Menu
RSS
Τρίτη, 23/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου!

Δεκάδες εκατομμύρια ευρώ θα διαθέσει η Περιφέρεια σε επιχειρήσεις της Πελοποννήσου!

“Ο κορονοϊός αποτελεί πρόβλημα που απειλεί να διαλύσει οικονομία και κοινωνία” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι “κάναμε πολλά ως Περιφέρεια για να συνδράμουμε την εθνική προσπάθεια προκειμένου να μειώσουμε τα προβλήματα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο”.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, “ως Περιφέρεια Πελοποννήσου έχουμε διαθέσει το ¼ των χρημάτων του ΠΕΠ Πελοποννήσου για την υποστήριξη της επιχειρηματικότητας. Καμία άλλη Περιφέρεια στην Ελλάδα δεν έχει διαθέσει αυτό το ποσοστό”, γνωστοποιώντας ότι προς την κατεύθυνση αυτή η συνολική διατεθείσα πίστωση από την Περιφέρεια ανέρχεται περίπου σε 83.000.000 ευρώ, μαζί με την υπερδέσμευση:

“Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζει την επιχειρηματικότητα με πόρους του

Ε.Π. “Πελοπόννησος 2014 – 2020” σημείωσε ο Π. Νίκας ανακοινώνοντας την διάθεση:

– 30.000.000 ευρώ (35.000.000 με την υπερδέσμευση) ως κεφάλαιο κίνησης -δηλαδή μη επιστρεπτέα χρήματα- για τις επιχειρήσεις που υπάρχουν στον κατάλογο του υπουργείου Ανάπτυξης και αντιµετωπίζουν ανεπάρκεια ρευστότητας έχοντας υποστεί σηµαντικές οικονομικές ζηµίες λόγω των επιπτώσεων από τα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου covid—19. Κάθε επιχείρηση θα λάβει από 4.000 μέχρι και 40.000 ευρώ.

– 9.500.000 ευρώ (χωρίς  υπερδέσµευση) για  την ίδρυση νέων επιχειρήσεων  αλλά και τον εκσυγχρονισµό υφιστάµενων, δίνοντας κυρίως έμφαση στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών

– 3.750.000 ευρώ (χωρίς υπερδέσµευση) για την ενίσχυση της χρήσης προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνολογιών Πληροφορικής για τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

– 25.000.000 ευρώ προς το ΕΠΑΝΕΚ για τη χρηματοδότηση 160 τουριστικών επιχειρήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου, οι οποίες ήδη υλοποιούν επενδυτικά τους σχέδια

– 3.500.000 ευρώ (χωρίς υπερδέσµευση) για τη δημιουργία και λειτουργία ‘θερμοκοιτίδων’ επιχειρήσεων οι οποίες θα προσφέρουν ειδικές υπηρεσίες, διευκολύνοντας το ξεκίνημα και την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων, σε τομείς συνάφειας µε τους κλάδους της Περιφερειακής Στρατηγικής Εξυπνης Εξειδίκευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Αγροδιατροφικός Τοµέας, Τουρισμός, Πολιτισμός, Μεταποιητική Βιομηχανία και Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών)

– 3.000.000 ευρώ (χωρίς υπερδέσμευση) για τη δημιουργία δομής υποστήριξης της καινοτοµίας και της επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

– 1.875.000 ευρώ για την ενίσχυση της αναβάθμισης, συμπλήρωσης ή/και επέκτασης ή και δηµιουργίας ερευνητικών υποδομών στην Πελοπόννησο για την εξυπηρέτηση των αναπτυξιακών στόχων της Περιφέρειας

– 1.250.000 ευρώ στα Επιμελητήρια της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση των υπηρεσιών τους προς τις επιχειρήσεις.

Παράλληλα, συνέχισε ο περιφερειάρχης, υλοποιούνται δράσεις 600.000 ευρώ που έχουν χρηµατοδοτηθεί για ‘κουπόνια καινοτοµίας” και αναβάθμιση εργαστηρίων ποιοτικού ελέγχου για επιχειρήσεις της Περιφέρειας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...