι περισσότερες ψήφοι του πέφτουν σε δικές σας προτάσεις και όχι σε δικές μου προτάσεις. Τότε δεν σας ενοχλούσαν οι ψήφοι του; Εμείς θα πορευτούμε με βάση τη νομοθεσία»

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr 

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...