Menu
RSS
Πέμπτη, 21/01/2021
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
komis490 1972018

Πέτρος Τατούλης: «Πέτσινο το έλλειμμα στην Πελοπόννησος ΑΕ. Στόχος του Νίκα είναι να εκδιώξει την ΠΕΔ» 

Πέτρος Τατούλης: «Πέτσινο το έλλειμμα στην Πελοπόννησος ΑΕ. Στόχος του Νίκα είναι να εκδιώξει την ΠΕΔ» 

Σε ανακοίνωσή του, για τις εξελίξεις με την εταιρεία Πελοπόννησος ΑΕ, ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης αναφέρει ότι «οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι βρισκονται ενώπιον των ευθυνών τους» και αναρωτιέται "Ποιος θέλει να βάλει λουκέτο στην «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» και ποιος θέλει να πετάξει έξω την ΠΕΔ;».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι καταιγιστικές εξελίξεις στο ζήτημα που αφορά την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Ο.Τ.Α. «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.», σε ότι αφορά το δήθεν έλλειμμα του ποσού του 1.300.000 ευρώ απέδειξαν το στόχο που είχε εξαρχής ο κ. Νίκας για το συγκεκριμένο θέμα. Η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» είναι Αναπτυξιακή Εταιρεία Ο.Τ.Α., που ως Ανώνυμη Εταιρεία έχει μετοχική σύνθεση. Το 50% των μετοχών ανήκει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το άλλο 50% στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων (ΠΕΔ) Πελοποννήσου.

Ο κ. Νίκας από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα του ως Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και ως Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, μεθόδευσε τον τρόπο με τον οποίο θα απαλλαγεί…(!) από την ΠΕΔ, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να κάνει ότι θέλει εντελώς ανεξέλεγκτα. Όλα τα προηγούμενα χρόνια υπήρξε συνεργασία Περιφέρειας και ΠΕΔ, όπου Πρόεδρος της Εταιρείας ήταν ο Περιφερειάρχης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας και Αντιπρόεδρος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ.

Για να ολοκληρώσει το σχέδιο του για την εκδίωξη της ΠΕΔ, ζήτησε να καταβληθεί το ήμισυ του …πέτσινου ελλείμματος από τους Δημάρχους, χωρίς να τους έχει κοινοποιήσει ποτέ κανένα έγγραφο που να καθορίζει το ποσό που θα έπρεπε να καταβάλουν.

Η ΠΕΔ μετά τις παλινωδίες του κ. Νίκα και τις αντιφατικές δηλώσεις του, προέβη στο αυτονόητο, δηλαδή να ορίσει η ίδια ορκωτό λογιστή, ως ισότιμος εταίρος, προκειμένου να προχωρήσει σε εξονυχιστικό διαχειριστικό έλεγχο διαπιστώνοντας τις εγγραφές απαιτήσεων και τους σχετικούς συμψηφισμούς. Στόχος της ΠΕΔ η συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρείας με την ίδια μετοχική σύνθεση.

Παρότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, όπου η παράταξη μας έθεσε το θέμα για συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης, υπήρξε σύμφωνη γνώμη της συντριπτικής πλειοψηφίας των μελών του, απαντώντας θετικά του Προέδρου της ΠΕΔ για ορισμό ορκωτού και παρότι με συντριπτική πλειοψηφία εκφράστηκε η άποψη για συνέχιση της λειτουργίας της Εταιρείας, ο κ. Νίκας με συνεχείς δηλώσεις του, ανακοίνωνε κλείσιμο της Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» και ίδρυση νέων εταιρειών!!! Το σχέδιο του απέτυχε, η «σκευωρία» δεν ευδοκίμησε στην επίτευξη του στόχου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο και η ΠΕΔ αντέδρασαν. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε», πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί με την ίδια μετοχική σύνθεση δηλαδή 50% η Περιφέρεια Πελοποννήσου και 50% η ΠΕΔ.

Στέλνουμε ηχηρό μήνυμα στον κ. Νίκα, να μην προχωρήσει σε καμία απολύτως ενέργεια πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος του ορκωτού λογιστή που όρισε η ΠΕΔ. Οποιαδήποτε ενέργεια του για τον εκδιωγμό της ΠΕΔ, θεωρείται ότι γίνεται μόνο επειδή θέλει να αποφύγει τον έλεγχο για τα όσα σχεδιάζει.

Κύριε Νίκα, σας παραδώσαμε την Εταιρεία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.»:

 • Mε ομόφωνες αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) , όπου παρών σε όλες τις αποφάσεις του, ήταν ο στενός συνεργάτης σας και Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Μεσσηνίας κ. Στάθης Αναστασόπουλος. Αυτό φυσικά ξεχνάτε να το αναφέρετε….
 • Με εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις και ελέγχους από ορκωτούς λογιστές, όπου δεν παρουσιαζόταν κανένα απολύτως έλλειμμα.
 • Η Εταιρεία διεκδίκησε ως δικαιούχος πόρους από το ΕΣΠΑ και υλοποίησε με απόλυτη επιτυχία έργο προβολής τουρισμού το οποίο ελέγχθηκε από την Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΕΔΕΛ) του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους για τον έλεγχο που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπου δεν υπήρξε ούτε μία παρατήρηση.
 • Η Εταιρεία υλοποίησε και υλοποιεί σημαντικά έργα Δημόσιας Υγείας, μέσω Διεθνών Διαγωνισμών, έχοντας κατακτήσει στον τομέα αυτό τεχνογνωσία, την οποία επαίνεσαν δημόσια το Υπουργείο Υγείας και το ΚΕΕΛΠΝΟ.
 • Η Εταιρεία υλοποίησε και υλοποιεί προγραμματικές συμβάσεις που έχουν λάβει όλες την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, παρέχοντας τεχνική βοήθεια στις υπηρεσίες της Περιφέρειας, ύστερα από αντίστοιχα αιτήματα των Διευθυντών των τεχνικών υπηρεσιών.
 • Η Εταιρεία επί των ημερών του προηγούμενου Διοικητικού Συμβουλίου απέκτησε ισχυρό προφίλ, εξειδίκευση και τεχνογνωσία.

