Menu
RSS
Παρασκευή, 26/04/2024
kalimera-arkadia logo
kalimera Arkadia Facebook pageKalimera Arkadia TwitterKalimera Arkadia YouTube channel
ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Μεγάλη ένταση, φωνές και τσακωμοί στην ψηφοφορία για τη μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ – Η τελική απόφαση

Μεγάλη ένταση, φωνές και τσακωμοί στην ψηφοφορία για τη μεταφορά μαθητών ΑΜΕΑ – Η τελική απόφαση

Για δύο και πλέον ώρες, το περιφερειακό συμβούλιο συζήτησε για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜεΑ.

Στο τέλος, υπήρξαν τρεις προτάσεις. Η πρόταση του Περιφερειάρχη που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η πρόταση Πετράκου και η πρόταση Γόντικα.

Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας και με πολλά προβλήματα στη συνεννόηση, με δεδομένο ότι η συνεδρίαση διεξήχθη μέσω τηλεδιάσκεψης, επικράτησε πολύ μεγάλη ένταση.

Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Μανώλης Σκαντζός ρωτούσε έναν προς έναν τους συμβούλους τι ψηφίζουν και όποιος δεν απαντούσε, θεωρήθηκε «απών».

Μάλιστα, κάποια στιγμή ανέβηκαν πολύ οι τόνοι ανάμεσα στον κ. Σκαντζό και την κα. Κορώνη – Παπαντωνίου, κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας.

Εν τέλει, το σώμα ενέκρινε κατά πλειοψηφία (ψήφισαν θετικά οι παρόντες σύμβουλοι της παράταξης Νίκα και οι Τζεμπετζής και Οικονόμου) την πρόταση του Περιφερειάρχη που περιλαμβάνει έγγραφο αίτημα στην εκπαίδευση για τον αριθμό μαθητών ΑΜΕΑ που μεταφέρονται ανά ταξί και κατά νομό, επιπλέον μίσθωση ταξί για μαθητές ΑΜΕΑ με αίτημα της εκπαίδευσης ή κατά τις διαδικασίες που προβλέπονται από το Νόμο, να κατατεθούν προτάσεις για την βελτίωση της κατάστασης μεταφοράς των μαθητών ΑΜΕΑ και εμβολιασμός ΑΜΕΑ κατά προτεραιότητα.

Η πρόταση Πετράκου ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Τατούλη, Δέδε, Πετράκου και Λυμπεροπούλου.

Η πρόταση Γόντικα ψηφίστηκε από τις παρατάξεις Γόντικα και Κάτσαρη.

Ο πρώην Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης επενέβη και κατάθεσε προφορικώς ένταση για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ζητώντας επανάληψη της ψηφοφορίας, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό από τον Πρόεδρο, που τόνισε ότι η ψηφοφορία και η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε σωστά.

 

ΠΡΟΤΑΣΗ  ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΑΠΟ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟ

 

Ο κ. Πετράκος πρότεινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου να αποφασίσει:

 «α) Θεωρεί αδικαιολόγητη και απαράδεκτη την άρνηση του Περιφερειάρχη να μην εφαρμόσει την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ και γι’ αυτό τον καταγγέλλει.

β) Καλεί τον κ. Περιφερειάρχη : Εντέλλεσθε κ. Περιφερειάρχη να εφαρμόσετε από τη Δευτέρα 8/3/2021 την ομόφωνη απόφαση του ΠεΣυΠ και καλούμε την Οικονομική Επιτροπή να συνεδριάσει κατεπειγόντως ώστε να μισθωθούν τα επιπλέον ταξί για τη μεταφορά των μαθητών ΑΜΕΑ.

