Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Εγκρίθηκε κοινή πρόταση "Νίκα - Γόντικα" για την Πελοπόννησος ΑΕ | Σαρωτικός έλεγχος και εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία - Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του

Εγκρίθηκε κοινή πρόταση "Νίκα - Γόντικα" για την Πελοπόννησος ΑΕ | Σαρωτικός έλεγχος και εκκαθάριση της εταιρείας εν λειτουργία - Κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του

Με 33 ψήφους εγκρίθηκε η κοινή πρόταση Νίκα – Γόντικα για την Πελοπόννησος ΑΕ. Η πρόταση του κ. Τατούλη έλαβε 15 ψήφους και απορρίφθηκε.

Ουσιαστικά, η πρόταση που εγκρίθηκε προβλέπει σε βάθος έλεγχος στην Πελοπόννησος ΑΕ, να αναζητηθούν και να επιστραφούν στην Περιφέρεια τα ποσά προγραμματικών συβάσεων που δεν διατέθηκαν για την υλοποίηση του έργου των συμβάσεων, να μην υπογραφούν άλλες προγραμματικές συμβάσεις με την εταιρεία και να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισής της εν λειτουργία και να υπάρξει μέριμνα ώστε κανένας εργαζόμενος στην Πελοπόννησος ΑΕ να μην χάσει τη δουλειά του.

ΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Την αρχική εισήγηση έγινε ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος. Τόνισε ότι ο έλεγχος έγινε από τους ορκωτούς που υπήρχαν και στην προηγούμενη περιφερειακή αρχή ενώ η Αρχή Διαφάνειας έχει διαβιβάσει τα στοιχεία στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών. Προσέθεσε την αδυναμία της γενικής συνέλευσης να προχωρήσει σε μια απόφαση και ότι η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε και δεν διακόπηκε. Το λογιστικό έλλειμα θα είναι μεγαλύτερο ίσως ξεπεράσει τα 2 εκ ευρώ. Η προοπτική της είναι ζημιογόνος και έχει αδυναμία σύναψης νέων συμβάσεων και δεν μπορεί η Περιφέρεια να χρηματοδοτεί υπό αυτές τις συνθήκες. Η μοναδική λύση είναι η λύση και η εκκαθάριση εν λειτουργία της εταιρείας.»

Μετά από ερωτήσεις, ο κ. Λαμπρόπουλος τόνισε ότι «η γενική συνέλευση ήταν μια και μετά από τρεις διακοπές στην τέταρτη ολοκληρώθηκε. Το έλλειμα είναι σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που κάτ’ αρχήν είχε διαπιστωθεί. Η αδυναμία της λήψης αποφάσεων από τη γενική συνέλευση είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να ληφθεί υπόψη. Αν θα αποδοθούν ευθύνες, δεν έχουμε πρόθεση να συγκαλύψουμε. Ήδη η υπόθεση διερευνάται αρμοδίως. Δεν είναι υποτιθέμενο το έλλειμα που έχει διαπιστωθεί από τους ορκωτούς που δεν ήταν επιλογής τη παρούσας περιφερειακής αρχής. Είναι υπαρκτό το έλλειμα. Τι να περιμένουμε; Ότι το διαπιστωμένο έλλειμα που έχει γίνει ομόφωνα αποδεκτό από τη διοίκηση της ΠΕΔ; έχουν γίνει οι δέουσες ενεργείες για να ζητηθούν τα χρήματα που οφείλονται στην Περιφέρεια.»

Η Ντίνα Νικολάκου μίλησε για προσπάθεια δημιουργίας ενός εικονικού ελλείματος. Ο κ. Νίκας έχει προσωπικό μένος εναντίο ντου κ. Τατούλη όμως δεν πιστεύαμε ποτέ ότι αυτή η μεθόδευση θα έφτασαν σε πολύ σοβαρή ζημία στην περιφέρεια και στην εταιρεία. Το κλείσιμο είναι μια ακραία ενέργεια που θα στερήσει ένα αναπτυξιακό εργαλείο. Θα χάσουν κάποιοι άνθρωποι τη δουλειά τους πιθανόν και θα χαθούν κεφάλαια για έργα και δράσεις.