Αυτή την Εταιρεία προσπαθείτε να «θυσιάσετε» στο βωμό του μοναδικού σας στόχου δηλαδή, τον εκδιωγμό της ΠΕΔ.

Σας στέλνουμε αυστηρό μήνυμα και σας καλούμε έστω και τώρα να ανακαλέσετε κάθε άποψη σας περί κλεισίματος της Εταιρείας και να συμβάλλετε στη συνέχιση της λειτουργίας της.

Να είστε σίγουρος πως εάν ξαναπροσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το Περιφερειακό Συμβούλιο για να αποκτήσετε …άλλοθι για το λουκέτο στην Εταιρεία «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» και την ίδρυση άλλης Εταιρείας δεν θα τα καταφέρετε.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν θα σας ακολουθήσει στο δρόμο της παρακμής και της οπισθοδρόμησης που έχετε επιλέξει να οδηγήσετε την Πελοπόννησο, εφαρμόζοντας πολιτικές του  «Αποφασίζομεν και διατάζομεν» και μετατρέποντας το ισχυρό αναπτυξιακό εργαλείο της Εταιρείας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ Α.Ε.» σε «μαγαζάκι» που θα το ελέγχετε μόνο εσείς.

Να σας χαίρονται αυτοί που σας επέλεξαν.

Υγ1. Κύριε Νίκα, η συμβολή του Δημήτρη Καμπόσου στην εκλογή σας ως Περιφερειάρχης ήταν καθοριστική, τόσο γρήγορα την ξεχάσατε;

Υγ2. Κύριε Δέδε, αν έχετε συμφωνία με τη διοίκηση Νίκα φέρτε τη στο φως. Ειδάλλως οι φήμες του παρασκηνίου για τις εν κρυπτώ συναντήσεις σας για τα ενεργειακά ζητήματα της Πελοποννήσου, σύντομα δεν θα μπορούν πια να μένουν στο σκοτάδι.

6 σχόλια

 • καυτερή πιπεριά
  καυτερή πιπεριά Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 12:35 Σύνδεσμος σχολίου

  Φίλε μου ανώνυμε που ρωτάς εάν είναι σύννομο?? ναι είναι σύννομο -εφόσον τα λεφτά δεν τα καταχράστηκε κανένας και αυτό προκύπτει από όλους τους ελέγχους και εφόσον ξέρουν όλοι πως τα χρήματα πήγαν σε άλλα έργα της περιφέρειας ναι είναι σύννομο!!άλλωστε αυτά τα γνωρίζει πολύ καλά ο αντιπεριφερειάρχης του κυρίου Νίκα ο κύριος Αναστασόπουλος που ήταν μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας!!!άντε να τελειώνει επιτέλους αυτό το παραμύθι...

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 11:02 Σύνδεσμος σχολίου

  Ο κ. Νικας ασχολείται μονίμως με θέματα που δεν θα αποτελούν παρακαταθήκη, παρά μόνο ενέργειες διαχείρισης των Δομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για καθαρά λόγους προσωπικού ελέγχου. Ταυτόχρονα γνωρίζει σίγουρα πως δεν θα είναι πάλι Περιφερειαρχης. Συνεπώς η τακτική του είναι μονίμως άνευ ουσίας.

 • κρίση αυτογνωσίας
  κρίση αυτογνωσίας Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 09:55 Σύνδεσμος σχολίου

  Έχουμε βαρεθεί πια να βλέπουμε στην τοπική αυτοδιοίκηση τους ίδιους και τους ίδιους σκελετούς, όποιοι κι αν είναι αυτοί, να βγαίνουν από την ντουλάπα ξανά και ξανά. Αλλά αφού εμείς οι ίδιοι τους ψηφίζουμε κάθε φορά, παίρνουμε ακριβώς αυτό που μας αξίζει

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 21:08 Σύνδεσμος σχολίου

  ναι τωρα Πέτρο μας επεισες σε επιασε καυμος για την ΠΕΔ. εσυ επι 2 θητειες την αγνοουσες τελειως και τωρα ξαφνικα την θυμηθηκες και την προστατευεις δηθεν. Απαντηστε επ[ιτελους στο ερωτημα το κρισιμο ! Οταν περισσευιυν χρηματα απο μια προγραμματικη συμβαση και αυτα τα χρηματα ξαναγινονται εργο σε μια αλλη προγραμματικη ειναι συννομο ή οχι ? αυτο θελει να μαθει ο κοσμος ! ολα τα αλλα περισσευουν απο υποκρισια εχουμε χορτασει.

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 20:41 Σύνδεσμος σχολίου

  Λύκε λύκε είσαι εδώ ???????

 • Εισάγετε το όνομά σας...
  Εισάγετε το όνομά σας... Δευτέρα, 23 Νοεμβρίου 2020 19:09 Σύνδεσμος σχολίου

  πες τα επιτέλους! αυτή είναι η αλήθεια

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...