Menu
RSS
Πέμπτη, 28/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Η λίστα με τα έργα της Αρκαδίας που εγκρίθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Η λίστα με τα έργα της Αρκαδίας που εγκρίθηκαν στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας

Αποφάσεις για σημαντικά έργα έλαβε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η οποία συνεδρίασε σήμερα Δευτέρα 19 Οκτωβρίου.

Μεταξύ των αποφάσεων που ελήφθησαν περιλαμβάνονται οι εγκρίσεις σύναψης προγραμματικών συμβάσεων, α)  μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ναυπλιέων και της Πελοπόννησος Α.Ε. για την οργάνωση και λειτουργία περιπτέρου τουριστικής πληροφόρησης (info kiosk) στο Ναύπλιο, β) μεταξύ του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης για την εγκατάσταση συστήματος πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών, γ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Τρίπολης για το έργο ανακαίνισης, βελτίωσης και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παναρκαδικού (35.000 ευρώ), δ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Γορτυνίας και του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης Πελοποννήσου για το έργο ανακατασκευής του γηπέδου καλαθοσφαίρισης του Δημοτικού Σχολείου Βαλτεσινίκου (17.000 ευρώ), ε) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Πελοπόννησος” Α.Ε. για το ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, δημιουργία δομής ελέγχου και ανάπτυξη μηχανισμού επιτήρησης και επαγρύπνησης για τον ιό του Δυτικού Νείλου, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το χρονικό διάστημα 2021 – 2022 και τέλος, στ) μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της “Πελοπόννησος” Α.Ε. για  την επιδημιολογική επιτήρηση και απόκριση για τον νέο κορονοϊό SARS-CoV- 2 (covid 19) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στην ίδια συνεδρίαση, εξ άλλου, η Επιτροπή ενέκρινε την υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση της επικαιροποίησης της εκπονηθείσας μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος “Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στο Δήμο Μεγαλόπολης της Π.Ε. Αρκαδίας και διάθεση πίστωσης ποσού 31.412.033,10 ευρώ για την υλοποίησή του από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018” του άξονα προτεραιότητας 7: “Επιχειρηματικό Πάρκο Μεγαλόπολης”, του μέτρου 1 “Επικαιροποίηση της εκπονηθείσας μελέτης σκοπιμότητας και βιωσιμότητας του Επιχειρηματικού Πάρκου Μεγαλόπολης” του Πράσινου Ταμείου .

Ακόμα, η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε την δημοπράτηση του έργου συντήρησης της παλαιάς εθνικής οδού Π.Ε.Ο. Κορίνθου – Πατρών εντός των ορίων νομού Κορινθίας (προϋπολογισμός 1.700.000 ευρώ), όπως επίσης και τη διενέργεια ηλεκτρονικού διαγωνισμού για τα έργα,  α) αντιπλημμυρικής προστασίας με τον καθαρισμό και συντήρηση, ανακατασκευή υφιστάμενων υποδομών σε ρέματα, χειμάρρους και ποταμούς αρμοδιότητας Π.Ε. Αρκαδίας (300.000 ευρώ) και β) δενδροφύτευσης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου στον ταμιευτήρα της λίμνης Τάκα (325.000 ευρώ).

Η Επιτροπή, επίσης, ενέκρινε τα πρακτικά δημοπρασίας στα έργα, α) βελτίωσης και συντήρησης του δρόμου Δημητσάνα – Ζάτουνα – Μάρκου – Μονή Φιλοσόφου (400.000 ευρώ), β) συντήρησης και βελτίωσης του επαρχιακού δρόμου Χάνι Κοπανίτσα – Χάραδρος – Πλάτανος – Σίταινα – Καστάνιτσα (600.000 ευρώ), γ) εγκατάστασης δικτύου άρδευσης στην περιοχή Κώμης του Δήμου Τρίπολης (335.000 ευρώ) και δ) αντιμετώπιση κλιματικής αλλαγής, προμήθεια και φύτευση δένδρων και θάμνων στα πρανή του οδικού δικτύου της Π.Ε. Αρκαδίας (52.000 ευρώ).

Εγινε, εξ άλλου, έγκριση των πρακτικών του ηλεκτρονικού διαγωνισμού μέσω ΕΣΗΔΗΣ επιλογής αναδόχου, στο πλαίσιο της υπ΄ αριθ. 3/2020 Διακήρυξης με τίτλο “Προμήθεια τεσσάρων Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων για την Ενίσχυση της Ηλεκτροκινητικότητας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου”.

Τέλος, εγκρίθηκε η διενέργεια διαπραγμάτευσης, χωρίς προηγούμενη δημοσίευση διακήρυξης -σύμφωνα με την περ. γ της παρ. 2 του άρθρου 32 του Ν. 4412/2016 (Α ́147)-, για την προμήθεια 5.000 Τεστ Ταχείας Διάγνωσης Αντιγόνου (Rapid Test),για επιδημιολογικούς σκοπούς και την δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης του κορονοϊού COVID 19 σε εργάτες γης της Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...