Είναι προφανές ότι μεθοδευόμενες ενέργειες δημιουργούνται πλασματικές απαιτήσεις για να οδηγηθεί σε λύση της εταιρείας.

Αν δεχτούμε ότι το έλλειμα είναι υπαρκτό πως διασφαλίζεται αυτή η απαίτηση με το κλείσιμο της Πελοπόννησος; Το κλείσιμο οδηγεί την Περιφέρεια στην απώλεια οποιασδήποτε απαίτησης. Απαξιώσετε ένα συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο.

Αν η εισήγηση γίνεται δεκτή από το περιφερειακό συμβούλιο, η Νέα Πελοπόννησος θα επιδιώξει με κάθε νομικό τρόπο την ακύρωσή της. Θα προκαλέσει τεράστια οικονομική ζημία στην Περιφέρεια θα φροντίσουμε με κάθε νομικό μέσο να καταλογιστούν στους υπαιτίους.

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο, το απόστημα θα σπάσει.»

Ο Γιώργος Δέδες τόνισε: «Τι μεσολάβησε από το τελευταίο περιφερειακό συμβούλιο που αποφασίσαμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και τώρα να ζητάτε το κλείσιμο της Πελοπόννησος ΑΕ και τη δημιουργία μιας νέας αναπτυξιακής.

Αν στο τέλος η Περιφέρεια μείνει χωρίς αναπτυξιακή, θα είσαστε αποκλειστικά υπεύθυνοι, κύριε Νίκα.

Υπάρχουν σε εξέλιξη σοβαρά προγράμματα. Ποιος θα τα εκτελέσει; Υπάρχουν ζητήματα για τρέχουσες προγραμματικές συμβάσεις.»

Ο Γιάννης Μπουντρούκας είπε: «Αν κλείσουμε, δεν νομίζω ότι η εταιρεία έχει περιουσιακά στοιχεία για να καλύψει όφειλες σε τρίτους. Να βάλουμε σε ψηφοφορία αν συμφωνούμε με λύση ή με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.»

Ο Νίκος Γόντικας τόνισε: «Η πρώην Περιφερειακή αρχή πετάει την μπάλα στην εξέδρα για το αν είναι πέτσινο το έλλειμά. Για όλα τα άλλα που λέει η Αρχή Διαφάνειας; Ούτε η πρώην αρχή λέει τίποτα ούτε η νυν αρχή της Περιφέρειας. Η ΠΕΔ προχωρά σε οβιδιακές μεταμορφώσεις. Καταθέτουμε πρόταση να γίνει συνολικός έλεγχος στην εταιρεία, να επιστραφούν τα ποσά, να μην υπογραφούν άλλες συμβάσεις και να ξεκινήσει η διαδικασία της εκκαθάρισής εν λειτουργία και να μην χάσει κανείς την εργασία του.»

Ο Θανάσης Πετράκος είπε: «Δεν έχουν δοθεί σαφείς απαντήσεις για την αλλαγή στάση της περιφερειακής αρχής. Εμείς λέμε εξονυχιστικός έλεγχος και να αποδοθούν ευθύνες. Συντασσόμαστε με την πρόταση του κ. Γόντικα».

Η Δήμητρα Λυμπεροπούλου: «Θα συνταχθώ με την πρόταση του κ. Γόντικα. Δεν μου αρέσουν οι κυβιστήσεις».

Ο Δημήτρης Τζεμπετζής είπε: «Η λύση και εκκαθάριση της εταιρείας είναι η πιο ενδεδειγμένη.»

Ο Παναγιώτης Κάτσαρης είπε: «Δεν μας προξενεί εντύπωση η αλλαγή στάση της περιφέρειας. Συμφωνώ με την πρόταση Γόντικα. Να γίνει έλεγχος εξονυστικός από σήμερα και πίσω. Και για τη σημερινή και για την προηγούμενη η περιφερειακή αρχή.»