γ) Με δεδομένο ότι  για τις 3 Π.Ε. (Αρκαδία, , Κορινθία Λακωνία), οι απαντήσεις των υπηρεσιών είναι απολύτως σαφείς και προκύπτει ότι  πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 14 ή 15  ταξί επιπλέον   (συγκεκριμένα +3, +2,  +9ή  +10ταξί  αντιστοίχως ). Για τη Μεσσηνία,   η απάντηση είναι ασαφής. Σαφής είναι μόνο  στο πόσα ταξί είναι με 4 μαθητές, απ’ όπου προκύπτει ότι πρέπει να μισθωθούν επιπλέον 11 ταξί. Δεν είναι καθόλου σαφής πόσα ταξί μεταφέρουν 3 μαθητές, διότι η έκθεση «τσουβαλιάζει» όλους τους υπόλοιπους μαθητές  λέγοντας  ότι υπάρχουν 49 ταξί που μεταφέρουν από 1-3 μαθητές χωρίς να αναφέρει πόσα ταξί μεταφέρουν 3 παιδιά . Ομοίως η Αργολίδα δεν είναι απολύτως σαφής η εικόνα  ούτε για πόσα ταξί μεταφέρουν 3   και 4  μαθητές.    Για το  λόγο αυτό το ΠΕΣΥΠ καλεί  και  την  Αργολίδα και τη  Μεσσηνία να στείλουν απολύτως σαφή έκθεση για το πόσοι μαθητές ΑΜΕΑ  είναι ανά 3 ή 4 σε 1 ταξί    για να υπάρξει η συνολική εικόνα πόσα επιπλέον ταξί πρέπει να μισθωθούν .»

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΓΟΝΤΙΚΑ

 

Σήμερα απαιτείται άμεσα να διεκδικήσουμε και να εφαρμοστεί:

Για κάθε οικογένεια ΑΜΕΑ να υπάρχει ξεχωριστό ταξί για την ασφαλή και γρήγορη μεταφορά των μαθητών και των συνοδών τους.

Η μεταφορά με ταξί να εφαρμοστεί υποχρεωτικά και για τις μικρές ηλικίες των μαθητών όπως είναι τα νήπια και οι 1η και 2η τάξη του Δημοτικού σχολείου, παίρνοντας υπόψη την ευαίσθητη και ιδιαίτερη ψυχοσύνθεση των παιδιών σε αυτές τις ηλικίες.  

Να δημιουργηθούν περισσότερα δρομολόγια ώστε να μικρύνει ο χρόνος διαδρομής από απομακρυσμένες περιοχές και χωριά.         

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΕΝΔΡΙΑΣΗΣ

 

Κείμενο | www.kalimera-arkadia.gr

8 σχόλια

  • Ο καλος λυκος
    Ο καλος λυκος Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 20:08 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεν φυγανε ακομη απο το μαντρι του Νικα ! Μια παραιτηση εγινε αλλα ακόμη δεν ολοκληρωθηκε η διαρροή ! Ούτε θα γινει !!!! Γιατί η Μαργαριτα ως οριτζιναλ ΝΔ βλέπει πιο πέρα απο Περιφερειακη Συμβουλος ! Δεν θα ρισκαρει να φυγει απο το μαντρι τωρα γιατι θα το βρει μπροστα της !!!!!

  • Πασχαλίτσα
    Πασχαλίτσα Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 19:23 Σύνδεσμος σχολίου

    Καλά πως μιλάει έτσι ο κύριος πρόεδρος? Επιτρέπεται να μιλάει έτσι στην εξαιρετική κυρία Παπαντωνίου?

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Κυριακή, 07 Μαρτίου 2021 17:51 Σύνδεσμος σχολίου

    ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ? ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΕΝΝΟΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΤΟΥΛΗ? ΕΡΧΕΤΑΙ...

  • Ο ΓΕΡΩΝ  ΠΟΥ  ΤΑ  ΠΑΝΘ  ΟΡΑ
    Ο ΓΕΡΩΝ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΝΘ ΟΡΑ Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 23:30 Σύνδεσμος σχολίου

    Δεκα εφτα εμεις ,δεκα εφτα εσεις ελεγε ο Πετραν στο Νικα! Που είναι οι 17 σου Χατζηπετρη ;;;;; Ουτε μια ψηφοφορια δεν μπορεις να πάρεις!

  • Κακός  Λύκος
    Κακός Λύκος Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 19:26 Σύνδεσμος σχολίου

    Μάλιστα ψήφισαν δηλαδή ο Νίκας και η παρέα του (ΝΔ) , Ο Τζεμπετζής ( Χρυσή Αυγή ) και ο Οικονόμου( αποστάτης του Τατούλη) ! πολύ ωραία ατμόσφαιρα ...

