Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Ραγδαίες εξελίξεις | Κλείνει η «Πελοπόννησος ΑΕ» - Νίκας: «Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με την ΠΕΔ» - Θα δημιουργηθεί νέα αναπτυξιακή!

Ραγδαίες εξελίξεις | Κλείνει η «Πελοπόννησος ΑΕ» - Νίκας: «Δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης με την ΠΕΔ» - Θα δημιουργηθεί νέα αναπτυξιακή!

Σοβαρές εξελίξεις προκαλούνται μετά τη νέα γενική συνέλευση της αναπτυξιακής «Πελοπόννησος ΑΕ».

Περιφέρεια Πελοποννήσου και Περιφερειακή Ένωση Δήμων (που έχουν από το 50% των μετοχών της εταιρείας) δεν μπορούσαν να βρουν πεδίο συνεννόησης, όπως προκύπτει από επίσημη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Περιφέρειας.

Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθεί το (σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της περιφέρειας) λογιστικό έλλειμα του 1.3000.000 ευρώ που εμφανίστηκε μετά από σχετικούς ελέγχους στην εταιρεία, τότε η Πελοπόννησος ΑΕ θα κλείσει εν λειτουργία.

Η εταιρεία θα ολοκληρώσει τις προγραμματικές συμβάσεις που «τρέχει» και στη συνέχεια θα βάλει λουκέτο και στη θέση της θα δημιουργηθεί μια νέα αναπτυξιακή εταιρεία, όπως ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Νίκας.

Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Δεν υπήρξε απόφαση για την “Πελοπόννησος” Α.Ε. ούτε κατά την συνεχισθείσα σήμερα Πέμπτη 19 Νοεμβρίου γενική συνέλευση των μετόχων της.

“Η πλευρά της Περιφέρειας προχωρεί τις διαδικασίες που έχει αποφασίσει το Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς θεωρεί ότι πλέον δεν υπάρχει κανένα πεδίο συνεννόησης” τόνισε από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας,, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι “δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία”.

Αναλυτικά ο περιφερειάρχης, μετά την άκαρπη γενική συνέλευση σήμερα, δήλωσε τα εξής:

“Θεωρούμε απολύτως έγκυρη και νόμιμη την έκθεση των νόμιμων ορκωτών λογιστών, τους οποίους είχε ορίσει ομόφωνα το Δ.Σ. της εταιρείας, το οποίο ομόφωνα επίσης ενέκρινε την εν λόγω έκθεσή τους. Επιπλέον, θεωρούμε ότι οποιοσδήποτε άλλος έλεγχος συνιστά αμφισβήτηση της έκθεσης της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας -αλλά, εν πάση περιπτώσει, ο καθένας έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι δικαιούται από τον νόμο.

Πάντως, από την πλευρά της η Περιφέρεια σταμάτησε να υπογράφει προγραμματικές συμβάσεις και να έχει νέες οικονομικές δοσοληψίες με την “Πελοπόννησος” Α.Ε. και προσφεύγει στην εκκαθάριση εν λειτουργία τής εν λόγω επιχείρησης. Αμεσα δε, θα εισάγει προς έγκριση στο Περιφερειακό Συμβούλιο την δημιουργία νέου αναπτυξιακού αυτοδιοικητικού οργανισμού, προκειμένου η Περιφέρεια να μπορέσει να λειτουργήσει και να διασφαλίσει τις θέσεις εργασίας.

Ολα τα άλλα είναι θέμα της ΕΑΔ και του Εισαγγελέα Εφετών προς τον οποίον η εν λόγω Αρχή κοινοποίησε την έκθεσή της. Δεν ανεχόμαστε κανενός είδους κωλυσιεργία” κατέληξε ο περιφερειάρχης.

5 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 15:24 Σύνδεσμος σχολίου

    ΞΕΧΑΣΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΛΕΓΧΟΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΥΔΕ . ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ . ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ; Ε! ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 13:46 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ . ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ . ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕΙ 100% . ΟΛΑ ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΑ . ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ . ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ . ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ . ΟΛΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΝ ΑΠΟ ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ . ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ .......ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΝΙΚΑ ......!

  • καυτερή πιπεριά
    καυτερή πιπεριά Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 12:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Τώρα μάλιστα!! αυτή είναι η αλήθεια ...καμία συνεννόηση με την ΠΕΔ--Αυτός ήταν εξαρχής ο στόχος!!! να φύγει ο Καμπόσος και να μην ελέγχει τον κύριο Νίκα στα πεπραγμένα του!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2020 09:44 Σύνδεσμος σχολίου

    προχώρα Νίκα ! να πηγαινει ο καθε κατεργαρης στο παγκο του.......................................με νεα δεδομενα μια νεα εταιρεια απαλαγμενη απο το παρελθον της........................

  • Ο    ΓΕΡΩΝ  ΠΟΥ  ΤΑ  ΠΑΝΘ      ΟΡΑ
    Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΘ ΟΡΑ Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2020 21:47 Σύνδεσμος σχολίου

    Η ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΝΟΙΞΕΙ ! Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΗ. ΚΑΛΑ ΞΕΜΠΕΡΔΕΜΑΤΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ !!!!!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...