Ο Πέτρος Τατούλης είπε: «Δεν φοβόμαστε κανέναν έλεγχο . καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται. Θέλετε να κάνετε δικά σας μαγαζί, να αποκλείσετε τους Δήμαρχους πραξικοπηματικά. Θα προσφύγουμε για όλα αυτά που εσεις κάνετε. Τώρα που οι πολίτες καταλαβαίνουν ότι είστε οδοστρωτήρες καταστροφής.»

«Δεν έχω κάπου να διαφωνήσω με την πρόταση του κ. Γόντικα» είπε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Σκαντζός. «Εμείς δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε, εσείς έχετε πολλά να φοβηθείτε» είπε προς την πρώην περιφερειακή αρχή.

«Θα παρακαλέσω να ονοματίσει τη γυναίκα που έδινε εντολές στην Πελοπόννησος ΑΕ ο κ. Γόντικας» είπε η Ντίνα Νικολάκου.

Στο τέλος ο Παναγιώτης Νίκας είπε: «Κι εγώ και οι συνάδελφοί μου στην περιφερειακή αρχή δεν είμαστε ούτε εισαγγελείς, ούτε δικαστές. Πήραμε μια έκθεση από την Αρχή Διαφάνειας η οποία γράφει συγκεκριμένα πράγματα για κατατμήσεις και έλλειμα και παραπέμπει στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για το ποινικό μέρος. Υπάρχουν δύο μορφές προπαγάνδας, η γκρίζα και η φαιά. Απόψε τις ακούσαμε και τις δύο.

Έγινε μεθόδευση, ένας άνθρωπος εγώ που δεν έχω κυριαρχηθεί ούτε από φανατισμό, ούτε από μίσος. Σέβομαι τους Δημάρχους, εγώ έστησα την ΠΕΔ. Δεν καταφέρομαι εναντίον των Δήμαρχών, ακόμα κι όταν εξυβρίζομαι.  

Ακούστε τη μεθόδευση. Ενώ δεν ασχολούνται 5-6 χρόνια που ήταν και Αντιπρόεδροι και υπόγραφαν τα πάντα, ξαφνικά όταν γίναμε περιφερειακή αρχή άρχισε να δουλεύει ο μηχανισμός για την υπονόμευσή της περιφερειακής αρχής.

Ας αποφασίσει η Δικαιοσύνη. Είτε ο οικονομικός εισαγγελέας Αθηνών, είτε το Δικαστήριο στο επίπεδο της Τρίπολης να δει τη λύση και την εκκαθάριση της εταιρείας. Είναι προφανές ότι και ο Εισαγγελέας και το δικαστήριο θα διατάξει πραγματογνωμοσύνη. Σε λίγο η εταιρεία που έχει αρνητικά κεφάλαια δεν θα έχει ενημερότητα σε λίγο και μια ουρά από προβλήματα.

Το έλλειμμα εγώ το εφέυρα; Το έλλειμμα το βρήκε με πρωτογενή έλεγχο η Αρχή Διαφάνειας.

Το έλλειμα έχει αυξηθεί κατά 1.000.000 ευρώ.

Για τους υπαλλήλους, εχω εγγυηθεί για τη συνέχιση της εργασίας τους. Αυτοί έφτιαξαν το καταστατικό για το νέο αναπτυξιακό οργανισμό. Έχουμε αναπτυξιακό οργανισμό στη Μεσσηνία.

Θα υπάρχει ένα ποσοστό 30% ή και παραπάνω να συμμετάσχουν οι δήμοι, αλλά κάποιος πρέπει να έχει την πλειοψηφία.

Οφείλονται ποσά σε ιδιώτες και ο προσφορότερος δρόμος είναι το δικαστήριο και θα κληθούν οι μέτοχοι να τους πληρώσουν.

Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Όσα είπε ο πρώην Περιφερειάρχης και την Φάρις εγώ έστειλα μόνος μου τα στοιχεία στην Αρχή Διαφθοράς.