  • Ο αριστερός
    Ο αριστερός Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 19:22 Σύνδεσμος σχολίου

    Η αλήθεια είναι αυτή που είπε ο Πετράκος σε συνέντευξη που τον άκουσα στην τηλεόραση Μεσόγειος .Ο Γόντικας κάνει αβάντα στον Νίκα! Μπράβο ρε Θανάση είσαι ο μόνος γνήσιος αριστερός εκεί μέσα! Στις επόμενες εκλογές θα είμαστε μαζί σου !

  • Ο  ιουδας  φιλουσε  υπεροχα
    Ο ιουδας φιλουσε υπεροχα Σάββατο, 06 Μαρτίου 2021 17:48 Σύνδεσμος σχολίου

    Ο ΝΙΚΑΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΜΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΟΝ ΠΗΡΑΝΕ ΧΑΜΠΑΡΙ !!!! ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΑΤΟΥΛΗ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ .
    ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΕΔΕ! ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ ΑΠΟΝΤΕΣ !
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΤΙ ΤΡΕΧΕΙ ΦΩΝΑΖΕΙ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ Ο ΓΟΝΤΙΚΑΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΕΡΙ ΘΕΑΤΡΟΥ .
    ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΥΠΟΨΙΑΖΟΝΤΑΙ ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ !!!! ΓΕΝΙΚΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ . Ο ΝΙΚΑΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΟΛΥ ΑΝΕΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΥΑΛΩΤΟΙ !!!!!!!!!

  • ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ
    ΣΤΑΡΑΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ Παρασκευή, 05 Μαρτίου 2021 20:58 Σύνδεσμος σχολίου

    Πονηρούλης ο Νίκας τους τακτοποιησε όλους ! Πέρασε η πρόταση του γιατί βρήκε απέναντι του τα εξής συμβαίνοντα: Από την παράταξη Τατούλη απουσίαζαν σχεδόν οι μισοί ! Όσο περναει ο καιρος δείχνει σημάδια κούρασης και αποδιοργάνωσης η Νεα Πελοποννησος, εν ολίγοις σκορποχώρι! Δεν μπορεί να επιβληθει φαινεται σε κανεναν οι δυο Αργείοι την έχουν κανει με ελαφρα πηδηματακια , όπως και ένας Κορίνθιος, οι Σπαρτιάτες φαίνεται ότι είναι αδιάφοροι όλοι στον κόσμο τους ! Δεν έχει φαίνεται κανενα νόημα για αυτούς ο τίτλος του Περιφερειακου Συμβούλου και μόνον ο στενός σκληρός πυρηνας του Πέτρου βρίσκεται σε εγρήγορση με την Ντίνα και τον Βαγγέλη αν και ο Γιώργος ήταν και δεν ήταν σημερα στο Συμβούλιο ! Η παράταξη Δέδε επίσης σε διάλυση , ο ίδιος απουσίαζε στην ψηφοφορία, ο ενας Μεσσήνιος έχει δυο χρόνια να φανεί σε συμβούλιο και βλέπουμε, οι άλλοι προσπαθούν να περισώσουν ότι περισώνεται! Ο Ανταρσιας ο Τσε, φτιάχνει ως συνηθως γεφυρες με το ΚΚΕ της Λαικης συσπειρωσης, έχει απωθημένα από τότε που αποσχίστηκε από το κομμα και τωρα επανορθώνει ! Το οποιο ΚΚε κατέβασε δική του πρόταση με τον Νικόλα και θα δειξει το αμεσο μελλον γιατι το εκανε αυτό! Γιατί και εδώ κάτι όζει !!! Επομένως ο πονηρος Καλαματιανος γνωρίζοντας τις αδυναμιες καθενος πήρε αυτό που ήθελε ! Εχει διεμβολισει θεαματικα την ομαδα Τατούλη που πνέει τα λοίσθια της και μάλλον αναδεικνυεται κυρίαρχος του παιχνιδιού γιατι για κάποιους το πολιτικό παιχνίδι παίζεται σαν τις κουμπάρες! Αντε γεια ...........

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Επιστροφή στην κορυφή

Διαβάστε επίσης...