Menu
RSS
Πέμπτη, 14/05/2026
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας
kalimera728

Νίκας για "Πελοπόννησος ΑΕ": "Καταπέλτης η έκθεση της Αρχής Διαφάνειας. Καταγράφονται παράνομες αναθέσεις και πολλά άλλα περίεργα"

Νίκας για "Πελοπόννησος ΑΕ": "Καταπέλτης η έκθεση της Αρχής Διαφάνειας. Καταγράφονται παράνομες αναθέσεις και πολλά άλλα περίεργα"
Με γραπτή δήλωσή του, για τις εξελίξεις σχετικά με την εταιρεία "Πελοπόννησος ΑΕ", ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας αναφέρει...
➡️Η πολιτική της διαρκούς υπονόμευσης (βοηθούσης και της απλής αναλογικής), με τη στρεψοδικία, ψευδοεπιχειρήματα, τη συκοφαντία και τις κραυγές στελεχών της προηγούμενης Περιφερειακής Αρχής ούτε πείθει, ούτε βοηθά το θεσμό, ούτε συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής μας!
➡️Σχετικά με κάποιες δηλώσεις στελεχών της πρώην Περιφερειακής Αρχής για το θέμα της αναπτυξιακής "Πελοπόννησος ΑΕ" θα ήθελα να υπενθυμίσω τα εξής:
1️⃣ Για την πορεία και τα ελλείμματα της “Πελοπόννησος Α.Ε.”, υπάρχει η έκθεση - ΚΑΤΑΠΕΛΤΗΣ της Αρχής Διαφάνειας (πρώην Αρχή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς), η οποία κοινοποιήθηκε και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών.
2️⃣ Εκεί καταγράφονται τα ελλείμματα και η κακοδιοίκηση, με παράνομες αναθέσεις, κατατμήσεις, ελλείψεις στα παραδοτέα και πολλά άλλα περίεργα και εξοργιστικά. Τσιμουδιά όμως για την έκθεση της Αρχής Διαφάνειας και των ευρημάτων της.
?Επισημαίνω, ότι στην Αρχή Διαφάνειας στέλνονται από την Περιφέρεια και άλλες υποθέσεις, εξίσου σοβαρές.
3️⃣ Οι Ορκωτοί λογιστές (οι ίδιοι τα τελευταία χρόνια) ορίσθηκαν ομόφωνα και η έκθεση τους ψηφίσθηκε ΟΜΟΦΩΝΑ (και από τον εκπρόσωπο της ΠΕΔ). Μετά εφευρέθηκαν οι “άμυνες”.
4️⃣ Οι αποφάσεις ψηφίζονται από τα συλλογικά όργανα που ορίζει ο Νόμος και η νομιμότητα των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων ή του Περιφερειάρχη, κρίνονται από ορισμένα από το Νόμο όργανα της Πολιτείας.

9 σχόλια

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 19:18 Σύνδεσμος σχολίου

    κ.Νίκα στα δύο χρόνια που κοντεύεις στην θητεία σου έχεις κάνει κανένα έργο?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 15:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο "προκάτοχος' έκανε ότι έκανε κρατούσε όμως κάποια προσχήματα. Το βασικό είναι "ο επόμενος" να μην εφαρμόζει το "άλλα λέω και άλλα κάνω", γιατί θα ξεπεράσει τον "προκάτοχο" που κατηγορούσε και κατηγορεί. Ουδέν κρυπτό υπό τον ήλιο.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 15:19 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Νίκα να πας την Αναπτυξιακή στην Καλαμάτα και να τους χορτάσεις με έργα και βάλε τους παλιούς σου συνεργάτες. Οι δήμαρχοι για σένα είναι βαρίδι. Κάτω εσυ θα κάνεις κουμάντο, ότι θες θα κάνεις. Ασε τους Αρκάδες

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Παρασκευή, 18 Δεκεμβρίου 2020 15:17 Σύνδεσμος σχολίου

    Κύριε Νίκα πήγαινε την έδρα κάτω στον τόπο σου στην Καλαμάτα. Άσε τους Αρκάδες, μη σε τρώνε και τα πάνω κάτω

  • αγριολούλουδο
    αγριολούλουδο Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 20:06 Σύνδεσμος σχολίου

    ΕΣΥ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΑΤΜΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΜΕΛΕΤΕΣ??? ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ ....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 16:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Ας έχει το νου του ο κ. Νίκας και στις κατατμήσεις, στις απ'ευθείας αναθέσεις και στις κατά κόρον προσλήψεις που συζητιέται ότι γίνονται σε διάφορα ευρωπαϊκά προγράμματα από επιτροπές υπαλλήλων της περιφέρειας. Αν τυχόν κάποια στιγμή προκύψει, εκτός των άλλων, και ότι προσλαμβάνονται συγγενείς υπαλλήλων, αιρετών και λοιπών που έχουν εργασιακή σχέση με την Περιφέρεια, τότε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν.

  • Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ
    Η ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 16:21 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ??? ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΝΑ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΙ ?? ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΣ ΚΥΡΙΕ ΝΙΚΑ -ΣΕ ΒΑΡΕΘΗΚΑΜΕ

  • ΠΕΛΟΠΑΣ
    ΠΕΛΟΠΑΣ Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 14:20 Σύνδεσμος σχολίου

    ΝΙΚΑ Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΕ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ ΣΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΟΠΡΟ ΤΟΥ ΑΥΓΕΙΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ Η ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΡΧΗ ΤΑΤΟΥΛΗ. ΟΧΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥΣ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 13:41 Σύνδεσμος σχολίου

    ΣΤΡΕΒΛΟ ..... ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΟΒΟΥΛΟ ΜΥΑΛΟ ΕΧΕΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΝΙΚΑΣ . ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ . ΝΑ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ Η ΄΄ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΕ ΄΄ ΜΟΝΟΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ Ή ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ , ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΣΕΙ ΑΛΛΟ ΄΄ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ΄΄......ΣΤΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑ .

Προσθήκη σχολίου

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...