Ποιος τα λέει αυτά για τα παιδιά και τις οικογένειες;

Δεχόμαστε την πρόταση σας κύριε Γόντικα. Να γίνει αυτό που πρέπει να γίνει και σε τιμώ ιδιαιτέρως για τους αγώνες που έχεις κάνει όλα αυτά τα χρόνια.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΙΚΑ  - ΓΟΝΤΙΚΑ

Το περιφερειακό συμβούλιο παίρνοντας υπόψη ντα πορίσματα των ορκωτών λογιστών, των ελεγκτών επιθεωρητών της εθνικής αρχής διαφάνειας και των εξελίξεων όσον αφορά την Πελοπόννησος ΑΕ, θεωρεί απαράδεκτη τη λειτουργία της Πελοπόννησος ΑΕ σαν μια κοινή ιδιωτική εμπορική εταιρεία και όχι σαν αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ με δικό της εσωτερικό κανονισμό ανάθεσης και εκτέλεσης συμβάσεων μη εγκεκριμένο από την Ενιαία Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων.

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την κατάτμηση και την απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμό εκατοντάδων ή και χιλιάδων συμβάσεων σε τρίτους, χωρίς απόφαση ανάθεσης, χωρίς ανάρτησης στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ με εσωτερικά σημειώματα, με μέλη των επιτρόπων παρακολούθησης και παραλαβής του αντικειμένου των συμβάσεων απέυθειας ανάθεσης των μελών των κοινών επιτροπών παρακολούθησης και των επιστημονικών επιτροπών να είναι τα ίδια και να εναλλάσσονται και τέλος στη σύναψη συμβάσεων απευθείας ανάθεσης στις οποίες καθοριζόταν απασχόληση του αναδόχου σε περισσότερες από μια προγραμματικές συμβάσεις ή σε σύνολο αυτών χωρίς να υπάρχει αναφορά σε αυτές και χωρίς και να υφίσταται στη σύμβαση επιμερισμός του οικονομικού αντικειμένου αναφορικά με την αμοιβή του αναδόχου.

Με βάση τα παραπάνω, το ΠΕΣΥ αποφάσιζει πρώτον να γίνει συνολικός και σε βάθος έλεγχος στην Πελοπόννησος ΑΕ, δεύτερον να αναζητηθούν και να επιστραφούν στην Περιφέρεια τα ποσά προγραμματικών συβάσεων που δεν διατέθηκαν για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου των προγραμματικών συμβάσεων που είχε αποφασίσει το ΠΕΣΥ, τρίτον να μην υπογραφούν άλλες προγραμματικές συμβάσεις με την εταιρεία και να ξεκινήσει η διαδικασία εκκαθάρισής της εν λειτουργία και τέταρτον να υπάρξει μέριμνα ώστε κανένας εργαζόμενος στην Πελοπόννησος να μην χάσει τη δουλειά του.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Επιμένει να μείνει ανοιχτή η εταιρεία, να γίνει ο έλεγχος από το άλλο 50% για να μην δημιουργηθεί ζημία στην Περιφέρεια και την εταιρεία.

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Δύο προτάσεις τέθηκαν στην ψηφοφορία. Η μία από την πλευρά του κ. Γόντικα και η άλλη από την παράταξη του κ. Τατούλη.

Υπέρ της πρότασης του κ. Γόντικα ψήφισαν οι σύμβουλοι της παράταξης Νίκα, Δέδε, Μπουντρούκα, Γόντικα, Πετράκου, Λυμπεροπούλου, Κάτσαρη και Τζεμπετζή και ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Οικονόμου.

Υπέρ της πρότασης της παράταξης Τατούλη ψήφισαν υπέρ μόνο οι σύμβουλοι της Νέας Πελοποννήσου.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

15 σχόλια

  • Κόκκινος
    Κόκκινος Δευτέρα, 04 Ιανουαρίου 2021 21:52 Σύνδεσμος σχολίου

    κάποιοι θα ήθελαν ....ο με πολλά κοσμητικά...επίθετα είναι ο απογευματινός επισκέπτης.! Ματαιοπονούν δεν είναι πια απογευματινός επισκέπτης ....γιατί δεν έχει επισκεπτήριο.
    Δεν πρόσεξε τις κάμερες ο κουτός.?

