Menu
RSS
Παρασκευή, 29/03/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο ζητούν έξι παρατάξεις με κοινή πρόταση!

Έκτακτο περιφερειακό συμβούλιο ζητούν έξι παρατάξεις με κοινή πρόταση!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ  ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΥ 1/3   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

           

   Καταθέσαμε με υπόγραφες 29 Περιφερειακοί   σύμβουλοι από τις παρατάξεις  ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Π. ΤΑΤΟΥΛΗΣ), ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ (Γ. ΔΕΔΕΣ) ,ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (Ν. ΓΟΝΤΙΚΑΣ) ,ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΣ) ,ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ (Δ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ), ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΙΑ – ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ (Π. ΚΑΤΣΑΡΗΣ) πρόταση  έκτακτης συνεδρίασης  του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου με τη διαδικασία του 1/3

Η πρόταση μας είναι η εξής :

«Κύριε Πρόεδρε, κύριε Περιφερειάρχη,

Επειδή αρκετά θέματα τα οποία έχουν θέσει οι περιφερειακοί σύμβουλοι των αντιπολιτεύσεων δεν έχουν συζητηθεί, ορισμένα εδώ και μήνες, παρότι είναι επίκαιρα και παρότι έχετε δεσμευτεί ότι θα συζητηθούν, ζητούμε την κατεπείγουσα και έκτακτη σύγκλιση του Π.Σ. με βάση το άρθρο 167 παρ. 3 του Ν. 3852/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 100 του Ν. 4555/ 2018 και όπως ισχύει με την εγκύκλιο της 20 Αυγούστου 2019 του Υπουργείου Εσωτερικών μετά από 6 ημέρες όπως ακριβώς ορίζει ο νόμος, δηλαδή την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020. Επισημαίνουμε ότι τα θέματα τα οποία προτείνουμε στη συγκεκριμένη έκτακτη συνεδρίαση είναι τα 4 τα οποία ήταν τακτικά στην συνεδρίαση της 7" Δεκεμβρίου και δεν συζητήθηκαν, καθώς και 2 θέματα τα οποία τέθηκαν προ ημερησίας διάταξης και για τα οποία το σώμα αποφάσισε τη συζήτησή τους την 7η Δεκεμβρίου. Τα θέματα ημερήσιας διάταξης της έκτακτης συνεδρίασης του Πε.Συ.Π. τα οποία προτείνουμε είναι τα εξής:

  • Ενημέρωση - συζήτηση για τα πυρηνελαιουργεία στην Περιφέρεια Πελοποννήσου (εξ αναβολής). ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δήμητρα Λυμπεροπούλου και Αθανάσιος Πετράκος.
  • Λήψη απόφασης για την προστασία και επέκταση του ΠΟΠ ελιά Καλαμάτας. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
  • Έκφραση αλληλεγγύης του Πε.Συ.Π. στους συλληφθέντες της 6" Δεκεμβρίου 2020 στην Καλαμάτα. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Παναγιώτης Κάτσαρης.
  • Συζήτηση για τα μέτρα προστασίας από τον COVID19 σε σχέση με τους εργάτες γης. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Νικόλαος Γόντικας και Αθανάσιος Πετράκος.
  • Συζήτηση για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που πλήττονται λόγω του κορωνοϊού. ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Κωνσταντίνα Νικολάκου και Αθανάσιος Πετράκος.
  • Συζήτηση για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του καταρροϊκού πυρετού. ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: Η Περιφερειακή Σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.»

 

 

                                                                                                   

1 σχόλιο

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...