Menu
RSS
Παρασκευή, 19/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Σημαντικό βήμα για να λυθεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι - Θετική γνωμοδότηση για τη μελέτη από το περιφερειακό συμβούλιο!

Σημαντικό βήμα για να λυθεί το πρόβλημα με τις πλημμύρες σε Ζευγολατιό και Νεοχώρι - Θετική γνωμοδότηση για τη μελέτη από το περιφερειακό συμβούλιο!

Θετική απόφαση έλαβε το περιφερειακό συμβούλιο για τη γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο «Αντιπλημμυρική προστασία Τρίπολης (Περιοχή Ζευγολατιού - Νεοχωρίου).

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Λαμπρόπουλος σημείωσε: «Το έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ. Για να δημοπρατηθεί, πρέπει να εγκριθεί η ΜΠΕ. Υπάρχει απόλυτη συμφωνία για την έγκριση της μελέτης, χωρίς να υπάρχει καμία αντίρρηση από τοπικούς φορείς».

Από την πλευρά του, ο Βαγγέλης Γιαννακούρας αναφέρει: «Το έργο έρχεται από πολύ παλιά. Η μελέτη είχε τελειώσει εδώ και δύο χρόνια και απορώ γιατί δεν προχώρησε με έκτακτες διαδικασίες. Μετά τη ΜΠΕ, το θέμα θα πρέπει να πάει στην ΠΕΧΩ και θα έχουμε καθυστερήσεις. Το έργο είναι σημαντικό και πρέπει να προχωρήσει, αλλά χάθηκαν δύο χρόνια.»

«Οι μελέτες δεν ήταν έτοιμες πριν από δύο χρόνια. Η ΜΠΕ ολοκληρώθηκε το τέλος του 2020, η έκτακτη ανάγκη που έκανε αναφορά ο κ. Γιαννακούρας είχε τελειώσει στις 11/9/2019. Έκτοτε, ολοκληρώσαμε το κτηματολόγιο που δεν υπήρχε, την οριοθέτηση του ποταμού που δεν υπήρχε, τη ΜΠΕ που φέρνουμε σήμερα και μόνο έτσι θα μπορούσε να ενταχθεί το έργο» τόνισε ο κ. Λαμπρόπουλος.

Υπέρ της ΜΠΕ τάχθηκε η Τζένη Δημητρακόπουλου που τόνισε ότι είναι ένα έργο που περιμένει η περιοχή για να λυθούν πολλά προβλήματα.

Με το έργο συμφωνήσαν και οι παρατάξεις Μπουντρούκα, Γόντικα, Πετράκου, Τζεμπετζή, Λυμπεροπούλου και Κάτσαρη.

Η απόφαση ήταν ομόφωνη.

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...