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 19:01 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΤΣΙΡΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΑ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 18:11 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο Μπουντρούκας πασάρει (απών το ΚΙΝΑΛ, 1800 ο μισθός βλέπεις), ο Γοντικας πηδάει για κεφαλιά, ο Νίκας κάνει το μασάζ, ο Τατουλης από την κερκίδα γελάει (δικαίως) με το κάκογραμμενο σενάριο. Οι σύμβουλοι του Νίκα, στρατιωτάκια ακουνητα, αμίλητα (λένε και κανένα "καθίκια"), αγέλαστα. Ο Χρήστος γιατί είναι συνέχεια κορδομένος;;; Ρε παιδιά ας πει κάποιος του Σκαντζου να μην φωνάζει γιατί μου έκαψε τα ηχεία του λαπτοπ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 16:04 Σύνδεσμος σχολίου

    @9:59 ΤΟΥ ΝΕΟΥ.... ΕΜΙΡΑΤΟΥ, ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΕΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ...... ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ κ. ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑΡ ΝΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΤΑΙ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ . ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΧΑΖΟΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΜΕ ....ΤΟΝ ΝΙΚΑ ;;;;;ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΙΧΝΕΙ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 15:57 Σύνδεσμος σχολίου

    Πολύ στοχευμένα όλα τα πιό πάνω σχόλια με τα οποία συμφωνώ.Θέλω να προσθέσω την φασιστική συμπεριφορά του Προέδρου και το πολύ χαμηλό επίπεδο του Περιφερειακού Συμβουλίου.Αυτά που ακούστηκαν δεν συζητούνται ούτε στα Συμβούλια των γειτονιών.Για τον Πρόεδρο θέλω να πώ ότι είναι ο χειρότερος Πρόεδρος που πέρασε από Περιφερεαικό Συμβούλιο και πολύ αδιάβαστος.Δεν μπορώ να φανταστώ πώς σπούδασε.Κρίμα γιατί υπάρχουν αξιόλογα στελέχη στο ΠεΣυ.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 15:42 Σύνδεσμος σχολίου

    12.10 Χαρά στο κουράγιο σου που έγραψες αυτό το σεντόνι, αλλά και όποιου κάθησε να διαβάσει όλο αυτό το κατεβατό που αράδιασες. Όποιος όμως έχει άπλετο ελεύθερο χρόνο να σκοτώσει, με τέτοια ασχολείται. Κάποιοι άλλοι δουλεύουν και δεν έχουν ούτε 5' χρόνο. Για κάποιους άλλους πάλι, είναι απλά Τετάρτη

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 12:31 Σύνδεσμος σχολίου

    ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΤΑ ΟΣΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ . ΔΕΞΙΑ , ΚΚΕ , ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ! ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΑΣ ;;;;;; ΑΣΦΑΛΩΣ ΟΧΙ . ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΝΙΚΑ , ΓΟΝΤΙΚΑ , ΔΕΔΕ , ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑ , ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ...... ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΟΜΩΣ .....ΔΕΝ ΕΡΡΙΞΕ ΑΥΛΑΙΑ . Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ . ΜΕΡΟΣ 1oν : ΤΑΤΟΥΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΙΚΑ . ΜΕΡΟΣ 2ον ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΝΙΚΑ .

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 12:10 Σύνδεσμος σχολίου

    Στο χθεσινο Συμβούλιο με το που άνοιξε η κουίντα ειδαμε πολύ τηλεματικό θέατρο και πολλές θεατρικές συμπράξεις με περιεχομενο κωμωδίας για πολλα γελια. Ο Σκαντζός ειχε κάνει την πατάτα με το να ξαναφερει για ψηφορία ένα ψηφισμένο ήδη θέμα. Μετα τον τοίχο που συνάντησε και το εξώδικο Τατούλη έπρεπε η Περ. Αρχή να το μαζέψει και να το μπαλώσει. Οποτε αρχίζει η παράσταση τώρα!!!! Ο λαγός στην υπόθεση είναι ο εθελοντής ο Γιάννης ο του ΚΙΝΑΛ υποψηφιος, ναι μιλάμε σοβαρά τώρα, που με το που τελειωνει η ανούσια συζήτηση για το αεροδρόμιο της Καλαμάτας ( εδώ βέβαια για ένα εθνικό θέμα με τεράστιες διαστάσεις και θαρρείς ότι νοιάζεται η Κυβέρνηση τι γνώμη έχει ο Πετράκος και ο Πέτρος .......εδώ γελάνε ) που λέτε επανερχόμαστε στο θέμα της παράστασης , ο Μανώλης δίνει το λόγο στον πράσινο Γιάννη ο οποίος "ρίχνει " την ιδέα της απόσυρσης τάχα του επίμαχου θέματος γιατί δεν επείγει,(πριν όμως μια εβδομάδα ήταν επείγον) !!! Ουφ και όλοι συμφωνούν !!! Και ο Νίκας ως γενικός κουμανταδόρος της βουβής πλειοψηφίας ανακουφίζεται και αποδέχεται τον απο μηχανής Θεό Γιάννη με την διολισθητική του ηρωική πρόταση δίνει λύση . Και μονομιάς ξεπερνιέται χωρις να ανοιξει ρουθούνι το επίμαχο θέμα της ΗΔ και πάμε στο καυτό θέμα της λύσης εν λειτουργία της Πελοπόννησος ! Εδω τη σκυτάλη την παίρνει ο Νικόλας ο "ερυθρός λαγός" , πως λέγαμε παλιά ο ερυθρός Χμερ και καταθέτει πρόταση κομμενη και ραμενη στο όραμα Νικα. Σιγοντάρει έτσι ο Νικόλας τον Νίκα και γίνεται ένα σόου με αρκετές ρουκέτες πανταχόθεν, συμφωνούν
    όλοι οι μικροί, δεν είχαν και άλλη πρόταση και
    να μετά, υπερψηφίζεται ο Νικόλας με την πρόταση του και το βράδυ όλοι γελαστοί και χαρούμενοι πάνε για ύπνο ! Ειναι όλοι οι κερδισμένοι που περασε η πρόταση τους! Πάντως χειμωνιάτικα οι λαγοί ειτε πράσινοι είτε κόκκινοι τρώγονται ...... στιφάδο με μπολικα κρεμυδάκια και καυτερό πιπέρι !!! Η είσοδος στη θεατρική παράσταση φυσικά δωρεάν αλλά η έξοδος πληρώνεται !!! Καλή χρονιά αβανταδόροι κομπάρσοι, καλή χρονιά θεατρόφιλοι , καλή χρονιά και στους πρωταγωνιστές με ότι ρόλο και να παίζουν !!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 11:03 Σύνδεσμος σχολίου

    Για μια ακόμα φορά ο Πετρος μόνος του... Αν δεν κάτσει να σκεφτεί το γιατί, τότε οι τίτλοι τέλους γιαυτόν έχουν ήδη πέσει.....

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 10:29 Σύνδεσμος σχολίου

    Σερσέ λα φαμ ειπε η Νικολάκου απαντωντας στο υπονοουμενο του Γοντικα για το ποιος ητανε το μεγαλο αφεντικο στην ΑΕ που την φούνταρε. Και ξαφνικά η μικρή Τερέζα πεταχτηκε στον υπνο της .................................. !!!

  • Κόκκινος
    Κόκκινος Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 10:27 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο απογευματινός επισκέπτης του Πελοπόννησος τι θα γίνει.?
    Ουτε στο ΤΑΠ ΤΟΚ δεν σερβίρουν cafe το απόγευμα εδώ και καιρό.

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 09:59 Σύνδεσμος σχολίου

    ΠΑΝΤΩΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΝΤΙΝΑ ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΠΕΣΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΤΗΝ ..... ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ. ΣΟΒΑΡΗ , ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ, ΠΕΙΣΤΙΚΗ , ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ,ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ ! ΜΑΚΡΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΠΕΣΥ !!!! ΤΣΑΚΙΖΕ ΚΟΚΚΑΛΑ !!! ΕΙΔΕΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ ΝΤΙΝΑ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕς ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΟΥΣΙΕΣ ΑΝΤΕΓΚΛΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ! ΜΟΝΟΝ Ο ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟΣ ΗΡΕΜΟΣ ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΙΣΤΙΚΟΣ ! ΕΝΑ ΕΥΓΕ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΌΛΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ !!! ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΟΣ, ΛΙΓΟΣ, ΕΜΠΑΘΗΣ,ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΣ ! ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΙΚΑ ( ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ) ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ. πΑΤΡΕ ΤΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΑΝΟ ΕΝΑ ΚΑΛΟ ΚΟΜΠΙΟΥΤΕΡ ΜΕ ΚΑΛΗ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΕΤ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗΣ ......Ο ΠΑΛΕ ΠΟΤΕ ΕΜΙΡΗΣ ...........

  • Ανώνυμος
    Ανώνυμος Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 09:53 Σύνδεσμος σχολίου

    Το κοινή πρόταση που το είδατε. Η πρόταση ήταν της Λαικής Συσπείρωσης και επειδή είδε τα δύσκολα ο Νίκας προσχώρησε σε αυτή. Δεν υπήρχε άλλη πρόταση , πλην του Τατούλη και άρα ο Νίκας είχε μόνο μία επιλογή. Άλλωστε ο Γόντικας για μία ακόμα φορά "λαγός" του Νίκα αποδείχθηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το ΚΚΕ συνεργάζεται με τη Δεξιά που λέει και ο λαός. Με το Νίκα θα κόλλωνε να συνεργαστεί. Μιλημένα ήταν από πριν και φάνηκε από τον τρόπο της διαχείρισης του όλου θέματος. Άλλωστε και αυτά που θέλει ο Νίκας δεν απέχουν από αυτά που αναφέρει η πρόταση Γόντικα. Να κλείσει η Πελοπόννησος ΑΕ γιατί του χαλάει τα σχέδια για δική του αναπτυξιακή στη Μεσσηνία. Άντε γεια. Η Μεσσηνία διοικεί πάρτε το χαμπάρι και σε λίγο θα δείτε και άλλα

  • ο  Υποψιασμένος  πολίτης
    ο Υποψιασμένος πολίτης Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 09:44 Σύνδεσμος σχολίου

    Και το όνομα αυτής της σύμπραξης ΓΟΝΤΙΚΟΝΙΚΑΣ !!!! Ωραία πράματα ! Ακόμη και η Χρυσή αυγή ψηφισε τη προταση Γοντικα ! Αλλάζουν οι καιροί ! Για να δουμε τωρα ο Τατούλης θα βγει να καταγγείλει στο ΚΚΕ το μέλος του το Γόντικα ότι συμπράττει με την δεξιά του Νίκα ? Κρίσιμο ερώτημα !!! Βέβαια η αυτή η απόφαση του ΠΕΣΥ ήταν μια στρακατρούκα γιατί μονομερής λύση οταν κατέχεις μόνον το 50% μιας εταιρείας δεν μπορείς να κάνεις. Και το άλλο 50 % της ΠΕΔ σίγουρα θα κάνει προσφυγή στα δικαστήρια και θα ακυρώσει την άποψη Νίκα-_Γόντικα και τότε είναι σίγουρο ότι το θέμα θα σέρνεται στα δικαστήρια τουλάχιστον μέχρι τις εκλογές του 2023 !!!! Ωραία πράματα ε !!! Οι εργαζόμενοι είναι σίγουρο ότι μέχρι τότε θα χάσουν τη δουλειά τους σε μια εταιρεία που δεν θα εκτελει έργα άρα χωρίς πόρους και χωρίς αντικείμενο !!! Καλά κρασιά !!! Βέβαια ήταν εμφανέστατη η πίσω από τις κουρτίνες "συνεννόηση" Νίκα Γόντικα για να φτιαχτεί η ΣΤΡΑΚΑΤΡΟΥΚΑ περί ής ο λόγος !!!!!!!!!!!!!!!!!! Η συνέχεια ούτως ή άλλως προμηνύεται συναρπαστική με μονομάχους ΝΙΚΑ ΚΑΜΠΟΣΟ !!!! Εδώ να δείτε ....... πιστολιές!!!!!

  • Εισάγετε το όνομά σας...
    Εισάγετε το όνομά σας... Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2020 02:15 Σύνδεσμος σχολίου

    Πρόταση Νίκα -Γόντικα ;;μαζί χέρι -χέρι ;;
    Πολύ ενδιαφέρον έχει η υπόθεση !!

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...